Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2017Δελτία Τύπου Μάρτιος 201720-03-2017: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον ραδιοσταθμό " Alpha 98,9"

20-03-2017: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον ραδιοσταθμό ” Alpha 98,9″

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον ραδιοσταθμό " Alpha 98,9"

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε σήμερα, Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017, συνέντευξη στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου κατά τη διάρκεια εκπομπής στον ραδιοσταθμό “ Alpha 98,9”.

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Δε μου λέτε κύριε Υπουργέ τι γίνεται με το Σώρρα; Ας πάρουμε το αστυνομικό δελτίο.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Με τον Σώρρα και το κάθε Σώρρα προσπαθούμε να τον οδηγήσουμε εκεί που επιβάλλει και αποφασίζει η δικαιοσύνη για να πάψει ο κάθε απατεώνας και καθένας που κοροϊδεύει τον κόσμο και του τρώει τα λεφτά και τον παραμυθιάζει ότι αυτός έχει τη συνταγή για τον παραμυθένιο κόσμο και όλοι οι άλλοι του λέμε ψέματα. Να πάψουν λοιπόν αυτοί οι τύποι να κοροϊδεύουν όσους μπορούν να κοροϊδεύουν.

Δυστυχώς σε άλλες χώρες που οι μύθοι δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο και ο ρεαλισμός παίζει μεγαλύτερο θα είχε γίνει αντιληπτός νωρίτερα και δε θα εξαπατούσε αυτούς που ήδη εξαπάτησε και οικονομικά αλλά και πολιτικά. Γιατί έκανε τεράστια ζημιά και στο πολιτικό επίπεδο με τα παραμύθια του και τις φασιστικές του απόψεις.

Δημοσιογράφος: Εσείς ως Ελληνική Αστυνομία και ως Οικονομική Αστυνομία είχατε εγκαίρως καταλάβει αυτή την απατεωνιά του Σώρρα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Κοιτάξτε υπήρχαν ενδείξεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Όλος ο κόσμος το καταλάβαινε αυτό δεν είναι αστυνομικής έρευνας. Δεν μπορεί να έχεις 600 δισ. και να μην είναι γνωστό αυτό, να μην είσαι στους γνωστούς της λίστας του Forbes . Αλλά τέλος πάντων αυτός κατόρθωνε και εξαπατούσε απλό κόσμο, καλόπιστο κόσμο, ίσως ευκολόπιστο και έκανε αυτό που έκανε. Όμως μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη λέει, κάπου ήρθε η ώρα.

Δημοσιογράφος: Τώρα πού βρίσκεται αυτός ο τύπος; Η Αστυνομία έχει εντοπίσει τα ίχνη του; Μπορούμε να πούμε ότι αργά ή γρήγορα θα πέσει στα δίχτυα σας;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Κοιτάζουμε κάθε περίπτωση και εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος και η απόδειξη του ότι έφυγε είναι απόδειξη του ότι εξαπατούσε τον κόσμο που είναι αποδοχή ουσιαστικά της ενοχής του.

Δημοσιογράφος: Θεωρείτε ότι υπάρχει τέτοια πιθανότητα και πώς μπορεί να έχει πετύχει κάτι τέτοιο;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις. Δε θέλω να μπω στο στάδιο της αστυνομικής έρευνας γιατί και δουλεία δική μου δεν είναι, αλλά και δε θέλω να πω πράγματα που δεν πρέπει δημόσια μέχρι να ολοκληρωθούν.

Δημοσιογράφος: Όσον αφορά, βλέπετε και το βίντεο, εξετάζετε και τη διαδρομή στο διαδίκτυο;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Εξετάζουμε όλες τις περιπτώσεις κύριε Λάμπρου, αλλά θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πόσο εύκολα η κοινωνία μας πιστεύει και είναι χαρακτηριστικό των εποχών κρίσεων παγκόσμια ότι οι μύθοι σε εποχές κρίσεων, τα παραμύθια όχι οι μύθοι, είναι κάτι το οποίο πρέπει να υπάρχει στην παράδοσή μας και στα μαθήματα για τα παιδιά μας.

Αλλά τα παραμύθια και τα ψέματα έχουν μεν κοντά ποδάρια αλλά πιάνουν τόπο σε εποχές κρίσης. Τι έγινε στη διάρκεια του πολέμου στη Γερμανία και στην υπόλοιπη Ευρώπη όσο οι μύθοι και οι ιδέες και οι φασιστικές και τα ψέματα και οι υπερβολές πιάσαν τόπο; Οι μεγαλύτερες υπερβολές που μπορούσαν να υπάρξουν πιάσαν τόπο. Δυστυχώς είναι χαρακτηριστικό των κρίσεων και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε.

Δημοσιογράφος: Το φαινόμενο Σώρρα γεννήθηκε μέσα από την οικονομική κρίση κακά τα ψέματα.

Δημοσιογράφος: Ε, βέβαια. Αν δεν υπήρχε οικονομική κρίση…

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εκεί πιάστηκε ο συγκεκριμένος άνθρωπος για να κοροϊδέψει κόσμο. Εάν δεν υπήρχε οικονομική κρίση μπορεί και να μην γινόταν.

Δημοσιογράφος: Δε μου λέτε για να πάμε σε ένα άλλο θέμα, με τους βανδαλισμούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δημοσιογράφος: Κάποιοι θα συμφωνήσουν νομίζω, υπάρχει μια συμφωνία.

Δημοσιογράφος: Τι μνημόνιο είναι αυτό συνεργασίας που υπογράφετε με τον Σπίρτζη που άκουγα το πρωί στα ραδιόφωνα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αντί να πληρώνει “σεκιουριτάδες” το Υπουργείο Μεταφορών για τη φύλαξη των σταθμών του μετρό, θα φυλάει η αστυνομία και θα υπάρχουν ανταποδοτικά από πλευράς των μεταφορών. Έχουμε μια συνεχή συνεργασία και με το Υπουργείο Μεταφορών και με άλλα Υπουργεία, και πιστεύω ότι αυτή η φύλαξη θα είναι πολύ ιδιαίτερη.

Υπάρχουν στρεβλώσεις όπως ο ίδιος ο κύριος Σπίρτζης έχει περιγράψει αναλυτικά και υπήρξαν συλλήψεις κυκλωμάτων με εισιτήρια, με προεκτάσεις που ακόμη ίσως δεν έχουν αποκαλυφθεί σε όλη τους την έκταση. Τεράστια κυκλώματα εισιτηρίων υπάρχουν…

Δημοσιογράφος: Ετών το πανηγύρι αυτό, ετών.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτό ξέρετε μπορεί να έχει σχέση και με άλλα πράγματα π.χ. βανδαλισμούς και άλλα θέματα, τα έχει πει ο κύριος Σπίρτζης αυτά. Επομένως η Ελληνική Αστυνομία θα διασφαλίσει μια καλύτερη φύλαξη.

Δημοσιογράφος: Ναι, βέβαια εδώ σας κατηγορεί η αξιωματική αντιπολίτευση ότι δεν είσαστε ικανοί ως Ελληνική Αστυνομία να φυλάξετε τα λεωφορεία και τα καίνε μέσα στη μέση της Πατησίων. Το ίδιο είπε και ο κύριος Καμίνης.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κάπου 10.000 αν θυμάμαι καλά. Οι κινήσεις λεωφορείων είναι πάρα πολύ δύσκολο να φυλαχθούν μία προς μία. Παρ’ όλα αυτά υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα τεράστιο, έχει απλωθεί ένα μεγάλο δίκτυο αστυνομικών για να συλληφθούν αυτοί που είτε από μόδα, είτε γιατί έχουν συμφέρον να μην δουλέψουν αυτά τα μηχανήματα. Θα πληρώσουν και πιστεύω κάποιος που θα κάνει μια επιπολαιότητα να μην την πληρώσει και ακριβά.

Δημοσιογράφος: Πριν πάμε στα τρομοδέματα και πριν πάμε στο Ρουβίκωνα, θα ήθελα για το μεταναστευτικό. Σήμερα το «Έθνος» αν δεν κάνω λάθος, έχει ότι υπήρχε μία αύξηση ροών 330 σε Χίο και Μυτιλήνη σε 24 ώρες από τη στιγμή των απειλών του Ερντογάν, ενώ συνήθως είχαμε 10-15 άτομα. Τι γίνεται με το μεταναστευτικό;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι, όχι. Δεν είχαμε 10-15, είχαμε γύρω στα 80-100 άτομα κάθε μέρα. Είναι μια μικρή αύξηση. Την Παρασκευή, το Σάββατο υπήρξε μια μικρή αύξηση. Σήμερα για παράδειγμα είναι 81 άτομα από ό,τι βλέπω στο 24ωρο που πέρασε.

Δημοσιογράφος: Στην κανονική ροή δηλαδή.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, ναι. Επομένως μόνο από δυο μέρες με μια μικρή αύξηση δεν μπορούμε να βγάλουμε συμπέρασμα. Εκεί θέλει λίγο περισσότερο χρόνο να δούμε πού πάνε τα πράγματα και νομίζω ότι είναι νωρίς ακόμη να βγάλουμε συμπεράσματα. Εμείς προετοιμαζόμαστε. Παρ’ όλα αυτά φτιάχνουμε κέντρα κράτησης προκειμένου να διευκολυνθούν οι επιστροφές και προς την Τουρκία και προς τους χώρους προορισμού.

Ήδη στην Κω είναι σήμερα έτοιμο και θα φτιαχτούν και στα υπόλοιπα νησιά προκειμένου να υλοποιήσουμε με γρηγορότερο τρόπο τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και να υπάρξουν γρηγορότερες επιστροφές αυτών που είναι οικονομικοί μετανάστες και που δεν έχουν κανένα λόγο Διεθνούς Προστασίας μετά τη διαδικασία ασύλου. Δηλαδή αν το άσυλο αποφασίσει στην πρωτοβάθμια περίπτωση και σε δευτεροβάθμια ότι δεν χρήζουν προστασίας και ασύλου κάποιοι άνθρωποι επιστρέφουν.

Δημοσιογράφος: Μάλιστα, για να έρθουμε τώρα στο μείζον θέμα τον τρομοδεμάτων. Πάμε στο Ρουβίκωνα πρώτα να μην το ξεχάσουμε. Είχαμε μία εισβολή στα γραφεία καφέ την Παρασκευή. Χτες είχαμε στα γραφεία του ΑΔΜΗΕ από την αναρχική ομάδα. Σπάσανε τζαμαρίες, σπάσανε αυτοκίνητα. Τι γίνεται με αυτή την ομάδα κύριε Υπουργέ; Έχουμε δυο-τρεις επιθέσεις μαζεμένες.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πρώτον να μιλήσω για αυτές τις μικρές ομάδες οι οποίες όμως δημιουργούν ένα μεγάλο θόρυβο. Αυτοί οι άνθρωποι, αυτές οι ομαδούλες δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο προφανώς, το κοινωνικό σύνολο το εξυπηρετεί, ο Δήμος για παράδειγμα Ζωγράφου που ήθελε και θέλει και πήρε το κέντρο αυτό της βίλας Ζωγράφου, στην οποία μέσα βρίσκονταν 5-6 άτομα και θα τη χρησιμοποιήσει για πολιτιστικούς σκοπούς. Αυτό είναι το κοινωνικό σύνολο, δεν είναι η ομαδούλα των 5-6 ατόμων, η οποία προσπαθεί με ένα ψευδεπίγραφο τήρησης της ελευθερίας, τύπου άγριων ζώων που ζουν στα δάση, όσο ελεύθερα είναι τα άγρια ζώα στα ελεύθερα δάση τόσο ελευθερία εκφράζουν και αυτές οι ομαδούλες.

Η ελευθερία έχει σχέση με την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου. Δεν έχει σχέση με πράξεις, αυτό ούτε καν αυτό νομίζω, γιατί και ο θεωρητικός Κορνήλιος Καστοριάδης έλεγε ότι η αυτονομία εμπεριέχει την λέξη νόμος. Άρα χωρίς νόμους, χωρίς κανόνες σε αυτή τη ζωή δεν μπορεί να υπάρξει ελευθερία. Επομένως μην κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους και κάποιους άλλους ευκολόπιστους κάποιοι ότι έτσι απολαμβάνουν ελευθερίας. Αυτοεγκλωβίζονται και εξυπηρετούν συμφέροντα.

Επομένως και αυτές οι ομαδούλες που λέτε, που πήγαν και έκαναν στη ΓΣΕΕ, άσχετα ποια είναι η ΓΣΕΕ, άσχετα ποια είναι η κάθε τράπεζα, άσχετα ποιος είναι ο κάθε Υπουργός, έτσι; Επομένως πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα επίπεδα και τις μόδες των παλαιών ετών και να προχωρήσουμε σε φάση αναδιοργάνωσης της χώρα μας γιατί τι χώρα θέλουμε; Τι κοινωνία θέλουμε; Εδώ πρέπει να λύσουμε βασικά ζητήματα και βασικά ερωτήματα. Θέλουμε μέσα από τους μύθους, τα παραμύθια που λέγαμε πριν για το Σώρρα ή μέσα από ρεαλισμό να προχωρήσουμε σε ένα αύριο καλύτερο; Και δεν αποφεύγω να απαντήσω και στο τι θα γίνει με αυτές τις ομάδες. Θα σας πω.

Δημοσιογράφος: Τι θα γίνει με αυτές τις ομάδες;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτές οι ομάδες αργά ή γρήγορα θα πέσουν. Θα έχουν την αντιμετώπιση που πρέπει και από πλευράς αστυνομίας και από πλευράς δικαιοσύνης. Εμείς, όπως είπα αυτές τις μέρες, δεν έχουμε κανένα ιδεολογικό δισταγμό απέναντι στα φαινόμενα βίας και απέναντι στα φαινόμενα αυθαιρεσίας.

Δημοσιογράφος: Τα καταδικάζεται λοιπόν .

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Συγνώμη;

Δημοσιογράφος: Τα καταδικάζεται λοιπόν. Και θα τα πατάξετε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Φυσικά είναι καταδικαστέες αυτές οι πράξεις και φυσικά η κοινωνία μας δεν μπορεί να αυτοπαγιδεύεται ή να δυσφημείται πίσω από ενέργειες τέτοιες.

Δημοσιογράφος: Με αυτά που λέτε Υπουργέ, με συγχωρείτε, αλλά με αυτά που λέτε θα σας γδάρουν κάποιοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η Κυβέρνηση, γιατί εγώ πολλές κατευθύνσεις παίρνω από τον Πρωθυπουργό και από τη Κυβέρνηση, συνεργαζόμαστε φυσικά με το ΣΥΡΙΖΑ και η κυρίαρχη τάση μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι η τάση της επίλυσης των πραγματικών προβλημάτων της χώρας προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χώρα και να πάμε σε μία φάση με καλύτερες συνθήκες για τους εργαζόμενους. Να ξεπεράσουμε αυτά τα προβλήματα της λιτότητας και να πάμε σε καλύτερες μέρες.

Παρά το ότι ήμαστε αναγκασμένοι να πάρουμε, έχουν παρθεί στο παρελθόν δυσάρεστα μέτρα, αλλά είναι μέτρα σε μία προσπάθεια καλυτέρευσης των αυριανών συνθηκών και με βαριά καρδιά θα έλεγα, με πολύ βαριά καρδιά, γιατί δυστυχώς πιεστήκαμε, αναγκαστήκαμε να πάρουμε τέτοια μέτρα και δεν τα πήραμε από ευχαρίστηση.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή εκτελείτε κυβερνητικό σχέδιο και όχι ένα προσωπικό δικό σας σχέδιο, απωθημένο του πρώην τεθωρακισμένου Στρατηγού;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κανένα απωθημένο δεν υπάρχει και ξέρετε ότι με πόση ευελιξία χειριστήκαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις. Να θυμίσω πράγματα που έχουν ξεχαστεί και εύκολα έχουν ξεχαστεί όπως η Ειδομένη, με πόσο ήπιο τρόπο λύθηκε αυτό το ζήτημα.

Δημοσιογράφος: Βελούδινο, ομολογουμένως.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Βελούδινο, δεν άνοιξε μύτη…

Δημοσιογράφος: …ενώ στο Καλαί…

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: …για να κάνουμε και μία σύγκριση με το Καλαί.

Δημοσιογράφος: … είναι μη συγκρίσιμα

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Με πόση αποτελεσματικότητα…

Δημοσιογράφος: …ν αι, αλλά πώς το έχετε, μισό λεπτό, πώς το έχετε όμως καταφέρει. Από τη μια ο Καμίνης να γκρινιάζει και να σας κατηγορεί, από την άλλη η Νέα Δημοκρατία να γκρινιάζει και να σας κατηγορεί, από την άλλη οι αλληλέγγυοι και οι κινηματικοί του ΣΥΡΙΖΑ να γκρινιάζουν και να σας κατηγορούν. Πώς γίνονται λοιπόν όλα αυτά; Όλες αυτές οι ετερόκλητες δυνάμεις που λειτουργούν μέσα στο σύστημα, να τα βάζουν με τον Τόσκα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δυστυχώς τα πράγματα είχαν αφεθεί και πήγαιναν από μόνα τους. Πήγαιναν στα βράχια, αν όχι, αν δεν ήταν πάνω στα βράχια, σε πολλούς τομείς αλλά και στους τομείς του νόμου και της τάξης. Έρχονται κάποιοι υποκριτικά και λένε «μα πάλιωσαν τα περιπολικά της αστυνομίας», πάλιωσαν χτες; 300.000 και 500.000 χιλιόμετρα έκαναν χτες; Και τι γίνεται αυτή τη στιγμή; Αποκρύπτουν ότι αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη διαγωνισμός που θα τελειώσει το καλοκαίρι για να πάρουμε καινούργια περιπολικά, 400 περίπου, αλλά είναι και άλλο πρόγραμμα που ακολουθεί από πίσω που θα πάρουμε άλλα τόσα.

Δημοσιογράφος: Και ποιοι θα τα πάρουν; Θα ξαναδούμε πάλι όπως παλιά να εμφανίζεται μια μάρκα μόνο;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ούτε ξέρω και ούτε με ενδιαφέρει ποιος θα τα πάρει. Θα τα πάρει αυτός που θα βγει από τον διαγωνισμό και οι προδιαγραφές έχουν βγει. Από κει και πέρα όποιος εκπληρώσει καλύτερα τους όρους του διαγωνισμού, αυτός θα τα πάρει. Εγώ θέλω να έχω οχήματα, περιπολικά και μοτοσυκλέτες για να κάνει τη δουλειά της η αστυνομία.

Δημοσιογράφος: Έρχεται ένα μήνυμα εδώ και λέει «γιατί κρύβεστε πίσω απ’ το δάχτυλό σας και εσύ Βερύκιε και ο Υπουργός, ο Ρουβίκωνας δεν εκτράφηκε μέσα από τα στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ»;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πρώτον, δε νομίζω ότι είναι έτσι. Δεν είναι έτσι. Και δεύτερον, όλες αυτές οι καταστάσεις στα Εξάρχεια και όχι μόνο στα Εξάρχεια, εκτράφηκαν αυτά τα δύο χρόνια; Ή δημιουργήθηκαν σταδιακά όταν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις σκούπιζαν τα προβλήματα από όλη την υπόλοιπη Αθήνα στα Εξάρχεια και αδιαφορούσαν για την περιοχή; Ποιος τόλμησε να κάνει επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια και ποιος συνεχίζει και κάνει επιχειρήσεις μέσα στα Εξάρχεια; Δεν είναι κατάσταση αυτή και δεν μας αρέσει. Δεν είναι η κατάσταση αυτή που πρέπει μέσα στα Εξάρχεια.

Όπως δεν είναι η κατάσταση αυτή που πρέπει και στη Δυτική Αττική. Αλλά ο όρος Δυτική Αττική δεν είχε αναφερθεί πριν από μένα από κανέναν άλλο Υπουργό και τώρα που αναφέρουμε τα προβλήματα της Δυτικής Αττικής, κάποιοι ξυπνούν και λένε: «Αααα υπάρχει πρόβλημα στη Δυτική Αττική», αυτά είναι υποκριτικά. Εμείς προσπαθούμε να επιλύσουμε καταστάσεις παρά τις υποκριτικές κριτικές πολλές φορές.

Δημοσιογράφος: Δηλαδή μπορώ να πω, μπορώ να εξάγω το συμπέρασμα ότι τα παιδιά του Ρουβίκωνα, θα βρουν το διάολο τους από τον μπάρμπα Νίκο, τον μαρξιστή, τον τεθωρακισμένο του ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον της κυβέρνησης;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όποιος παρανομεί θα βρει τον μπελά του από τις αρμόδιες Αρχές γιατί όσοι θέλουμε να φτιάξουμε το κοινωνικό σύνολο και βάζουμε από πάνω όχι τις ατομικιστικές προσπάθειες και τα ψευδεπίγραφα ελευθερίας αλλά την πραγματική ελευθερία του κοινωνικού συνόλου και τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου, ναι, θα βρουν τον μπελά τους.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, πριν κλείσουμε. Δυο κουβέντες για τα τρομοδέματα. Δύο είχαμε, τι γίνεται, αν ψάχνετε άλλα, αν έχετε βρει κάτι και τι λένε και οι ξένοι.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν έχουν βρεθεί άλλα. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι δεν έχουμε ενδείξεις και δεν υπάρχει κάτι, αλλιώς θα το ανακοινώναμε για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα. Από κει και πέρα ξαναλέω και τονίζω αυτό που είπα πριν: Κάποιοι να μην το παίζουν ούτε ελευθερωτές της κοινωνίας, ούτε μαχητές της ελευθερίας, αλλά θα πρέπει να καταλάβουν ότι η πραγματική ελευθερία δίνεται μέσα από τα δικαιώματα του κοινωνικού συνόλου. Τα νέα παιδιά θα πρέπει να δώσουν τη μάχη τους μαζικά στις οργανώσεις, στα κόμματα που μάχονται για τα κοινωνικά δικαιώματα και όχι πια ψευδεπίγραφα ατομικών ελευθεριών. Τέτοια ψευδεπίγραφα ατομικών ελευθεριών προτάσσουν και οι νεοφιλελεύθεροι της οικονομίας. Επομένως έχουν κάτι πολύ κοινό και αυτή η πλευρά και η άλλη. Και ξέρετε πολλοί από αυτούς μετά μπορεί να τους δούμε και στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων.

Δημοσιογράφος: Συνεχίζεται λοιπόν ο διάλογος του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τις ομάδες αυτές που σας κατηγορούν, τους κάνετε ένα εννοιολογικό μάθημα, έχω την αίσθηση.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μπορεί να τους κάνει η κοινωνία και ο άνθρωπος του μόχθου. Ο καθημερινός άνθρωπος του μόχθου και οι άνθρωποι που αγωνίζονται και που έχουν δώσει και το αίμα τους και τον ιδρώτα τους. Και η ιστορία έχει δείξει ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι και ποιοι αγωνιστήκαν στους μαζικούς αγώνες. Δεν ήταν ούτε γκρουπούσκουλα, δεν ήταν ούτε Ρομπέν των δασών, ήταν οι άνθρωποι της σημερινής μάχης στο δρόμο. Είναι προτιμότερο να υπάρχει μαζικό κίνημα και ας είναι πολλές φορές αντίθετο σε μας.

Δημοσιογράφος: Να είστε καλά. Μας θύμισες τον Σολάνα. Μας πήγατε πισω. Μας θύμησες τον.. πώς λέγανε του Σημίτη τον ένα, που ξεφούσκωσε και τα λάστιχα…

Δημοσιογράφος: Καλημέρα, μπηχτή, μπηχτή…

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καμία σχέση. Όταν μιλάμε για υπεράσπιση κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία σχέση δεν έχουν τα παραδείγματα που είπατε.

Δημοσιογράφος: Να είστε καλά, ευχαριστούμε.

Τελευταίες Αναρτήσεις