Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2017Δελτία Τύπου Ιούνιος 201726-06-2017: Στον Πύργο Διρού για τον εορτασμό της 191ης επετείου της Μάχης του Διρού παρέστη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης,...

26-06-2017: Στον Πύργο Διρού για τον εορτασμό της 191ης επετείου της Μάχης του Διρού παρέστη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Πύργο Διρού για τον εορτασμό της 191ης επετείου της Μάχης του Διρού παρέστη, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παραβρέθηκε το διήμερο 24-25 Ιουνίου 2017, στον Πύργο Διρού της Μάνης, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση, για τον εορτασμό της 191ης επετείου της Μάχης του Διρού, κατά την οποία οι Μανιάτισσες το 1826, απέκρουσαν την απόβαση του εκστρατευτικού σώματος του Ιμπραήμ Πασά.

Το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουνίου, στο ακρογιάλι του Διρού, πραγματοποιήθηκε η αναπαράσταση της απόκρουσης των στρατευμάτων του Ιμπραήμ από τις Μανιάτισσες. Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία του Πύργου Διρού έγινε απονομή των επάθλων στους νικητές των σκοπευτικών αγώνων.

Ο κ. Φιλιππάκος, με την ευκαιρία αυτή, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, τιμούμε το θάρρος και την αυταπάρνηση των γυναικών της Μάνης, που με το παράδειγμα τους λάμπρυναν την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Τόσο ως Μανιάτης, αλλά και ως απόστρατος της Ελληνικής Αστυνομίας, την οποία υπηρέτησα για 35 χρόνια, πιστεύω ότι οφείλουμε να κάνουμε κτήμα μας όλοι, το μήνυμα της γιορτής αυτής, που μας δείχνει ότι μέσα από την αυτοθυσία και την προσωπική μας υπέρβαση, πορευόμενοι ενωμένοι και μονιασμένοι, μπορούμε να μεγαλουργήσουμε».

Την Κυριακή 25 Ιουνίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στον Πύργο Διρού, τελέστηκε η επίσημη δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μάνης κ.κ. Χρυσόστομου, παρουσία του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτου Φιλιππάκου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής του Στρατιωτικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Αντιπτέραρχος ε.α. Γρηγόρης Πρεζεράκος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο Βουλευτής Λακωνίας Αθανάσιος Δαβάκης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Στη συνέχεια, ακολούθησε στην κεντρική πλατεία του Πύργου Διρού, η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.

Τελευταίες Αναρτήσεις