Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Μάιος 201823-05-2018: Ν.Τόσκας: Εξασφαλίσαμε ένα πιο ήρεμο κλίμα στη χώρα που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη

23-05-2018: Ν.Τόσκας: Εξασφαλίσαμε ένα πιο ήρεμο κλίμα στη χώρα που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ν.Τόσκας: Εξασφαλίσαμε ένα πιο ήρεμο κλίμα στη χώρα που αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη

Η Ελληνική Αστυνομία έχει επιδείξει μεγάλες επιτυχίες με σημαντικά πλήγματα στο οργανωμένο έγκλημα, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, αναφερόμενος στις πρόσφατες μεγάλες υποθέσεις της Οικονομικής Αστυνομίας για τα αντικαρκινικά φάρμακα και το εργοστάσιο τσιγάρων, όσο και τις υποθέσεις ναρκωτικών και την εξάρθρωση σπείρας Γεωργιανών που ρήμαζε σπίτια στην Αττική.

«Είναι πολύ μεγάλες επιτυχίες, οι οποίες πλέον είναι σε καθημερινή βάση και επειδή τις έχουμε συνηθίσει και επειδή ίσως και εμείς δεν τα προβάλλουμε πολλές φορές, γιατί συνηθίζουμε στην καθημερινότητα, προβάλλονται ζητήματα με αρνητικό πρόσημο, όπως είναι το ζήτημα του Ρουβίκωνα», σημείωσε ο Νίκος Τόσκας. Τόνισε επίσης ότι η κατάσταση σήμερα δεν θυμίζει σε τίποτα το πολεμικό κλίμα των προηγούμενων ετών με τα πολλά δακρυγόνα για να σημειώσει ότι το ήρεμο κλίμα συνδυάζεται με την ανάπτυξη της χώρας και την πρόοδο της οικονομίας.

Μιλώντας στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 και το δημοσιογράφο Γ.Παπαδάκη, ο Αναπληρωτής Υπουργός του Πολίτη τόνισε ότι 67 μέλη του Ρουβίκωνα έχουν συλληφθεί, έχουν γίνει 106 προσαγωγές και πάνω από 100 έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια, διαψεύδοντας τη ρητορική της αντιπολίτευσης ότι η Αστυνομία δεν τους συλλαμβάνει ή ότι δήθεν υπάρχουν εντολές να μη γίνονται συλλήψεις.

«Αυτό το παραμυθάκι βολεύει πολλούς αλλά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ίσα – ίσα υπάρχουν πάρα πολλές πιέσεις, οδηγίες, κατευθύνσεις, πιεστικές κατευθύνσεις εάν θέλετε, από την Πολιτική Ηγεσία και από την Φυσική Ηγεσία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο», υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας. Ο ίδιος τόνισε ότι η τελευταία επίθεση στο ΣτΕ «όπως και άλλες παρόμοιες επιθέσεις είναι απόλυτα καταδικαστέες από την Κυβέρνηση και από εμάς και γίνονται ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν».

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε ότι πλέον στη χώρα υπάρχει ένα πιο ήρεμο περιβάλλον και αυτό αποδεικνύεται και από τα στοιχεία της Αστυνομίας και από την κατακόρυφη αύξηση του τουρισμού, καθώς πολλοί επιλέγουν τη χώρα μας ως ασφαλή προορισμό. «Παρότι δεν αρέσει στην αντιπολίτευση, να μιλήσω με αριθμούς. Και οι αριθμοί λένε ότι την τελευταία τριετία, σε σχέση με την τριετία 2012 – 2013 – 2014, υπάρχουν πολύ καλές μειώσεις, στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, όχι δικά μου», σημείωσε ο Ν.Τόσκας και πρόσθεσε ότι στην Αττική καταγράφονται λιγότερες επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα, σε τράπεζες, λιγότερες ληστείες σε κατοικίες σε σχέση με την προηγούμενη τριετία. «Να δούμε τη συνολική εικόνα, γιατί δεν είναι μόνο το ζήτημα Ρουβίκωνας η ασφάλεια της χώρας», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός.

Ερωτηθείς για τη στάση της Νέας Δημοκρατίας μετά και την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ.Μπουτάρη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολίασε: «Είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει μεγάλα λάθη και στην προηγούμενη κυβέρνηση επί εποχής του κυρίου Σαμαρά με την υιοθέτηση κάποιων αντιλήψεων ακραίων, ακροδεξιών, από κάποιους συμβούλους που είχε και μιλάμε για την περίπτωση Λαζαρίδη-Μπαλτάκου, που ξέρετε πολύ καλά τι απόψεις είχαν αυτοί οι άνθρωποι για την προσέγγιση με την ακροδεξιά. Στη συνέχεια, πάμε στο σήμερα. Αντιλήψεις που οδήγησαν σε συμμαχικές ενέργειες, όπως είναι με τις διαδηλώσεις στη Λέσβο και σε άλλες περιπτώσεις οδηγούν σε λάθος δρόμο: Όποιος στρώνει το χαλί σε κάποιες παρέες μετά μην παραξενεύεται αν αυτό το χαλί το πατήσουν αυτές οι παρέες», υπογράμμισε ο Νίκος Τόσκας.

Η συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα έχει ως εξής:

Δημοσιογράφος: Όπως είχαμε προαναγγείλει, μαζί μας ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κύριος Νίκος Τόσκας. K ύριε Υπουργέ καλημέρα σας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα κύριε Παπαδάκη, καλημέρα στους τηλεθεατές σας.

Δημοσιογράφος: Έχουμε πάρα πάρα πολλά μηνύματα και είσαστε ένα από τα πρόσωπα των ημερών με αφορμή τα τελευταία γεγονότα. Είχαμε την επίθεση Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, είχαμε την καταδρομική επίθεση του Ρουβίκωνα εδώ στο Συμβούλιο της Επικρατείας μέρα μεσημέρι, τον Ρουβίκωνα ο οποίος βγάζει ανακοίνωση ότι στρατολογεί νέα μέλη. Μάλιστα έχει συγκεκριμένο χώρο όπου δέχεται κοινό και συγκεκριμένη ώρα, είναι συνεπής, είχαμε σύσκεψη που προκάλεσαν συλλογικότητες άλλες μαζί με τον Ρουβίκωνα για να προετοιμάσουν το χτύπημα μέσα στο Σαββατοκύριακο, να προετοιμάσουν το χτύπημα στο Συμβούλιο Επικρατείας και δεν έχουμε καμία αντίδραση από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας. Το ερώτημα το οποίο τίθεται κύριε Υπουργέ και το θέσαμε και στους συνδικαλιστές είναι το εξής: Δεν έχουμε καλή αστυνομία; Δεν έχουμε καλούς αστυνομικούς; Δεν έχουμε καλή Φυσική Ηγεσία; Δεν έχουμε καλή Πολιτική Ηγεσία; Τα έχουμε όλα αυτά αλλά δεν έχουμε σχέδιο; Κάποιος πρέπει να ευθύνεται και κάποιοι δεν είναι ικανοί. Τι απαντάτε;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ξεχάσατε κάτι κύριε Παπαδάκη, ξεχάσατε τις πολύ μεγάλες επιτυχίες αυτές τις μέρες…

Δημοσιογράφος: Αναμφισβήτητα και τις αναφέρουμε καθημερινά.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Να τις αναφέρουμε όμως.

Δημοσιογράφος: Καθημερινά, καθημερινά τις αναφέρουμε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα μου επιτρέψετε και εγώ να πω δύο λόγια πάνω σ’ αυτό γιατί ήταν μία από τις πιο σημαντικές επιτυχίες αυτές τις μέρες, αυτή τη χρονιά θα έλεγα με την αποκάλυψη του μεγαλύτερου εργοστασίου…

Δημοσιογράφος: …τα λαθραία τσιγάρα.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …παραγωγής τσιγάρων στο Κορωπί, τρεις μεγάλες επιτυχίες με ναρκωτικά στην Αθήνα, στα Χανιά και στη Δυτική Αττική, εκ των οποίων σε μία περίπτωση 16 κιλά κοκαΐνη, τα αρχαία μαζί με τα καπνικά προϊόντα, η μεγάλη σπείρα με τους 22 Γεωργιανούς που ρήμαζαν τα βόρεια προάστια και την Ανατολική Αττική. Πολύ μεγάλες επιτυχίες, οι οποίες πλέον είναι σε καθημερινή βάση και επειδή τις έχουμε συνηθίσει και επειδή ίσως δεν προβάλλονται όσο πρέπει και εμείς δεν τα προβάλλουμε πολλές φορές, γιατί συνηθίζουμε στην καθημερινότητα, προβάλλονται ζητήματα με αρνητικό πρόσημο, όπως είναι το ζήτημα του Ρουβίκωνα.

Δημοσιογράφος: Εμείς το προβάλλουμε κύριε Υπουργέ και όντως είναι πάρα πολύ καλές και αποτελεσματικές επιτυχίες, μεγάλες, της Ελληνικής Αστυνομίας. Όμως εδώ είναι ένα ζήτημα το οποίο έχει και ιδεολογική βάση κύριε Υπουργέ, ξεκάθαρα θα το θέσω για να κάνουμε κουβέντα ανοιχτή και ειλικρινή. Εδώ σας καταλογίζουν το εξής: Ότι αντιμετωπίζετε τον Ρουβίκωνα σαν μία φιλική ακτιβιστική οργάνωση και όπως χαρακτηριστικά είπατε και εσείς, σας θυμίζει το παιδί που μπουσουλάει στα τέσσερα. Δεν είναι ένα παιδί κύριε Υπουργέ μου που μπουσουλάει στα τέσσερα. Είναι εβδομήντα άτομα που τα κάνανε γης μαδιάμ, είναι που μπαίνουν μέσα σε συμβολαιογραφεία, που μπαίνουν μέσα σε δημόσιες υπηρεσίες, σε πρεσβείες και αντιμετωπίζονται ή μάλλον δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, όπως παράδειγμα μπορεί να αντιμετωπιστούν εκατό συνταξιούχοι που ζητάν την σύνταξη τους, 100 εργαζόμενοι που ζητάν τα δεδουλευμένα τους. Τρώνε χημικά, τρώνε ξύλο.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Παπαδάκη ποιόν ενοχλεί περισσότερο η δράση του Ρουβίκωνα; Να το πάρουμε και επικοινωνιακά εάν θέλετε και ποιος ωφελείται από αυτή τη δράση. Περισσότερο αρνητικά υπάρχουν για την κυβέρνηση από τη δράση αυτών των μικρών ομάδων, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έχουν ακτιβιστική δράση και σε άλλες έχουν δράση που είναι καθαρά παράνομη. Στις περιπτώσεις που έχουν παράνομη δράση να υπενθυμίσω ότι έχουν συλληφθεί 67 άτομα στη διάρκεια των δύο ετών, έχουν προσαχθεί 106 άτομα και έχουν οδηγηθεί στην δικαιοσύνη 100 άτομα. Επομένως η αστυνομία κάνει ό,τι μπορεί και προσπαθεί να οδηγήσει στη δικαιοσύνη απ’ όπου υπάρχουν τα αποτελέσματα αυτά που εσείς μπορεί να κάνετε ρεπορτάζ και να δείτε ποια είναι.

Δημοσιογράφος: Δεν λένε αυτό οι αστυνομικοί όμως, δεν λένε αυτό οι αστυνομικοί. Αντιθέτως ξέρετε τι λένε οι αστυνομικοί; Οι αστυνομικοί λένε ότι δεν μας λύνουν τα χέρια για να αντιμετωπίσουμε αυτής της μορφής την βία και δεν μας λύνουν τα χέρια η Φυσική Ηγεσία που δεν παίρνει εντολές από την Πολιτική Ηγεσία ή τέλος πάντων…

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτό το παραμυθάκι βολεύει πολλούς αλλά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Ίσα – ίσα υπάρχουν πάρα πολλές πιέσεις, οδηγίες, κατευθύνσεις, πιεστικές κατευθύνσεις εάν θέλετε, από την Πολιτική Ηγεσία και από την Φυσική Ηγεσία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο. Αλλά εγώ θα επιμείνω: Βλέπετε σιγά σιγά πώς γλιστράει η συζήτηση; Συζητάμε για την περίπτωση Ρουβίκωνα, δε συζητάμε για την περίπτωση Μπουτάρη και τον ρόλο της ακροδεξιάς.

Δημοσιογράφος: Θα έρθουμε σ’ αυτό, θα έρθουμε σ’ αυτό.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και δε συζητάμε και για τα προβλήματα τα γενικότερα του οργανωμένου εγκλήματος, όπου εγώ θα επιμείνω, παρότι δεν αρέσει στην αντιπολίτευση, να μιλήσω με αριθμούς. Και οι αριθμοί λένε ότι την τελευταία τριετία, σε σχέση με την τριετία 2012 – 2013 – 2014, υπάρχουν πολύ καλές μειώσεις, στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας, όχι δικά μου.

Στην περιοχή της Αττικής, μιλάω για επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα, για επιθέσεις τράπεζες, ληστείες σε κατοικίες και άλλα στοιχεία που είναι στη διάθεσή σας. Επομένως παράκληση, να δούμε τη συνολική εικόνα, γιατί δεν είναι μόνο το ζήτημα Ρουβίκωνας η ασφάλεια της χώρας.

Δημοσιογράφος: Βέβαια, ο κόσμος έχει την αίσθηση, έχει τον φόβο κύριε Υπουργέ.

Δημοσιογράφος: Ξέρετε Υπουργέ, όταν μπαίνει στο σπίτι ο εγκληματίας ο παθών δεν το βλέπει ως στατιστικό…

Δημοσιογράφος: Ξέρετε έχει τον φόβο. Ζει με τον φόβο.

Δημοσιογράφος: Βιώνει εκείνη τη στιγμή κάτι ακραίο, κάτι βίαιο.

Δημοσιογράφος: Δεν έχουν ζήσει τις στιγμές που ζήσαμε εμείς Και στο Χαλάνδρι που μεγαλώσαμε μαζί και τις πόρτες που τις είχαμε ανοιχτές. Τώρα βάζουν κάγκελα. Τώρα είναι μέσα στο σπίτι κλεισμένοι, ιδιαίτερα ηλικιωμένοι. Προχθές είχαμε περιστατικό 80 και 85 ετών ζευγάρι. Τους χτυπάγανε επί μιάμιση ώρα, για να τους πάρουν στο τέλος 35 ευρώ.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Παπαδάκη έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Αυτό είναι αλήθεια. Έχουν αλλάξει από την εποχή που θυμόμαστε κι οι δυο στο Χαλάνδρι, αλλά αυτό καταλαβαίνουμε όλοι, ότι δεν είναι αποτέλεσμα κακής πολιτικής των τελευταίων ετών της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και αυτής της κυβέρνησης.

Έχουν αλλάξει πάρα πολλά δεδομένα σε όλο τον κόσμο, σε όλη την Ευρώπη και δυστυχώς και σ’ εμάς. Προσπαθούμε, λοιπόν, στο τέλος μιας εποχής λιτότητας που έχει αφήσει τα κατάλοιπα της, σε φάση μεγάλων αλλαγών και παγκόσμιων μετακινήσεων να διατηρήσουμε ισορροπίες και να διατηρήσουμε καταστάσεις ασφάλειας πάρα πολύ δύσκολες. Να αρχίσω από την προστασία των νησιών και την προστασία για να μην μπουν άνθρωποι που δεν πρέπει στη χώρα μας; Να συνεχίσω με κυκλώματα, όπως οι 22 Γεωργιανοί, που είπα που συνελήφθησαν χθες ή να συνεχίσω με τη ροή των ναρκωτικών που έρχεται από γειτονικές χώρες; Αυτά τα φαινόμενα δεν τα είχαμε, είναι αλήθεια.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, υπάρχει ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα, το οποίο προκαλεί λένε φίλοι μας, διχασμό. Προσέξτε, έχουμε την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη, που όλοι την καταδικάσαμε. Την επόμενη μέρα ο Πρωθυπουργός, στο Υπουργικό Συμβούλιο που κάνατε, μιλάει για ένα σκοτεινό τμήμα της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο έχει έκφραση και στην ιεραρχία του κόμματος αυτού. Υπονοώντας ότι υποθάλπουν ή υποκινούν τέτοιες ακροδεξιές κινήσεις και οργανώσεις για να κάνουν αυτά που κάνανε στη Θεσσαλονίκη, αν αποδειχθεί ότι έτσι είναι. Στη συνέχεια η Αντιπολίτευση λέει το εξής: κοιτάξτε ποιοι μιλάνε. Μιλάνε αυτοί που έχουν ιδεοληπτικές εμμονές, ένα το κρατούμενο. Και το δεύτερο; Ιδεολογική συγγένεια με ομάδες, όπως ο Ρουβίκωνας. Και το δικαιολογούν αυτό λέγοντας, ότι πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαιολογήσει την ύπαρξη και δραστηριότητα αυτών των ομάδων.

Δημοσιογράφος: Τη χαρακτηρίζουν ως ακτιβιστική οργάνωση.

Δημοσιογράφος: Αλλά είναι ακτιβιστική ενέργεια άραγε το να μπω εγώ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να διαμαρτυρηθώ πετώντας μερικά τρικάκια, ότι δεν προστατεύομαι Υπουργέ; Εάν εμείς οι τρεις αποφασίζαμε εδώ που παρουσιάζουμε την εκπομπή, να μπαίναμε στο υπουργείο, μας είχατε πιάσει χθες.

Δημοσιογράφος: Απ’ ευθείας.

Δημοσιογράφος: Άρα λοιπόν μήπως προκαλούμε τον διχασμό της κοινωνίας με ανακοινώσεις που γίνονται από την Κυβέρνηση και ανταπαντήσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης; Δηλαδή μπαίνουμε σε πολίτες Νεοδημοκράτες η Συριζαίους, που αντιλαμβάνονται την ασφάλειά τους, ανάλογα με την ιδεολογική τους τοποθέτηση. Έγκλημα αυτό κατά την άποψή μου.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μια διευκρίνιση: Καταρχάς εσείς θα είσαστε καλοδεχούμενοι και για καφέ και για κριτική στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά να συζητήσουμε για τις διάφορες εντάσεις που προκαλούνται και που έχουν προκληθεί αυτές τις μέρες. Είναι αλήθεια ότι η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει μεγάλα λάθη και στην προηγούμενη κυβέρνηση επί εποχής του κυρίου Σαμαρά με την υιοθέτηση κάποιων αντιλήψεων ακραίων, ακροδεξιών, από κάποιους συμβούλους που είχε και μιλάμε για την περίπτωση Λαζαρίδη-Μπαλτάκου, που ξέρετε πολύ καλά τι απόψεις είχαν αυτοί οι άνθρωποι για την προσέγγιση με την ακροδεξιά.

Στη συνέχεια, πάμε στο σήμερα. Αντιλήψεις που οδήγησαν σε συμμαχικές ενέργειες, όπως είναι με τις διαδηλώσεις στη Λέσβο και σε άλλες περιπτώσεις οδηγούν σε λάθος δρόμο: Όποιος στρώνει το χαλί σε κάποιες παρέες μετά μην παραξενεύεται αν αυτό το χαλί το πατήσουν αυτές οι παρέες και κυριαρχήσουν σε κάποιες περιπτώσεις. Εδώ θα πρέπει να δούμε το θέμα ασφαλείας, όπως και τα άλλα ζητήματα με σύνεση, να δούμε το συνολικό θέμα ασφαλείας, γιατί ξέρετε κάτι;

Αν υπήρχε πρόβλημα ασφαλείας στην Αθήνα, εδώ γίνεται η μεγάλη συζήτηση, νομίζετε ότι ο Πρόεδρος της Γαλλίας Μακρόν και ο Πρίγκιπας Κάρολος, θα περπατούσαν αμέριμνοι στο κέντρο της Αθήνας; Δε θα τους επέτρεπαν οι ίδιες οι Υπηρεσίες Ασφαλείας τους.

Δημοσιογράφος: Ναι αλλά είχαμε όλη την αστυνομία μαζεμένη εκείνη την ώρα και τους φύλασσαν.

Δημοσιογράφος: Όλοι η αστυνομία φύλαγε δύο άτομα κύριε Υπουργέ.

Υπουργός : Θα μιλήσω στη συνεργάτιδά σας να έρθει να καθίσει στην καρέκλα μου και να μάθει εάν όλη η αστυνομία φύλαγε. Σας πληροφορώ ότι δεν είχαμε ειδοποιηθεί, για την επίσκεψη του Πρίγκιπα Καρόλου και ήταν ένα περπάτημα, μία βόλτα όπως ο κάθε πολίτης και κάθε τουρίστας στο κέντρο της πόλης.

Δημοσιογράφος: Ο Κάρολος μπορεί, η Μπάγια δεν μπορεί.

Δημοσιογράφος: Ο κάθε πολίτης όμως και πολλοί πολίτες αυτό μας μεταφέρουν στα μηνύματα τους τώρα που έχουμε τη σύνδεση μαζί σας. Φοβούνται, φοβούνται μέσα στα σπίτια τους, φοβούνται το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας, γιατί γίνονται πολλά περιστατικά. Εγώ από τη θέση που είμαι αυτό μπορώ να σας μεταφέρω.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εγώ δε λέω ότι δε γίνονται περιστατικά, αλλά ξέρετε κάτι; Γι’ αυτό προσπαθούμε, γι’ αυτό αφαιρέσαμε 800 αστυνομικούς από τη φύλαξη προσώπων και τη φύλαξη χώρων. Ούτε έναν αστυνομικό δεν είχαν αφαιρέσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Δημοσιογράφος: Ξέρετε τι μας έλεγε ο κύριος Γερακαράκος πριν από λίγο; Ότι αυτό είναι ψέμα. Τώρα πριν από λίγο, πριν από 15 λεπτά, ο κύριος Γερακαράκος μας έλεγε ότι είναι μεγάλο ψέμα ότι αφαιρέθηκαν από την ασφάλεια υψηλών προσώπων. Όχι, λέει, δεν έχουν αφαιρεθεί. Κι εδώ είναι μεγάλη διάσταση. Αν οι αστυνομικοί λένε άλλα, εσείς λέτε άλλα, εγώ τι να πιστέψω;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αν είπε ο κύριος Γερακαράκος, ο Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, ότι δεν αφαιρέθηκαν αστυνομικοί, να έρθει να μου το πει σε έμενα. Δεν τον άκουσα, δε νομίζω ότι εννοούσε αυτό.

Δημοσιογράφος: Ακριβώς αυτό εννοούσε.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα χρησιμοποίησαν την έκφραση, κύριε Υπουργέ, που είχατε πει σε προηγούμενη εκπομπή ότι «θα τους ξετρυπώσω». Εσείς το είχατε πει αυτό.

Δημοσιογράφος: Και είπε δεν τρύπωσε τίποτα, δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν έχουν γίνει ελάχιστες κινήσεις και μάλιστα λέει όχι μόνο από αυτούς που ήταν στη φύλαξη υψηλών προσώπων, αλλά ανθρώπους που ήταν σε άλλες υπηρεσίες και ήταν απαραίτητοι στις υπηρεσίες αυτές.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι ξέρετε κάτι; Έχουν φαγωθεί από χθες οι συνδικαλιστές γιατί κάνουν λένε περιπολία αστυνομικοί 45 ετών.

Δημοσιογράφος: Ναι, 50 ετών.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εσείς το βλέπετε παράλογο να κάνουμε περιπολία 50 ετών; Γιατί εγώ το βλέπω πάρα πολύ λογικό.

Δημοσιογράφος: Στην ηλικία μου θα ήταν λάθος να υποστηρίξω το αντίθετο.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα συμφωνήσω μαζί σας.

Δημοσιογράφος: Γιατί θα έπρεπε και οι δύο να φύγουμε από τις θέσεις μας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακριβώς και παρότι αφήσαμε το μπάσκετ εδώ και χρόνια, κύριε Παπαδάκη, νομίζω μπορούμε να περπατάμε ακόμη και οι δύο και ίσως μπορούσαμε και περιπολίες να κάνουμε. Σε όλες τις αστυνομίες σε όλη την Ευρώπη κάνουν περιπολίες και μεγαλύτεροι άνθρωποι. Επομένως μην πάμε σε παραλογισμούς. Και βλέπετε τι ταμπού πάμε να σπάσουμε; Δηλαδή τι λένε κάποιοι συνδικαλιστές; Να μην κάνουν περιπολίες οι αστυνομικοί που είναι 45 ετών και να πάνε στα γραφεία. Τα βλέπετε τα ταμπού που πάμε να σπάσουμε;

Δημοσιογράφος: Το συνδυάζουν, κύριε Υπουργέ, με τις ελλείψεις που υπάρχουν, όποιον έχουμε βάζουμε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι τα συνδυάζουμε με την κοπάνα για να το πω λαϊκά.

Δημοσιογράφος: Εδώ, όμως, προσέξτε να δείτε. Δημιουργείται ένα θέμα αν κατηγορούν οι αστυνομικοί την Ηγεσία την Πολιτική ή τη Φυσική Ηγεσία, η οποία υποκύπτει σε εντολές της Πολιτικής Ηγεσίας, σταματάω σε αυτούς γιατί δε θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα. Αυτή η εντύπωση είναι διάχυτη στην ελληνική κοινωνία. Ότι εσείς έχετε δώσει εντολές στους αξιωματικούς οι οποίοι μεταφέρουν στους αστυνομικούς τους απλούς, κάτω τα χέρια από το Ρουβίκωνα και κάτω τα χέρια από τις συλλογικότητες.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτά είναι παραμυθάκια κύριε Παπαδάκη, παραμυθάκια κάποιων, οι οποίοι αρέσκονται να περνάνε τη γραμμή της Νέας Δημοκρατίας. Κάντε ρεπορτάζ, ρωτήστε τη Φυσική Ηγεσία να δείτε τι προσπάθειες έχουν γίνει στην αντιμετώπιση του Ρουβίκωνα. Βλέπετε η εκπομπή για την ασφάλεια, είναι εκπομπή Ρουβίκωνα, αλλά εγώ θα σας απαντήσω ακόμα και σε περιπτώσεις που καλούμαι να απαντήσω σαν Αστυνομικός Διευθυντής.

Δημοσιογράφος: Πάντως Υπουργέ υπάρχει μια αντίφαση σε αυτά που λέτε. Για ποιο λόγο το λέω, τη μία λέτε ότι έχουμε φοβερές επιτυχίες και τις αναγνωρίζουμε και από την άλλη δε μπορείτε μια συλλογικότητα ακτιβιστική, μια οργάνωση, όπως θέλετε πείτε το, να μπορέσετε να τους περιορίσετε, αν όχι να τους συλλάβετε.

Δημοσιογράφος: Γιατί πώς θα χαρακτηρίζαμε την επίθεση ας πούμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας ; Ακτιβιστική; Δεν είναι ακτιβιστική.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η επίθεση η συγκεκριμένη όπως και άλλες παρόμοιες επιθέσεις είναι απόλυτα καταδικαστέες από την Κυβέρνηση και από εμάς και γίνονται ενέργειες προκειμένου να αντιμετωπιστούν. Σας είπα τα νούμερα, γύρω στις 100 περιπτώσεις έχουν οδηγηθεί στα δικαστήρια. Πηγαίνετε να δείτε βέβαια και τα αποτελέσματα των αποφάσεων.

Δημοσιογράφος: Και κάτι άλλο το οποίο λένε φίλοι μας εδώ. Μιλάτε για σκοτεινό τμήμα με ακραίες απόψεις μέσα στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας που έχουν μάλιστα έκφραση και στην ιεραρχία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, φωτογραφίζοντας σαφέστατα για παράδειγμα τον κύριο Γεωργιάδη. Και λένε τώρα κάποιοι εδώ. Μα ποιοι μιλάνε; Αυτοί οι οποίοι συνεργάζονται με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι έχουν ακραίες απόψεις, φασιστικές κατά την άποψη στελεχών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους είναι μαζί στην Κυβέρνηση και από την ψήφο τους εξαρτάται η παραμονή τους στην εξουσία. Τι απαντάτε κύριε Υπουργέ; Αυτό είναι πολιτικό ερώτημα.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Οι ΑΝ.ΕΛ., με τους οποίους συνεργάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και νομίζω υπάρχει αρμονική συνεργασία, παρά τις αντιθέσεις και τις διαφοροποιήσεις σε πάρα πολλά θέματα, καμία σχέση δεν έχουν ούτε με φασιστικές αντιλήψεις, ούτε με φασιστικές πρακτικές. Πέστε μου μια ενέργεια που έχει σχέση με φασιστική έκφραση.

Δημοσιογράφος: Ξέρετε πόσες φορές έχουν αποκαλέσει εδώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φασίστα το Δημήτρη Καμμένο; Ή τον Κατσίκη;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, αν πάμε στην περιπτωσιολογία και αν πάμε στην κριτική πάνω σε μια φράση του οποιοδήποτε προσώπου μπορούμε να βρούμε πολλά τέτοια.

Δημοσιογράφος: Από την ψήφο του Καμμένου και του Κατσίκη εξαρτάται όμως η κυβερνητική πλειοψηφία.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τι να κάνουμε, έτσι είναι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία μας, είτε υπάρχουν κυβερνήσεις ενός κόμματος, είτε υπάρχουν συνεργασίες κομμάτων. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το κοινοβουλευτικό μας σύστημα. Το κοινοβουλευτικό σύστημα έχει σχέση και με τις ανοχές και με τους συμβιβασμούς και με τις συνεννοήσεις. Έτσι είναι η Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ σχολιάστηκε πάρα πολύ η χθεσινή αναφορά σας στη δημόσια τηλεόραση, ότι ο Ρουβίκωνας και τα μέλη του θυμίζουν τα μωρά που μπουσουλάνε και μάλιστα χαριτολογώντας εγώ είπα στον κύριο Γερακαράκο, ότι θα πρέπει να εκπαιδευτείτε να αλλάζετε πάνες στα μωρά και όχι να συλλαμβάνετε τα μέλη του Ρουβίκωνα. Δεν είναι μωρά αυτοί οι οποίοι, προσέξτε, με μια οργάνωση υποδειγματική μέσα έδρασαν και σε 25 δευτερόλεπτα έφυγαν.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Παπαδάκη εσείς τι καταλάβατε ότι μίλαγα για το ιδεολογικό επίπεδο του Ρουβίκωνα ή για το πώς ενεργούν στην πράξη; Προφανώς μίλαγα για το ιδεολογικό επίπεδο του Ρουβίκωνα που είναι έτσι όπως το χαρακτήρισα. Και ιστορικά αν θέλετε θα βρείτε αντίστοιχους χαρακτηρισμούς.

Δημοσιογράφος: Αν μεγαλώσει το μωρό να δούμε τι αποτελέσματα θα έχουμε, αν τώρα γίνονται αυτά;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ωραία πέστε τα εσείς. Ιστορικά θα μπορούσατε να βρείτε και άλλους τέτοιους χαρακτηρισμούς για ανθρώπους αυτής της ιδεολογικής προσέγγισης, οι οποίοι βλέπουν ιδεολογικά μόνο τα πόδια τους και στην πράξη δημιουργούν μεγαλύτερο συντηρητισμό στους ανθρώπους της μεσαίας τάξης. Μόνο ζημιά κάνουν αυτοί οι άνθρωποι και τίποτα παραπάνω.

Δημοσιογράφος: Βέβαια δεν υπήρχαν ανάλογες δηλώσεις για να είμαστε ειλικρινείς κύριε Υπουργέ. Στο παρελθόν υπάρχουν δηλώσεις που είναι διαμετρικά αντίθετες από αυτό που λέτε τώρα. Να σας θυμίσω το επεισόδιο στη Βουλή; Στη Βουλή δεν θα έπρεπε κανονικά να επιτρέπεται η παρουσία κάποιου χωρίς άδεια. Φθάσαν μέχρι την Βουλή και με παρέμβαση του Προέδρου της Βουλή, του κυρίου Βούτση, αφέθησαν ελεύθεροι. Αν αποφασίσει μια ομάδα πολιτών να έρθει στην Βουλή, την ίδια αντιμετώπιση θα έχουν;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Παπαδάκη θα επιμείνω. Το ζήτημα ασφάλειας αυτής της χώρας δεν πρέπει να επικεντρώνεται μόνο στον Ρουβίκωνα…

Δημοσιογράφος: Θα συμφωνήσω.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …ο οποίος είναι ένα μικρό ποσοστό του όλου προβλήματος, τα κύρια προβλήματα είναι, δυστυχώς, σε πάρα πολλές κατευθύνσεις. Είμαστε σε μια ασταθή περιοχή. Είμαστε σε μια περιοχή που παρότι είναι ασταθής, προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις διάφορες ισορροπίες και η κυριαρχία της χώρας μας δεν αμφισβητείται, δεν κινδυνεύει. Είμαστε μια ασφαλής χώρα.

Και τι λέτε; Τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται ή ετοιμάζονται να έρθουν το καλοκαίρι στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Ελλάδα, έχουν κακούς συμβούλους; Γιατί εάν είναι το πρόβλημα της ασφάλειας τόσο μεγάλο, όσο λέει η Νέα Δημοκρατία και όσο λένε αρκετά ΜΜΕ για λόγους “πώλησης”, για λόγους εμπορικούς, νομίζετε ότι είναι χαζοί, λοιπόν, αυτοί οι άνθρωποι και έρχονται; Αυτοί οι άνθρωποι έχουν καταλάβει τι σημαίνει ασφάλεια για την περιοχή, έχουν καταλάβει ποια είναι ασφαλής χώρα και γι’ αυτό έρχονται.

Δημοσιογράφος: Πάντως το γεγονός ότι έχουμε όλους τους συνδικαλιστές να λένε ότι δεν μας αφήνουν να κάνουμε την δουλειά μας, κόμματα της αντιπολίτευσης να καταφέρονται και εναντίον σας πολλές φορές με πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς, «ανύπαρκτος ο Τόσκας», «ανίκανος ο Τόσκας», μια Φυσική Ηγεσία, η οποία Φυσική Ηγεσία δεν παίρνει θέση σε αυτήν την ενδιάμεση κόντρα σε ότι αφορά την Αστυνομία, γιατί εμένα μου έκανε εντύπωση. Δεν είναι δυνατόν το σύνολο των συνδικαλιστών, Ειδικοί Φρουροί, αστυνομικοί υπάλληλοι, δεν υπάρχει μία οργάνωση, η οποία να μη λέει «δεν μας αφήνουν να κάνουμε την δουλειά μας». Μάλιστα, υπάρχουν δηλώσεις της κυρίας Γεννηματά. Πήγανε, χτυπήσανε, λέει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ήταν ο επικεφαλής και του λέει γιατί δεν τους πιάνετε ρε παιδιά και τους απάντησε, λέει, έχουμε τέτοια εντολή. Το έχει πει και στην Βουλή η κυρία Γεννηματά και παρουσία σας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η κυρία Γεννηματά θα έπρεπε να ζητήσει τα στατιστικά στοιχεία τα οποία είναι και στην διάθεση τη δική σας, το τι γινόταν την εποχή της δικής της διακυβέρνησης. Και ξέρετε κάτι, να θυμηθώ κάποια άλλα πράγματα από το παρελθόν; Κάποιο C4I σας λέει κάτι; Κάποια άλλα ζητήματα σας λένε κάτι; Η κατάσταση στην Αθήνα η οποία θύμιζε κατάσταση πολεμική με τα πάρα πολλά δακρυγόνα, σας θυμίζει κάτι; Θα μπορούσε αυτή η κατάσταση να συνδυαστεί με τις τεράστιες προσπάθειες για την οικονομία και την ανάπτυξη, ζητήματα τα οποία θα συζητηθούν εντός ολίγου στη Βουλή, προ ημερήσιας διάταξης. Επομένως, αντί να επικεντρωνόμαστε στην περιπτωσιολογία, να δούμε τα ζητήματα στο σύνολό τους. Να δούμε τι έχει βελτιωθεί από εκείνα τα χρόνια της κυρίας Γεννηματά, του κυρίου Βενιζέλου, του κυρίου Σαμαρά και του κυρίου Μητσοτάκη μέχρι τώρα; Να θυμηθούμε ότι όταν γινόταν μία επιτυχία της Αστυνομίας, γινόταν ανατολικό ζήτημα και συζητείτο μια εβδομάδα στα ΜΜΕ;

Δημοσιογράφος: Αυτό ακριβώς λέμε κύριε Υπουργέ, ότι υπάρχουν επιτυχίες από την μία μεριά και από την άλλη δεν υπάρχουν.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: … Και τώρα έχουμε συνηθίσει στις μεγάλες επιτυχίες και μου λέτε ότι ο τάδε συνδικαλιστής που κάποιους από αυτούς δουλεύουν και εργολαβικά για την Νέα Δημοκρατία, έκανε ένα σχόλιο λες και είναι Αρχηγός της Αστυνομίας.

Δημοσιογράφος: Καταλαβαίνετε όμως ότι και αυτό που λέτε είναι σοβαρό; Εάν λοιπόν έχω συνδικαλιστές στην χώρα μου, αστυνομικούς, οι οποίοι δουλεύουν εργολαβικά για την κυρία Γεννηματά ή τον κύριο Μητσοτάκη και λέτε ότι αυτοί οι άνθρωποι αντιμάχονται την Κυβέρνηση, εγώ ο πολίτης αισθάνομαι περισσότερο ανασφαλής. Γιατί έχω να κάνω με μία κομματικοποιήμενη Αστυνομία, η οποία δεν πειθαρχεί στην Πολιτική και Φυσική Ηγεσία, επειδή είναι Νεοδημοκράτες. Εάν συμβαίνει αυτό κ. Υπουργέ, είναι αποτυχία.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και ποιος σας είπε κύριε Παπαδάκη ότι οι συνδικαλιστές έχουν δικαίωμα να εκφράζονται για επιχειρησιακά θέματα ή για πολιτικά θέματα…

Δημοσιογράφος: Για επιχειρησιακά πρέπει να εκφράζονται.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …να εκφράζονται για κάθε τομέα λες και είναι Αρχηγοί της Αστυνομίας ή Υπουργοί.

Δημοσιογράφος: Μα, για υπηρεσιακά, όταν λένε ότι δεν με αφήνουν να κάνω την δουλειά μου. Σας λέει ο άλλος εδώ πέρα, έχει ψηφιστεί από όλους τους Αστυνομικούς.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Υπάρχει τρόπος να το πω πιο καθαρά;

Δημοσιογράφος: Υπουργέ, είστε κατά του συνδικαλισμού στην Αστυνομία;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Υπάρχει τρόπος να το πω πιο καθαρά ότι λένε ψέματα;

Δημοσιογράφος: Υπουργέ, είστε κατά του συνδικαλισμού στην Αστυνομία;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τώρα προσπαθείτε να με παγιδέψετε. Θέλετε να μιλήσετε σε τέτοιο επίπεδο…

Δημοσιογράφος: Εύστοχη είναι η ερώτηση. Εύστοχη είναι η ερώτηση. Και θα σας δώσω την δυνατότητα να απαντήσετε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: Λοιπόν όχι, δεν είναι θέμα διευκρίνησης, είναι θέμα παγιδέματος. Λοιπόν εγώ θα σας εξηγήσω ότι είμαι υπέρ του συνδικαλισμού, αλλά του συνδικαλισμού μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες, τους οποίους οφείλουν να σέβονται όλες οι πλευρές. Ξέρουν οι συνδικαλιστές πόσο πολύ τους σέβομαι και πόσο καλή συζήτηση έχουμε μαζί τους για τα ζητήματα που τους αφορούν αλλά όταν μπαίνουν σε χωράφια επιχειρησιακά ή σε χωράφια πολιτικά, εκεί πλέον είναι λογικό να υπερβαίνουν τα όρια και τους κανόνες. Δεν θα συμφωνήσετε μαζί μου;

Δημοσιογράφος: Βεβαίως, αλλά κοιτάξτε με μια προϋπόθεση. Μια κοινή γλώσσα για την αντιμετώπιση της ασφάλειας των πολιτών.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: Δηλαδή τι κάνετε κύριε Παπαδάκη εσείς και αρκετά ΜΜΕ; Παίρνετε έναν συνδικαλιστή και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις συνδικαλιστή όχι πρόεδρο, μέλος διοικητικού συμβουλίου…

Δημοσιογράφος: Εμείς τον κύριο Γερακαράκο είχαμε εδώ. Τον κύριο Γερακαράκο.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: …και τον κάνετε πρώτο τίτλο.

Δημοσιογράφος: Όχι. Εμείς θέλαμε ακριβώς για να έχετε τη δυνατότητα να απαντήσετε, να σας μεταφέρουμε ακριβώς αυτά που λένε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: Με βάζετε σε αντιπαράθεση με τον “χ” συνδικαλιστή ή το μέλος του διοικητικού συμβουλίου πολλές φορές ή θέλετε να κάνω τον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος. Λοιπόν εγώ σας απαντάω και πολιτικά, αλλά δεν διστάζω να σας απαντήσω και επιχειρησιακά, γιατί γίνεται τεράστια δουλειά από την Φυσική Ηγεσία. Την υπερασπίζομαι γιατί όχι μόνο πρέπει, αλλά γιατί κάνει εξαιρετική δουλειά. Η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλα τα κλιμάκια έχει τεράστιες επιτυχίες, οι άνθρωποι δουλεύουν εξαιρετικά, δουλεύουν όλη τη μέρα και, ξέρετε, κάποιοι συνδικαλιστές δεν δουλεύουν.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, κατά την άποψη μας, εκείνο το οποίο θα προτείναμε να γίνει είναι κάποια στιγμή. Αυτό μάλιστα ζητάνε και κάποιοι με σοβαρότητα συνδικαλιστές. Καθίστε, καλέστε τους όλους μαζί, να ακούσετε παράπονα, εάν υπάρχουν παράπονα, αυτές τις αιτιάσεις οι οποίες πραγματικά μεταφέρονται μέσω των μέσων ενημέρωσης…

Δημοσιογράφος: Θα είναι προς όφελος του πολίτη Γιώργο όλο αυτό.

Δημοσιογράφος: …μπορεί να υπάρχουν και προτάσεις που μπορεί να βελτιώσουν την κατάσταση.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: Αφού κόβεστε για το όφελος του πολίτη, θα σας πληροφορήσω και ρωτήστε τους, μέρα παρά μέρα σχεδόν, εγώ βρίσκομαι με τους συνδικαλιστές και συζητάμε σε πολύ καλό επίπεδο για διάφορα θέματα που τους απασχολούν.

Δημοσιογράφος: Δεν έχουν αλεξίσφαιρα γιλέκα λένε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: Όμως όταν βγαίνουν στα ΜΜΕ και κάνουν επίδειξη πολιτικής σκέψης, εκεί είμαι αντίθετος.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή άλλα σας λένε στο γραφείο και άλλα σας λένε…

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: Όχι δεν είπα αυτό. Συζητάμε στο γραφείο τα θέματα τα επαγγελματικά που τους αφορούν γιατί έτσι πρέπει και συζητάμε μια χαρά, αλλά από ‘κει και πέρα όταν βγαίνουν έξω, κοιτάζουν και αυτοί να εδραιώσουν την θέση τους. Εκλογές έρχονται για τους συνδικαλιστές.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα κύριε Υπουργέ. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η συζήτηση θα είναι εποικοδομητική και για σας και για μας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: Κάθε συζήτηση είναι εποικοδομητική και με χαρά παρά τις εντάσεις.

Δημοσιογράφος: Στόχος δικός μας είναι να μεταφέρουμε και τον προβληματισμό της κοινωνίας, διότι κατά την άποψη μας η ασφάλεια των πολιτών έχει χρώμα πολιτικό. Ουαί και αλίμονο αν αντιμετωπίζεται ή από την Πολιτική Ηγεσία ή από την Φυσική Ηγεσία ή από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης με αυτόν τον τρόπο, γιατί οι άνθρωποι οι οποίοι πέφτουν θύματα της εγκληματικότητας δεν είναι μόνο Νεοδημοκράτες ή μόνο Συριζαίοι, ούτε δείχνουν την κομματική τους ταυτότητα. Ευχόμαστε τα πράγματα να πάνε καλά και το καλοκαίρι να είναι πολύ πιο ήρεμο, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε και την μεγάλη βιομηχανία του τόπου, τον τουρισμό.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: Ο στόχος μας είναι να πάνε καλά τα πράγματα κύριε Παπαδάκη και προσπαθούμε ακριβώς για αυτόν τον σκοπό.

Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κύριε Υπουργέ.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκας: Και εγώ σας ευχαριστώ.

Τελευταίες Αναρτήσεις