Τρ 3 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201603-12-2016:Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

03-12-2016:Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 03 Δεκεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Στο ετήσιο τακτικό συνεδρίο της ΚΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη 1- 3 Δεκεμβρίου 2016, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, στην θεματική ενότητα για την Πολιτική Προστασία.

Στην ομιλία του, το πρωί, αφού μετέφερε τον χαιρετισμό του αν. Υπουργού Εσωτερικών, Νικόλαου Τόσκα, μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου, ώστε να υπάρχει καλύτερη συνεργασία και επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκόμενων στη διαχείριση των έκτακτων αναγκών. Πρότεινε να αναβαθμιστούν οι οργανικές μονάδες Πολιτικής Προστασίας των Δήμων και ότι πρέπει να δημιουργηθούν αυτοτελή τμήματα Πολιτικής Προστασίας με εξιδικευμένο Προσωπικό.

Ο κ. Καπάκης σημείωσε επίσης, ότι βρίσκεται ήδη σε νομοθέτηση η ίδρυση σχολής πολιτικής προστασίας που θα παρέχει πιστοποιημένη κατάρτιση και εκπαίδευση σε επίπεδο βασικών γνώσεων και εξειδίκευσης.

Επιπλέον γνωστοποίησε ότι υποβλήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών αίτημα για τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου ώστε οι ΟΤΑ Α’ βαθμού που είχαν δυνατότητα να προσλαμβάνουν προσωπικό μέχρι τρεις μήνες για τις ανάγκες πυρασφάλειας να μπορούν να το προσλαμβάνουν για 4 μήνες, ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας της αντιπυρικής περιόδου.

Επίσης, αναφέρθηκε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΙΓΜΕ, ώστε τις πρώτες ώρες να παρεμβαίνει κλιμάκιό του ΙΓΜΕ που θα κάνει αξιολόγηση του εκάστοτε κινδύνου. Τόνισε, δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία με το πυροσβεστικό σώμα για τη θωράκιση των μικρών, κυρίως, νησιών σε θέματα πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας.

Στην στρογγυλή τραπέζη της θεματικής ενότητας για την Πολιτική Προστασία, όπου παρενέβησαν πολλοί Δήμαρχοι, μίλησαν επίσης ο Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας της ΚΕΔΕ, Γιώργος Ψαθάς, καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ κ. Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος αναφέρθηκε στον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό της Ιταλίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις