Τρ 3 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201619-12-2016:Έναρξη επετειακών εκδηλώσεων για τα 10+1 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)

19-12-2016:Έναρξη επετειακών εκδηλώσεων για τα 10+1 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έναρξη επετειακών εκδηλώσεων για τα 10+1 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.)

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, παραβρέθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμέτοχη περισσοτέρων των τετρακοσίων πενήντα (450) εκπροσώπων Φορέων, Υπηρεσιών, Σωμάτων Ασφαλείας, πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων, επιχειρήσεων και Μ.Κ.Ο. πραγματοποιήθηκε σήμερα, 19 Δεκεμβρίου 2016, η έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 10+1 χρόνια λειτουργίας του ΚΕ.ΜΕ.Α., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στη πρώην Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, ενώ αναγνώστηκε σύντομος χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Καπάκη.

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Γενικός Επιθεωρητής του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Υποναύαρχος Αντώνιος Βιδάλης.

Στην εκδήλωση ομιλητές ήταν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), καθηγητής Παναγιώτης Τσάκωνας και ο Διευθυντής του Κέντρου, Αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Γκρίζης, οι οποίοι παρουσιάσουν εμπεριστατωμένα το έργο και την προοπτική του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρώην Υπουργοί, Γεώργιος Βουλγαράκης, Ελευθέριος Οικονόμου και Γιάννης Πανούσης, πρώην Γενικοί Γραμματείς, πρώην Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Παρέστησαν επίσης ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, αστυνομικό προσωπικό και στελέχη του ΚΕ.ΜΕ.Α.

Με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τα 10+1 χρόνια του ΚΕ.ΜΕ.Α. υλοποιείται τριήμερο πρόγραμμα εκπαιδευτικών – ενημερωτικών δράσεων και συγκεκριμένα σήμερα ξεκίνησε διήμερο Συνέδριο για την προστασία των Κρίσιμων Υποδομών και οκτώ (8) ειδικά θεματικά εργαστήρια ως εξής:

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

  • Απειλές στον Κυβερνοχώρο και η αξιοποίηση της τεχνολογίας
  • Διασυνοριακό Οργανωμένο Έγκλημα
  • Ασφάλεια Συνόρων
  • Ανθρώπινη Ασφάλεια

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου

  • Οικονομικό Έγκλημα & Διαφθορά
  • Χρήση νέων τεχνολογιών και οι προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα & τις ελευθερίες
  • Κλειστό Θεματικό Εργαστήρι για τη Δι-υπηρεσιακή συνεργασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού
  • Κλειστό Θεματικό Εργαστήρι για την Έρευνα και την Καινοτομία και τις συνέργειες ασφάλειας, άμυνας και πολιτικής προστασίας.

Οι εκδηλώσεις διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.ΜΕ.Α. (Λεωφόρος Μεσογείων 96).

Τελευταίες Αναρτήσεις