Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2017Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201722-02-2017: Την Κω επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

22-02-2017: Την Κω επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κω επισκέφθηκε ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος πραγματοποίησε επίσκεψη την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 στην Κω, συνοδευόμενος από τον Επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ.) στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδρά, την Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και τον Προϊστάμενο του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων/Α.Ε.Α., Ταξίαρχο Αχιλλέα Σκανδάλη.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συμμετοχής σε ενημερωτική εκστρατεία του Δ.Ο.Μ., καθώς και σειράς επαφών με Υπηρεσίες σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Φιλιππάκος συνομίλησε αρχικά με τις Αστυνομικές και Λιμενικές Αρχές και μετέφερε τις εντολές, τις κατευθύνσεις και την ευαρέσκεια του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Νίκου Τόσκα. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος στο νησί της Κω, καθώς και γενικότερα θέματα δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης ( Hotspot ) του νησιού, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία του και να συνομιλήσει με το προσωπικό του, με εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας, του Στρατού, της Πρώτης Υποδοχής και του FRONTEX .

Ο κ. Φιλιππάκος συμμετείχε στη συνέχεια ως βασικός ομιλητής σε εκδήλωση του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Η εφαρμογή των υποβοηθούμενων εθελούσιων επιστροφών συμπεριλαμβανομένων μέτρων επανένταξης».

Ομιλητές ήταν επίσης ο οργανωτής της εκδήλωσης και επικεφαλής του Δ.Ο.Μ. στην Ελλάδα, Δανιήλ Εσδράς και η Γενική Επιθεωρητής Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, οι οποίοι και αναφέρθηκαν στην επιτακτική ανάγκη δημιουργίας προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης και εστίασαν στην εφαρμογή του προγράμματος επιστροφών. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωπος των Προξενικών Αρχών του Πακιστάν, εκπρόσωποι Φορέων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκπρόσωποι του FRONTEX κ.α.

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από τον ΔΟΜ Ελλάδας σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, χρηματοδοτούμενο κατά 75% από Ευρωπαϊκούς πόρους (Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης) και κατά 25% από Εθνικούς πόρους.

Τελευταίες Αναρτήσεις