Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2017Δελτία Τύπου Ιούνιος 201713-06-2017: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη με την Πρέσβειρα της Αλβανίας κα Ardiana Hobdari

13-06-2017: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη με την Πρέσβειρα της Αλβανίας κα Ardiana Hobdari

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 13 Ιουνίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη με την Πρέσβειρα της Αλβανίας κα Ardiana Hobdari

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, συναντήθηκε σήμερα (Τρίτη 13 Ιουνίου 2017), με την νέα Πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα, κα Ardiana Hobdari.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Ταξίαρχος Ηλίας Ξανθάκης.

Ο κ. Γενικός ευχήθηκε στη νέα Πρέσβειρα της Αλβανίας καλή θητεία, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η συγκεκριμένη συνάντηση δεν αποτελεί απλώς μία εθιμοτυπική επίσκεψη αλλά το εφαλτήριο για την ενδυνάμωση της ήδη άριστης συνεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γενικός επεσήμανε τα σημαντικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει από την συνεργασία των δύο χωρών, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα της καταπολέμησης του οργανωμένου και διασυνοριακού εγκλήματος.

Από την πλευρά της η Πρέσβειρα της Αλβανίας κα Ardiana Hobdari, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γενικό για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε πως η πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος αποτελεί για την αλβανική πλευρά ύψιστη προτεραιότητα και εξήρε την άριστη συνεργασία με τις ελληνικές Αρχές.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα καθώς οι δυο πλευρές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εποικοδομητικές απόψεις και προτάσεις για διάφορα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και να επιβεβαιώσουν την κοινή βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Τελευταίες Αναρτήσεις