Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2017Δελτία Τύπου Μάιος 201730-05-2017: Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην εκπομπή «Focus» της ΕΡΤ

30-05-2017: Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην εκπομπή «Focus» της ΕΡΤ

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 30 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην εκπομπή «Focus» της ΕΡΤ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συμμετείχε χθες, 29 Μαΐου 2017, με συνέντευξη-παρέμβαση στη διάρκεια της εκπομπής «Focus» της ΕΡΤ με το δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο.

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο:

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ καλησπέρα σας και ευχαριστώ που είστε μαζί μας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλησπέρα κύριε Χαρίτο και καλησπέρα στους καλεσμένους σας.

Δημοσιογράφος: Λοιπόν, θέλω να ξεκινήσω λίγο βλέποντας που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, αρκετά 24ωρα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα κατά του πρώην Πρωθυπουργού, του τέως Πρωθυπουργού του κυρίου Λουκά Παπαδήμου. Οι έρευνες έχουν αποδώσει κάτι; Εξακολουθούν, και σε ποια κατεύθυνση στρέφονται;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Χαρίτο, καταρχάς αν μου επιτρέπετε να κάνω μια περιγραφή του τι γίνεται με τα θέματα της τρομοκρατίας και στον περίγυρο και παγκόσμια και μετά να έρθουμε και εδώ. Για να μη δώσουμε την εντύπωση ότι εμείς είμαστε το κεντρικό πρόβλημα και το κέντρο του ζητήματος της τρομοκρατίας. Εκτός αν θέλετε να μπω κατευθείαν εκεί.

Δημοσιογράφος: Δεν έχω κανένα θέμα να το κάνετε, είχα κατά νου να το κάνουμε στο τέλος για να φύγει η κουβέντα να πάει προς τα εκεί. Θέλετε να το κάνουμε από την αρχή; Κανένα πρόβλημα ας ξεκινήσουμε έτσι, σας ακούω.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε πώς φτάσαμε μέχρι εδώ και να δούμε τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Και ξέραμε πριν τη δεκαετία του ‘80 τις αντιπαραθέσεις μεταξύ κρατών και τι έγινε μετά τη δεκαετία του ‘80, όταν μειώθηκε ο ρόλος των κρατών στο όνομα μιας παγκοσμιοποίησης που στόχευε κύρια στη δημιουργία μεγάλων αγορών.

Δημιουργήθηκε μια κατάσταση-χυλός σε μεγάλες εκτάσεις του πλανήτη μας. Και τι έγινε στο εσωτερικό ορισμένων κρατών, όπου μειώθηκε τελικά και η παραγωγή και αυξήθηκε η λιτότητα και μειώθηκε και το κοινωνικό κράτος; Και από εκεί και πέρα σε πολιτικό επίπεδο, πόσο αυξήθηκε ο νεοφιλελευθερισμός, που κύρια επιδιώκει την ατομική πορεία σε κατεύθυνση αγορών και όχι σε κατεύθυνση παραγωγής; Και από την άλλη μεριά πόσο ο ατομισμός καλλιεργήθηκε ακόμη και στις διεκδικήσεις, δηλαδή τι έχουμε;

Έχουμε μια μείωση της εργατικής τάξης, μια μείωση των μαζικών αγώνων και εμφανίζονται κάποιοι, να πλησιάσω και την αρχική σας ερώτηση, σαν αυτόκλητοι διεκδικητές χωρίς καμία εξουσιοδότηση από σύνολα, από μάζες. Δημιουργούνται έτσι, επικίνδυνα εγκληματικά θα έλεγα, φαινόμενα που οδηγούν στην αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ίσως κάποιοι νομίζουν: Σε συντηρητικοποίηση, σε επικίνδυνες για το σύνολο συνέπειες. Και να ξαναβγώ προς τα έξω, η τρομοκρατία μαζί με θρησκευτικό φανατισμό ενεργοποιεί περιθωριοποιημένα μη ενταγμένα άτομα στις δυτικές κοινωνίες και έχουμε έτσι μια κατάσταση η οποία έχει ξεφύγει θα έλεγα στα κράτη που έχουν διαλυθεί, που έχουν χάσει την κυριαρχία τους.

Έχει δημιουργηθεί μια παγκόσμια αστάθεια σε μεγάλα τμήματα του πλανήτη. Και υπάρχουν βέβαια και τα φαινόμενα στην Ευρώπη και σε κάποιες άλλες χώρες από φανατικούς ανθρώπους που προσπαθούν με ατομικό τρόπο να λύσουν τα προβλήματά τους και σε πολύ μικρότερο βαθμό υπάρχει σε εμάς, γιατί, παράκληση, να μη χαθεί το μέτρο σύγκρισης.

Δημοσιογράφος: Αν μου επιτρέπετε, μια παρέμβαση στα όσα είπατε μιας και αναφερθήκατε και στην Ευρώπη. Στην Ευρώπη έχουμε εισαγόμενη τρομοκρατία στη δεδομένη χρονική στιγμή. Η Ελλάδα, αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να είναι η μοναδική χώρα αυτή τη στιγμή και με διορθώνετε αν κάνω λάθος, η οποία έχει ένα εσωτερικό μέτωπο τρομοκρατίας, τη διάδοχη κατάσταση της “17 Νοέμβρη”, η οποία υφίσταται σήμερα στο βαθμό και τη μορφή που υφίσταται. Φαντάζομαι, δεν ξέρω αν μπορείτε να μας δώσετε κάποιες περισσότερες περιγραφές επάνω σε αυτό.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δε θα συμφωνήσω, χωρίς να παριστάνω τον ειδικό, αλλά δε θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σας. Στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή υπάρχουν φαινόμενα εισαγόμενης τρομοκρατίας αλλά υπάρχουν και φαινόμενα τρομοκρατίας που προκλήθηκαν από ανθρώπους που γεννήθηκαν σε συνοικίες των Παρισίων, το Μόλενμπεκ των Βρυξελλών και σε συνοικίες του Βερολίνου.

Δημοσιογράφος: Είναι ορθή η παρατήρηση ότι η τρομοκρατία στις χώρες αυτές στη Γαλλία ή όπου αλλού εκφράζεται μέσα από άτομα τα οποία έχουν γεννηθεί, έχουν μεγαλώσει στις χώρες αυτές. Αυτό είναι σωστό .. .

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Σε γκετοποιημένες περιοχές βέβαια και το τονίζω αυτό επίτηδες, γιατί έχει παίξει η γκετοποίηση, η απομόνωση σημαντικό ρόλο στα φαινόμενα αυτά. Από εκεί και πέρα στη χώρα μας στο πολύ μικρό βαθμό που υπάρχουν φαινόμενα όχι μορφής τρομοκρατίας που έχει σχέση με ισλαμικό φονταμενταλισμό, είναι φαινόμενα ουρές θα έλεγα των παλιών τρομοκρατικών ενεργειών και οργανώσεων που στο μεγαλύτερο μέρος έχουν εξαφανιστεί αλλά δυστυχώς υπάρχουν και φυσικά δε χρειάζεται να πω το πόσο κατακριτέες είναι αυτές οι ενέργειες και τι κακό κάνουν.

Δημοσιογράφος: Τώρα, για να ‘ρθούμε στο τωρινό, στην επίθεση, στην τρομοκρατική επίθεση κατά του Λουκά Παπαδήμου. Η επίθεση αυτή, τα πρώτα ευρήματα έχει και αν μπορείτε να μας δώσετε κάποια στοιχεία, σχετίζεται με ανάλογες αντίστοιχες επιθέσεις που έχουμε στο παρελθόν από οργανώσεις, όπως οι “Πυρήνες της Φωτιάς” ή από οργανώσεις, οι οποίες ενδεχομένως αποτελούν παρακλάδια της οργάνωσης αυτής;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν θα ήθελα να μπω καθόλου στο τι ευρήματα υπάρχουν, γιατί αφορούν την αστυνομική έρευνα. Απλά θα επιμείνω ότι αυτές οι ενέργειες δεν αφορούν νέο-τρομοκρατία όπως κάποιοι αρέσκονται να τη χαρακτηρίζουν για να δώσουν την εντύπωση ότι δημιουργούνται συνεχώς νέες τρομοκρατικές οργανώσεις… Αφορούν υπολείμματα της παλιάς τρομοκρατίας που θέλουν σώνει και καλά να δείξουν ότι υπάρχουν. Αυτό το γράφουν και οι ίδιες οι προκηρύξεις τους την άλλη φορά παλιότερα που ακριβώς αυτό έδειξαν, ότι θέλουν να δείξουν την ύπαρξή τους.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα, δεν θέλετε να δώσετε περισσότερα στοιχεία επ’ αυτού. Κατανοητό, δεν θα επιμείνω μιας και το είπατε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Απλά αν μου επιτρέπετε θα ήθελα να πω ότι σε αντίθεση με κάποια χρόνια μεταχουντικά, οι ενέργειες αυτές και οι άνθρωποι αυτοί έχουν καταδικαστεί από το σύνολο του ελληνικού λαού πριν φυσικά καταδικαστούν από την ελληνική δικαιοσύνη που σίγουρα θα πάνε.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα, λοιπόν υπάρχει κάτι διαφορετικό στον τρόπο με τον οποίο δρα η συγκεκριμένη οργάνωση η οποία βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο Λουκά Παπαδήμου σε σχέση με παλιότερες αποστολές δεμάτων με παραλήπτες Έλληνες ή και ξένους εκτός των συνόρων εντός του ευρωπαϊκού χάρτη;

Υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο κάποιος νέος τρόπος δράσης ο οποίος εστιάζονται εκεί οι έρευνες ή είναι πανομοιότυπος ο τρόπος με το παρελθόν και αν έχει αλλάξει κάτι στη συνδεσμολογία ή στον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούν τις συσκευασίες;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Χαρίτο, θα έλεγα ότι είναι παρόμοιος ο τρόπος δράσης και δεν θα ήθελα να μπω στις λεπτομέρειες, όχι μόνο γιατί αφορούν θέματα αστυνομικής έρευνας αλλά γιατί βλέπω και στην προηγούμενη περίπτωση και σε αυτή ότι δίνεται πολύ μεγάλη βαρύτητα στις τεχνικές λεπτομέρειες κάτι το οποίο δεν είδαμε καθόλου στις συζητήσεις που έγιναν μετά από τα πολύ μεγάλα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο και αλλού. Περισσότερο νομίζω αν μου επιτρέπετε, δεν κάνω υποδείξεις για τη συζήτηση, ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην αναζήτηση του ιδεολογικού περιβάλλοντος αυτών των ανθρώπων. Ένα περιβάλλον το οποίο έχει απορριφθεί όπως είπα από το σύνολο του ελληνικού λαού, έχει ξεπεραστεί σε κάθε ιδεολογική κατεύθυνση. Ποτέ στους κοινωνικούς αγώνες και στους μεγάλους αγώνες του λαού μας δεν έπαιξαν ρόλο τέτοιες ενέργειες και ποτέ δε βοήθησαν, το αντίθετο θα έλεγα.

Δημοσιογράφος: Θα επιμείνω παρόλα αυτά και θα επιμείνω για πολύ συγκεκριμένο λόγο, θα μπούμε και σ’ αυτό το οποίο αναφέρατε. Ωστόσο θα ξαναπώ ότι θα θελα αυτό να το πράξουμε στο τέλος για να αποτελέσει και γέφυρα για την κουβέντα την οποία θα συνεχίσουμε εδώ στο στούντιο με τους καλεσμένους.

Θα επιμείνω ωστόσο στη συνδεσμολογία στον τρόπο με τον οποίο τεχνικά λειτουργεί η οργάνωση, όπου μου δώσατε μια απάντηση ήδη και θα καταλάβετε γιατί επιμένω. Εφόσον, όπως μου είπατε δεν διαφοροποιείται από το παρελθόν από τα προηγούμενα δέματα τα οποία έστειλαν μέσω των ταχυδρομείων. Δεν θα ήταν αυτονόητο πλέον ότι θα έπρεπε ο φάκελος αυτός με κάποιο τρόπο μέσα από τα μηχανήματα, τα οποία είχε περάσει, να έχει ανιχνευθεί και να μην έχει φθάσει στα χέρια του παραλήπτη; Εν προκειμένω του Λουκά Παπαδήμου;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Προφανώς έχουν γίνει λάθη στο χειρισμό του δέματος. Ο τρόπος συνδεσμολογίας που με ρωτήσατε πριν, σας απάντησα ότι είναι παρόμοιος με τις προηγούμενες περιπτώσεις αλλά προφανώς έχουν γίνει λάθη. Γιατί από τη στιγμή που ένα άτομο, ένας πρώην Πρωθυπουργός στην προκειμένη περίπτωση, παίρνει στα χέρια κάτι τέτοιο, και μόνο αυτό δείχνει ότι έχουν γίνει λάθη.

Δημοσιογράφος: Είναι στις προθέσεις σας, βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια ενδεχομένως για να ξαναστηθεί ο όλος τρόπος με τον οποίο γίνεται η ανίχνευση των δεμάτων τα οποία αποστέλλονται προς επίσημα πρόσωπα; Όλος ο έλεγχος ο οποίος έχει στηθεί, υπάρχει κάποια τρύπα ενδεχομένως μέσα από το σύστημα των ΕΛΤΑ και της συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία; Όλα αυτά είναι ζητήματα τα οποία σαφώς σας απασχολούν ή είναι κάτι το οποίο δεν υφίσταται και είναι υπερβολές δημοσιογραφικής προσέγγισης;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε πριν πάμε στην ολοκληρωτική θωράκιση όλων των υπηρεσιών και όλων των επιχειρήσεων και όλων των ατόμων κάτι που θα ήταν καταστροφικό και όχι μόνο σαν αντίληψη αλλά και οικονομικά, πιστεύω ότι θα πρέπει να δοθεί το βάρος εκεί που το δίνουμε, δηλαδή στη σύλληψη των ατόμων. Επομένως δεν πρέπει το βάρος να δίνεται στην παθητική αντιμετώπιση των πάντων αλλά στην ουσία, αυτών που κάνουν αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις.

Δημοσιογράφος: Η σύλληψη των ατόμων και η αποτροπή των τρομοκρατικών ενεργειών, δεν είναι κάτι όμως που λειτουργεί ταυτόχρονα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, αλλά κάπου δίνεται η προτεραιότητα, γιατί σας είπα είναι φοβερά δύσκολο και φοβερά κοστοβόρο το να προσπαθείς να θωρακίσεις τους πάντες και δημιουργείται μια αντίληψη πολύ κακή για τον πληθυσμό μας και για τη χώρα μας. Μια αντίληψη η οποία δεν έχει σχέση με τις πραγματικές απειλές, γιατί θα ξαναγυρίσω στο τι γίνεται

στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο και η χώρα μας, μια χώρα ασφαλή δεν έχει καμία σχέση με τα πολύ μεγάλα περιστατικά που συμβαίνουν σε άλλες περιοχές της Ευρώπης.

Δημοσιογράφος: Πριν πάμε σ’ αυτό το κομμάτι ένα τελευταίο ερώτημα που θέλω να σας θέσω για να κλείσουμε αυτό το τεχνικό κομμάτι. Είναι στις σκέψεις σας, ασχέτως κόστους ή τελοσπάντων ζυγίζοντας το κόστος με το αποτέλεσμα, μία πιθανή αναδιάρθρωση του μηχανισμού σε επίπεδο τεχνικό ούτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό τρομοκρατίας στο βαθμό που εκφράζεται και με τον τρόπου που εκφράζεται;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Από την πρώτη στιγμή κύριε Χαρίτο ή από την επόμενη μέρα για να είμαι ακριβής, έχουμε συνεχείς συσκέψεις και συνεχείς προσπάθειες και επανασχεδιασμούς για να δούμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο.

Φυσικά δεν μπορεί να αντιμετωπίζεις με τα ίδια συνεχώς εργαλεία καταστάσεις που δουλεύουν ασύμμετρα. Πρέπει και εσύ, και το κράτος να δουλεύει με τέτοιο τρόπο ώστε να αντιμετωπίσει αυτές τις περιπτώσεις που παρουσιάζονται συνεχώς. Όμως μερικές φορές, πάλι θα ξαναπάω στο γενικότερο πρόβλημα, δεν πρέπει να μεγαλοποιούνται περιστατικά τέτοια, γιατί δεν είδαμε κάτι αντίστοιχο να συνέβη στις άλλες χώρες και μάλιστα σε περίοδο αρκετά κρίσιμη.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα λοιπόν σ’ αυτό θα έρθω στο οποίο αναφερθήκατε στην υπερβολή, στην υπερβολική αντίδραση, δεν ξέρω, αλλά και η αντιπολίτευση και στελέχη της αντιπολίτευσης μίλησαν για την απειλή της δημοκρατίας, η δημοκρατία απειλείται αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, όταν η ασφάλεια αποτελεί ζητούμενο. Θεωρείτε ότι είναι υπερβολή το να ασκείται κριτική κάτω από τις παρούσες συνθήκες, προς την κυβέρνηση, προς τον Υπουργό ο οποίος βρίσκεται στο πόστο στο οποίο βρίσκεστε εσείς αυτή τη στιγμή;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύρια η Νέα Δημοκρατία έχει σηκώσει τη σημαία της κινδυνολογίας, την έχει σηκώσει υπερβολικά ψηλά, όχι μόνο τώρα αλλά εδώ και δύο χρόνια με συνεχείς διαστρεβλώσεις, με συνεχείς συσχετισμούς της αριστεράς με την τρομοκρατία. Όταν όλοι ξέρουν ότι ο κυριότερος αντίπαλος της τρομοκρατίας είναι η Αριστερά, η οποία συνδέεται με τα μαζικά κινήματα και τους μαζικούς αγώνες και όταν δεν λέει τίποτα η Νέα Δημοκρατία για το τι γινόταν την εποχή τη δική

της και μάλιστα να υπενθυμίσω ότι την εποχή τη δική μας συνελήφθη η Ρούπα και την εποχή τη δική μας έχουν γίνει ένα σωρό άλλες επιτυχίες που έχουν σχέση και με τρομοκράτες αλλά και με την αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος.

Δημοσιογράφος: Δύο ερωτήματα ακόμα θέλω να σας θέσω κύριε Υπουργέ. Το ένα είναι οι δημόσιες τοποθετήσεις, το παρακολουθήσατε και να μην το παρακολουθήσατε εκ των πραγμάτων το παρακολουθήσατε μετά την επίσκεψη που είχατε και από τον κύριο Στουρνάρα, τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι τοποθετήσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι κάτι το οποίο προβληματίζει, είναι κάτι το οποίο έτσι και αλλιώς η Υπηρεσία σας, η Ελληνική Αστυνομία, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα είναι πάνω από αυτό και το παρακολουθεί; ή είναι κάτι το οποίο ένα φαινόμενο το οποίο υφίσταται είτε έτσι είτε αλλιώς; Ωστόσο ανάλογα με το τι επικρατεί τη συγκεκριμένη περίοδο, κάποιες φορές βλέπουμε τις αντιδράσεις να είναι υπερβολικές, κάποιες άλλες πράγματα τα οποία ενδεχομένως είναι πιο σκληρά και πιο ουσιαστικά να περνάνε ανώδυνα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε είναι γεγονός ότι στα κοινωνικά δίκτυα υπάρχουν φρασεολογίες, χρησιμοποιούνται λέξεις απαράδεκτες, χαρακτηρισμοί απαράδεκτοι και σ’ αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιήθηκαν απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, κατακριτέοι από όλους και νομίζω αυτό φάνηκε και από τις αντιδράσεις του κόσμου στα κοινωνικά δίκτυα.

Από κει και πέρα νομίζω ότι είναι ώρα να δούμε και το θέμα της παιδείας όλων μας όσων χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, γιατί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, η οποία αναδύθηκε τώρα με αφορμή τα υβριστικά σχόλια για τον κύριο Στουρνάρα αλλά είναι μια καθημερινότητα που δε μπορεί να συνεχιστεί έτσι και δεν αντιμετωπίζεται μόνο με ποινικά μέτρα αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε ότι τα κοινωνικά δίκτυα δεν είναι μια γραμμή που λέμε ότι θέλουμε και βρίζουμε όποιον θέλουμε.

Δημοσιογράφος: Θα κλείσω με αυτό που αναφέρατε νωρίτερα στην κουβέντα μαζί σας. Μιλήσατε για τρομοκρατία η οποία έχει τις ρίζες της στο παρελθόν. Ενδεχομένως οι εξελίξεις σήμερα στο τρομοκρατικό αυτό δίκτυο να ευλογούνται από άτομα τα οποία προέρχονται από το παρελθόν και βρίσκονται ακόμα ενεργά, αυτό αν το μεταφράζω καλά σημαίνει ότι όντως κάποιοι πυρήνες της “17 Νοέμβρη” ενδεχομένως να παραμένουν ασύλληπτοι, να έχουν μετεξελιχθεί, να έχουν αλλάξει τον τρόπο δράσης και να έχουν στρατολογήσει νέα μέλη πλέον;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι της “17 Νοέμβρη” δεν χρησιμοποίησα τέτοιο όρο πριν.

Δημοσιογράφος: Όχι δεν τον χρησιμοποιήσατε εσείς. Ρωτώ εγώ αν κάτι τέτοιο μπορεί να ισχύει.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Όχι δε νομίζω, η “ 17 Νοέμβρη” έχει εξουδετερωθεί, το ίδιο και ο ΕΛΑ έχει εξουδετερωθεί. Μπορεί να υπάρχουν κάποια υπολείμματα, κάποιες ουρές όπως χρησιμοποιούν τον όρο είτε από πυρήνες είτε από κάποιους άλλους αλλά οπωσδήποτε σε πολλή περιορισμένη κλίμακα.

Είδαμε βέβαια ότι μια χούφτα άνθρωποι, δυο-τρεις άνθρωποι μπορεί να κάνουν κακό και επικοινωνιακά αλλά και αντικειμενικά να κάνουν κακό, γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να τονισθεί από παντού ότι η έξοδος είναι τα μαζικά κινήματα, αυτά που η Αριστερά και οι δημοκρατικές δυνάμεις χρόνια προωθούν. Η διέξοδος δεν είναι στην ατομικότητα με οποιοδήποτε τρόπο αυτή εκφράζεται.

Δημοσιογράφος: Κλείνοντας κύριε Υπουργέ δεν δίνετε στοιχεία και καλά κάνετε και δεν δίνετε στοιχεία για την πορεία των ερευνών. Ωστόσο αν σας ρωτούσα εγώ το πόσο μακριά ή κοντά βρίσκονται οι Αρχές από το να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φθάσουν σε ορατά πλέον αποτελέσματα. Είναι κάτι στο οποίο μπορείτε να αναφερθείτε;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Δεν θα πέσω στο λάθος κάποιων χαρακτηρισμών παλιών, τους ακουμπάμε δεν τους ακουμπάμε και τέτοια πράγματα. Απλά κάνουμε ό,τι μπορούμε, έχει ενεργοποιηθεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των μηχανισμών της Αστυνομίας προκειμένου να εξουδετερωθούν, να συλληφθούν, να προσαχθούν στη δικαιοσύνη αυτοί οι άνθρωποι, γιατί μόνο κακό κάνουν, δεν προσφέρουν τίποτα σε καμία ιδέα. Είναι σκέτες τρομοκρατικές πράξεις οι οποίες το μόνο το οποίο έχουν σαν αποτέλεσμα είναι τη συντηρητικοποίηση του κόσμου και τον τραυματισμό σε κάποιες περιπτώσεις κάποιων ανθρώπων που σε τίποτα δε φταίνε.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για τη συμμετοχή σας στην κουβέντα αυτή. Ευχαριστώ πάρα πολύ, να έχετε ένα καλό βράδυ.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και εγώ σας ευχαριστώ, γεια σας.

Τελευταίες Αναρτήσεις