Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2017Δελτία Τύπου Ιούνιος 201715-06-2017:Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον ΑΝΤ1

15-06-2017:Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον ΑΝΤ1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 15 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον ΑΝΤ1

O Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σήμερα, 15 Ιουνίου 2017, παραχώρησε συνέντευξη στη διάρκεια του βραδινού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Θα καλησπερίσω τώρα τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη τον κύριο Νίκο Τόσκα. Κύριε Υπουργέ καλησπέρα σας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλησπέρα κύριε Χατζηνικολάου. Σε εσάς και στους τηλεθεατές σας.

Δημοσιογράφος: Θα ξεκινήσω από την υπόθεση του Μενιδίου. Και θα ξεκινήσω από την υπόθεση του Μενιδίου, διάβασα σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή» ότι από το 2014 υπήρχε ένα έγγραφο με το οποίο η αστυνομία υποτίθεται ότι θα αναλάμβανε δράση για να ξεκαθαρίσει αυτά τα κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικά και που συμπεριφέρονται εν είδει μαφίας στο Μενίδι. Έχουν περάσει έκτοτε τρία ολόκληρα χρόνια. Το έγγραφο ήταν από την προηγούμενη ακόμη Κυβέρνηση. Και η κατάσταση πρέπει να πούμε ότι παραμένει περίπου η ίδια στο Μενίδι. Και αναρωτιέμαι τι φταίει. Άκουσα πριν από λίγο και θέλω να το σχολιάσετε αρκετούς απ’ τους κατοίκους της περιοχής να διατυπώνουν υπόνοιες ότι μπορεί και κάποιοι από την αστυνομία να διασυνδέονται με αυτή την τοπική μαφία.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Χατζηνικολάου, νομίζω ότι πρέπει τα πράγματα να τα πούμε με το όνομά τους. Η κατάσταση άρχισε να δημιουργείται, το πρόβλημα άρχισε να δημιουργείται εδώ και αρκετές δεκαετίες, το ξέρει όλος ο κόσμος. Από εκεί και πέρα είναι υποκριτική στάση η οποιαδήποτε στάση ορισμένων πολιτικών μελών που θέλουν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά το άτυχο περιστατικό που συνέβη τις προηγούμενες μέρες.

Το πρόβλημα εντάθηκε μετά το 1990. Ξέρουμε τότε τί έγινε. Ξέρουμε τί έγινε το 2000 με την εισροή και την εγκατάσταση καινούριων εθνοτικών ομάδων. Ξέρουμε τί έγινε το 2014 με τη μεταφορά από τον κύριο Δένδια ναρκομανών, τη συστηματική μεταφορά με κλούβες της αστυνομίας από το κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή των Αχαρνών. Και ξέχασα, ξέρουμε και τί έγινε και στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων, όπου αυτός ο τόπος χρησιμοποιήθηκε σαν το χαλί κάτω από το οποίο κρύφτηκαν, προσπαθούσαν να κρύψουν τα προβλήματα.

Η κατάσταση σταδιακά επομένως διογκώθηκε, τα προβλήματα διογκώθηκαν. Και έχουμε σήμερα ένα πληθυσμό Ρομά, για να μιλήσω για τους Ρομά, από τη μια πλευρά -και θα πω και για την άλλη και για τους υπόλοιπους κατοίκους- οι οποίοι παλιά ξέρετε πουλούσαν καρέκλες και χαλιά, παράτυπα, παράνομα, αλλά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, και τώρα πουλάνε άλλα πράγματα.

Η κατάσταση πράγματι δεν είναι καθόλου καλή. Και για τις δυο πλευρές. Πρέπει να εξομαλυνθεί και σε αυτό νομίζω ότι θα πρέπει να βοηθήσουν και τα μέσα ενημέρωσης.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, σας ακούω να μιλάτε σαν παρατηρητής. Η Κυβέρνησή σας είναι δυόμιση χρόνια Κυβέρνηση ήδη. Εγώ δέχομαι όλη την περιγραφή που κάνατε. Δεν μπαίνω σε συζήτηση γι αυτήν. Δέχομαι ότι η ιστορία είναι ιστορία δεκαετιών. Η σφαίρα στο άτυχο παιδάκι, το εντεκάχρονο, ήρθε απλά να υπογραμμίσει μια υπάρχουσα κατάσταση. Όμως και η δική σας Κυβέρνηση είναι δυόμιση χρόνια εκεί.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται σε μια …, τα νεαρά παιδιά δεν πηγαίνουν σχολείο, τα νεαρά παιδιά των Ρομά δεν πηγαίνουν σχολείο. Οι άνθρωποι εκεί είναι σε μεγάλο βαθμό ανεπάγγελτοι. Είναι ένα μείγμα ανθρώπων διαφορετικής πλεύσης και διαφορετικών επαγγελμάτων, που δύσκολα μπορεί να λυθεί σε μία μέρα.

Κάνουμε προσπάθειες αυτή τη στιγμή στο σκέλος της τάξης στην περιοχή, αλλά δεν είναι μόνο αστυνομικής μορφής το θέμα. Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα τεράστιο και ως τέτοιο πρέπει να το αντιμετωπίσουμε.

Εμείς αυτές τις μέρες πάντως βλέπετε τί μέτρα πήραμε μέσα σε μία ημέρα, τί μέτρα πήραμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ειδικά με το Δήμο Αχαρνών. Έχουμε κάνει και άλλες συνεργασίες με άλλους δήμους, όπως με το Δήμο Φυλής και είδατε σήμερα μια πολύ μεγάλη βελτίωση της κατάστασης, αλλά όχι μηδενισμό των προβλημάτων προφανώς.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, αυτό που λένε οι κάτοικοι, ακούσατε στο ρεπορτάζ το λένε αρκετοί κάτοικοι, ότι κάποιοι από την αστυνομία συνεργάζονται με την τοπική μαφία. Έχετε κι εσείς λάβει τέτοιες καταγγελίες;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καταρχάς, κατά την εξάρθρωση των μεγάλων κυκλωμάτων που έχει γίνει το τελευταίο διάστημα είδατε ότι συνελήφθησαν και αστυνομικοί.

Σήμερα ακόμη, χθες, σε ένα κύκλωμα ναρκωτικών συνελήφθη ένας στρατιωτικός και ένας αστυνομικός. Επομένως οι επιτυχίες μας δεν χαρίζονται σε κανέναν.

Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα και στο σώμα της αστυνομίας, ζων οργανισμός είναι, τα οποία προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε. Περίπλοκο το ζήτημα κύριε Χατζηνικολάου και όποιος νομίζει ότι έχει απλές λύσεις της μιας μέρας να έρθει να μας τις πει.

Δημοσιογράφος : Αυτό το δέχομαι, όπως δέχομαι επίσης ότι είναι και θέμα παιδείας και παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το πώς οργανώνει το κράτος σε ένα βάθος χρόνου την ενσωμάτωση αυτών των κοινοτήτων.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ως τώρα, συγνώμη, δούλευε το κράτος για την απομόνωση, για την γκετοποίηση αυτών των κοινοτήτων και για την ενσωμάτωση.

Δημοσιογράφος : Δεν διαφωνώ μαζί σας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει η Δίωξη του Εγκλήματος και η Δίωξη των Ναρκωτικών άμεσα να κινηθεί με τρόπο αποτελεσματικό;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Συμφωνούμε, δηλαδή δεν μπορεί να παραμένουν οι συμμορίες κράτος εν κράτει και να έχουν δημιουργήσει εκεί ένα γκέτο, ένα σούπερ μάρκετ ναρκωτικών. Συμφωνώ, κύριε Χατζηνικολάου.

Δημοσιογράφος : Τώρα έρχομαι και στο άλλο μεγάλο θέμα, για το οποίο έχει ξοδευτεί πολύ μελάνι, στο θέμα των Εξαρχείων. Κατηγορείται η κυβέρνησή σας και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι δεν δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα αυτό κι ότι έχει αφήσει τα πράγματα να ξεχαρβαλωθούν, ακόμα περισσότερο από ό,τι ήδη ήταν, για παράδειγμα αυτό το ΚΕΠ των αναρχικών, εκεί στην πλατεία, παραμένει εκεί στημένο κ.λπ., κράτος εν κράτει. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι θέλουν να κάνουν μια εκδήλωση στην πλατεία Εξαρχείων -φαντάζομαι ότι ο συμβολισμός της εκδήλωσης είναι να καταδείξουν ότι δεν μπορούν να την κάνουν. Έτσι φαντάζομαι. Ότι δηλαδή η περιοχή είναι άβατο. Γιατί σας άκουσα να λέτε "τι νόημα έχει η εκδήλωση;". Για μένα έχει ένα νόημα. Έχει το νόημα να αποδειχθεί αν μπορούν οι αστυνομικοί, όπως οι αναρχικοί στήνουν το ΚΕΠ και κάνουν εκδηλώσεις, να κάνουν και οι αστυνομικοί εκδήλωση σε μία πλατεία, κεντρική μάλιστα πλατεία της Αθήνας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Χατζηνικολάου δεν θα συμφωνήσω και καταρχάς σε ό,τι αφορά τον στόχο των Εξαρχείων και μιλάω για στόχο προπαγανδιστικό εδώ και δύο χρόνια από πλευράς αντιπολίτευσης ένας στόχος, ο οποίος αναδεικνύεται, παρότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή…

Δημοσιογράφος: Μα τί να πει η Αντιπολίτευση. Και επί των δικών της ημερών τα ίδια συνέβαιναν.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα σας πω. Θα σας πω. Μα ακριβώς, ακριβώς.

Δημοσιογράφος: Τα ίδια συμβαίνουν όλα τα χρόνια. Αυτό όμως, ξαναλέω, το να επικαλείσθε ότι κάτι πήγαινε στραβά πριν δεν απαλλάσσει εσάς. Δε σας απαλλάσσει.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, ναι. Προφανώς έχουμε κι εμείς δουλειά πολλή να κάνουμε ή θα έπρεπε να κάνουμε. Δεν το αρνούμαι αυτό, πλην όμως, παραβλέπουν συστηματικά ένα μέρος των Μ.Μ.Ε. και η αντιπολίτευση τις τεράστιες επιτυχίες ακόμα και μέσα στα Εξάρχεια, γιατί ποιος άλλος είχε κάνει εδώ και τριάντα χρόνια επιχειρήσεις αντιμετώπισης των κυκλωμάτων των ναρκωτικών μέσα στα Εξάρχεια, όπως η αλβανική μαφία που υπήρχε στην περιοχή και ρωτήστε τι γίνεται τώρα με τα ναρκωτικά. Υπάρχει μια κίνηση, όπως υπάρχει σε όλη την Αθήνα, αλλά δεν υπάρχει το χονδρεμπόριο που υπήρχε. Από κει και πέρα μένουν πολλά πράγματα ακόμα να γίνουν σε αυτή την περιοχή.

Δημοσιογράφος: Πάντως κύριε Υπουργέ, κάθε τρεις και λίγο βγαίνουν από τα Εξάρχεια στις γύρω γειτονιές, τρομοκρατούν, σπάνε, βάζουν φωτιές, είναι σχεδόν καθημερινό το φαινόμενο.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Έχουμε κάνει το τελευταίο διάστημα αρκετές προσαγωγές και συλλήψεις. Παρόλα αυτά, οι ομάδες αυτές, κάποιες ομάδες συνεχίζουν, μπορεί να μείωσαν, να τους υποχρεώσαμε να μειώσουν τη δράση τους, αλλά συνεχίζουν και θα συνεχίσουμε κι εμείς την προσπάθειά μας για να τους αντιμετωπίσουμε. Για το θέμα των αστυνομικών, όμως, για να μη θεωρηθεί ότι αποφεύγω απαντήσεις, ξαναλέω, όπως είπα και χθες, ότι είναι επιπόλαια ενέργεια.

Και ξέρετε κάτι, το σώμα των Αστυνομικών είναι ένα σώμα κρατικών υπαλλήλων οι οποίοι υπηρετούν το κοινωνικό σύνολο, είναι εργαλείο του κράτους και δεν πρέπει να αναδειχθούν σαν εργαλείο επιβολής με αυτόνομο τρόπο της κοινωνικής ηρεμίας. Είναι εργαλείο του κράτους, είναι εργαλείο της οργανωμένης, της νόμιμης βίας, όπως λέγεται, όπως και ο Στρατός και επομένως θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεχτικοί. Πιστεύω ότι και οι ίδιοι θα ξανασκεφθούν αυτά τα οποία συζητούμε τώρα.

Δημοσιογράφος: Μήπως είναι μία δήλωση που σημαίνει κατ’ ουσίαν… θα με συγχωρήσετε, αλλά εγώ θα σας προβοκάρω για να έχω την απάντησή σας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Παρακαλώ.

Δημοσιογράφος: Που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να περιφρουρήσουμε την εκδήλωση των Αστυνομικών στα Εξάρχεια; Δηλαδή ότι εκεί είναι αυτόνομο κράτος τα Εξάρχεια και δεν μπορεί να γίνει εκδήλωση κανενός πλην των αναρχικών.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι, στα Εξάρχεια θα πρέπει να μπορούν να κάνουν εκδηλώσεις όλοι οι πολίτες και ειδικά οι κάτοικοι της περιοχής. Αλλά η ενέργεια αυτή, όπως καταλαβαίνετε, είναι εκ του πονηρού και θέλω να σημειώσω και την άμεση υποστήριξη της ενέργειας από τον κύριο Γεωργιάδη, οπότε μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα και εσείς και όλοι και για το τί συνδυασμοί μπορούν να γίνουν.

Δημοσιογράφος: Όλα αυτά, αυτά είναι οι κόντρες των κομμάτων. Οι άνθρωποι που ζουν στα Εξάρχεια και τις γύρω γειτονιές, διαμαρτύρονται ότι εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο βίος τους έχει γίνει αβίωτος, όπως λέει ο λαός μας. Και καταστροφές στην περιουσία τους σημειώνονται κάθε τρεις και δύο και το να κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους των Εξαρχείων είναι επικίνδυνο. Πρέπει να φοράει κράνος.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εντάξει. Δε νομίζω ότι είναι τόσο τραγικά τα πράγματα. Υπάρχουν προβλήματα. Κυκλοφορεί πολύς κόσμος στα Εξάρχεια. Κάνουμε προσπάθειες. Αλλά ξέρετε κάτι;

B άζοντας μία μόνο εικόνα μπροστά μας – την εικόνα των Εξαρχείων και την εικόνα, την πολύ δυσκολότερη, της Δυτικής Αττικής – παραβλέπουμε την μεγάλη εικόνα της χώρας μας, η οποία είναι μια ασφαλής χώρα και στην οποία επικρατεί τάξη στο μεγαλύτερο σύνολο της χώρας. Και αν θέλετε συγκρίνουμε και με άλλες χώρες πολύ πιο προηγμένες και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Δημοσιογράφος: Δεν πρέπει να σπάσουν αυτά τα δύο άβατα; Διαφορετικού τύπου το καθένα… Δεν πρέπει να σπάσουν;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Βεβαίως και ξέρετε κάτι;

Δημοσιογράφος: Πρέπει ή όχι κύριε Υπουργέ;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πρέπει και ξέρετε κάτι; Δεν περιμέναμε εμείς το άτυχο περιστατικό με το μικρό παιδί. Έχουμε κάνει πολύ καλές συνεργασίες και με το Δήμο Φυλής και με άλλους Δήμους της Δυτικής Αττικής. Στο Δήμο Φυλής, για παράδειγμα, έχουμε κάνει συμφωνία. Ο Δήμος Φυλής θα αγοράσει τζιπ για την Αστυνομία και έχει δώσει ένα κτίριο για κεντρική διοίκηση της Δυτικής Αττικής – τον Αύγουστο θα είναι έτοιμα αυτά – και προχωράμε μια πολύ καλή συνεργασία. Το ίδιο επιδιώκουμε και με τους άλλους Δήμους της περιοχής.

Δημοσιογράφος: Στα Εξάρχεια τι σκοπεύετε να κάνετε; Τι λέει το πρόγραμμά σας, το σχέδιο σας για το επόμενο διάστημα; Πώς θα περιοριστεί η βία στην ευρύτερη αυτή περιοχή;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η βία θα περιοριστεί με συστηματικό τρόπο. Γι’ αυτό αρχίσαμε χτυπώντας πρώτα τις μαφίες των ναρκωτικών και στη συνέχεια θα εντείνουμε την παρουσία μας, σε συνεργασία με τους κατοίκους, αλλά αυτόνομες πρωτοβουλίες και επιπόλαιες σαν κι αυτή των Αστυνομικών, δεν έχουν κανένα λόγο γιατί χαλάνε το γενικότερο σχέδιο εξομάλυνσης της περιοχής.

Δημοσιογράφος: Τώρα εδώ έχω δυο – τρία ερωτήματα από συμπολίτες, μάλλον διαπιστώσεις περισσότερο. Λέει εδώ για παράδειγμα ένας συμπολίτης μας στο Twitter "ο Υπουργός σε κάθε ερώτησή σου Νίκο αναφέρεται στο τί λέει η Αντιπολίτευση." Δεν μας ενδιαφέρει τί λένε μεταξύ τους τα κόμματα, μας ενδιαφέρει πώς ζούμε εμείς, οι πολίτες. Και είναι μία ορθή παρατήρηση αυτή, ότι δηλαδή τα κόμματα καμιά φορά στο πλαίσιο της αντιπαράθεσης σας ξεχνάτε την ουσία των προβλημάτων.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Χατζηνικολάου συγγνώμη αλλά εγώ προσπαθώ να μην βάζω υπερβολή στις εκφράσεις μου. Αναφέρθηκα στην Αντιπολίτευση μόνο στη δήλωση του κ. Γεωργιάδη και σε καμία άλλη απάντηση σας.

Επομένως δεν προσπαθώ, όπως υπονοεί ο τηλεθεατής, να φύγω από τις ερωτήσεις προβάλλοντας τα λάθη της Αντιπολίτευσης, παρότι εάν μιλούσα για λάθη των προηγούμενων χρόνων, θα έπρεπε να μιλάμε ώρες.

Δημοσιογράφος: Τώρα για να κλείσουμε την συζήτηση μας και να μην επικεντρωθώ μόνο στο Μενίδι και στα Εξάρχεια. Υπάρχει και ένα γενικότερο θέμα ασφάλειας που το ζουν πολλές γειτονιές και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις και κωμοπόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Θέλω να σας ρωτήσω με ποιό τρόπο σκέπτεστε να αυξήσετε τα μέτρα αστυνόμευσης, για παράδειγμα είναι λύση οι πεζές περιπολίες, είναι λύση ο αστυνομικός της γειτονιάς; Τι λύσεις υπάρχουν, γιατί κάθε τόσο ακούμε και διαβάζουμε για ληστείες, για κλοπές, για παραβιάσεις σπιτιών, μαγαζιών κ.λπ.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Χατζηνικολάου καταρχάς το θέμα της ασφάλειας περιλαμβάνει και άλλους τομείς. Προχθές ήμασταν στη Λέσβο για τους σεισμόπληκτους και τις προηγούμενες ημέρες ήμασταν για άλλα πράγματα στην Κοζάνη για κατολισθήσεις και τέτοια.

Άρα, το θέμα της ασφάλειας είναι ένας ευρύτερος τομέας που περιλαμβάνει και τα θέματα τάξης. Υπάρχει δυστυχώς μια λανθασμένη αντίληψη που λέει ότι πρέπει να υπάρχουν αστυνομικά τμήματα σε κάθε χωριό και σε κάθε γειτονιά.

Είναι λάθος αντίληψη, εμείς θα προσπαθήσουμε τους αστυνομικούς που έχουμε στην διάθεσή μας -και είναι αρκετοί σε σύγκριση με τον πληθυσμό και σε σύγκριση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα- να κάνουμε καλύτερη χρήση, κατεβάζοντας περισσότερους από τα γραφεία στο πεζοδρόμιο και περισσότερους από άλλες θέσεις μη παραγωγικές, μη αποτελεσματικές προκειμένου να βελτιώσουμε τα θέματα τάξης.

Πιστεύω, παρότι κάποιοι προσπαθούν να συσκοτίσουν την γενικότερη εικόνα, ότι γίνεται τεράστια προσπάθεια. Κάθε μήνα κοντά στους 1,5 -2 τόνους κάνναβη, ναρκωτικά, συλλαμβάνονται από τα αλβανικά σύνορα μέχρι εδώ ή από τα διάφορα λιμάνια.

Τεράστια προσπάθεια γίνεται από την ΕΛ.ΑΣ, έχει αποτελέσματα… Τα προβλήματα είναι όμως είναι μεγάλα μερικές φορές.

Δημοσιογράφος: Ακούω και γκρίνια όμως των αστυνομικών για χαλασμένα οχήματα, για δυσκολίες με το υλικό, με την υλικοτεχνική υποδομή. Η κρίση δηλαδή, φαντάζομαι ότι έχει δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα στις αστυνομικές αρχές.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Χατζηνικολάου, όχι μόνο στην Πυροσβεστική, αλλά αρχίζοντας από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα -γιατί έχουμε και αυτόν τον τομέα- που είναι της δεκαετίας του ’70, μέχρι τα περιπολικά που τα παραλάβαμε με 400.000 χλμ και τα οποία δεν νομίζω να απέκτησαν τέτοιο ρεκόρ τα δύο τελευταία χρόνια.

Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα, είναι πάρα πολλά τα θέματα και οι δυσκολίες που έχουμε παραλάβει. Προσπαθούμε σε δύσκολους καιρούς, τώρα ακριβώς που αρχίσαμε να βγαίνουμε από την κρίση. Πιστεύω να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, δεν φθάνουν τα χρήματα σε πολλές περιπτώσεις, αλλά κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση.

Δημοσιογράφος: Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κι εγώ ευχαριστώ κ. Χατζηνικολάου.

Τελευταίες Αναρτήσεις