Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2017Δελτία Τύπου Ιούλιος 201719-07-2017: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού,...

19-07-2017: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, με θέμα τις υπηρεσίες Υγείας στα Προαναχωρησιακά Κέντρα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Ιουλίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συμμετείχε σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας, της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, με θέμα τις υπηρεσίες Υγείας στα Προαναχωρησιακά Κέντρα

Σε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας που διοργανώθηκε χθες, 18 Ιουλίου 2017, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, από τη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού (ICRC), συμμετείχε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ακόμη η Επικεφαλής της Αποστολής ICRC στην Αθήνα, κυρία Sari Nissi, η Συντονίστρια του Τομέα Προστασίας ICRC, κυρία Sylvie Graenicher, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ιωάννης Μπασκόζος, ο Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Δρ Αγάπιος Τερζίδης, και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αλλοδαπών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ως εκπρόσωπος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ευστράτιος Παπαδέας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην βελτιστοποίηση της πρόσβασης σε υπηρεσίες Υγείας για τους πρόσφυγες – μετανάστες, στα Προαναχωρησιακά Κέντρα. Ειδικότερα, τονίστηκε η ανάγκη συνέχισης της υγειονομικής κάλυψης των αναγκών των προσφύγων – μεταναστών, εστιάζοντας στην εξεύρεση λύσεων, σχετικά με την αντιμετώπιση θεμάτων ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος και υγιεινής.

Συγκεκριμένα το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης: «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση – PHILOS» του Ταμείου AMIF της Ε.Ε., θα διαθέσει σε κάθε ένα από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο και Κω), από πέντε (5) επαγγελματίες Υγείας.

Παράλληλα το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, δεσμεύθηκαν για ανανέωση της διάθεσης ιατρικού προσωπικού στα Προαναχωρησιακά Κέντρα Αμυγδαλέζας, Ταύρου και Κορίνθου, καθώς και την επιπλέον διάθεση προσωπικού, στα αντίστοιχα Προαναχωρησιακά Κέντρα της Βόρειας Ελλάδας.

Τελευταίες Αναρτήσεις