Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2018Δελτία Τύπου Μάιος 201802-05-2018: Μεταπτυχιακά διπλώματα στους σπουδαστές της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

02-05-2018: Μεταπτυχιακά διπλώματα στους σπουδαστές της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 2 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μεταπτυχιακά διπλώματα στους σπουδαστές της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας

Τα διπλώματα απένειμε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτριος Αναγνωστάκης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης

Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, απένειμε σήμερα, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, τα Μεταπτυχιακά διπλώματα στους (32) ευδοκίμως αποφοιτήσαντες σπουδαστές της 21ης εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας.

Σπουδαστές ήταν Αξιωματικοί της Ελληνικής και Κυπριακής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων και ανώτεροι υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος.

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Βράντζας.

Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής του Κ.Κ.Ε. Γεώργιος Λαμπρούλης , ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Ιωάννης Δέδες, ο Αντιπτέραρχος Χριστόπουλος Δημήτριος-Νικόλαος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, η εκπρόσωπος του Πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Χριστίνα Μελετιέ και ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γεώργιος Καραμέρος.

Επιπλέον παρέστησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Σωτήριος Τερζούδης, ο Αντιστράτηγος Αντώνιος Νομικός, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο Υποπτέραρχος Ιωάννης Γκοντικούλης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, ο Υποναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ο Β’ Υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Ντούνης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, εκπρόσωπος του Διοικητή της Σχολής Εθνικής Άμυνας και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Βαρσάμης.

Από την Ελληνική Αστυνομία παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, η Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Ταξίαρχος Αθανασία Κορκοντζέλου, Διευθυντές Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, καθηγητές της Σχολής, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Ενώσεων και συγγενείς των αποφοίτων.

Σημειώνεται, ότι η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση σε επίπεδο μεταπτυχιακό των Ανώτερων Στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος, της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπαλλήλων του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική εθνικής ασφάλειας.

Η φοίτηση στη Σχολή είναι ακαδημαϊκή διάρκειας έως 8 μηνών και το διδακτικό προσωπικό απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, Πανεπιστημιακούς καθηγητές, Ακαδημαϊκούς, Υπηρεσιακούς παράγοντες και Ειδικούς Επιστήμονες του Δημόσιου Τομέα.

Τελευταίες Αναρτήσεις