Δε 29 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201628-11-2016:Στο Ναύπλιο για τον εορτασμό της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της πόλης παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης...

28-11-2016:Στο Ναύπλιο για τον εορτασμό της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της πόλης παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τζανέτος Φιλιππάκος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο Ναύπλιο για τον εορτασμό της Άλωσης του Παλαμηδίου και της Απελευθέρωσης της πόλης παρέστη ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Τζανέτος Φιλιππάκος

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος παραβρέθηκε στο Ναύπλιο χθες, Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016, εκπροσωπώντας την Κυβέρνηση για την 194η επέτειο της Άλωσης του Παλαμηδιού και της Απελευθέρωσης της πόλης του Ναυπλίου από τους Οθωμανούς.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος χοροστάτησε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου.

Ο Τζανέτος Φιλιππάκος μετέβη στον ανδριάντα του Στάϊκου Σταϊκόπουλου, του ηρωικού Απελευθερωτή του Ναυπλίου, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι.

Παρόντες στις επετειακές εκδηλώσεις ήταν επίσης οι Βουλευτές Αργολίδας Γ. Γκιόλας, Γ. Ανδριανός και Γ. Μανιάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τ. Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ναυπλίου «Ο Παλαμήδης» Θ. Σπαντιδέας, εκπρόσωποι των αστυνομικών, λιμενικών και στρατιωτικών αρχών του Νομού και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι, καθώς και κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης του Ναυπλίου.

Με το πέρας των εκδηλώσεων ο Τζανέτος Φιλιππάκος, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι ημέρα δόξας για την πατρίδα μας. Είναι μια ημέρα δόξας για την ιστορία μας. Η Επανάσταση του 1821 δείχνει την πίστη του Ελληνικού Έθνους στα ιδανικά της Ελευθερίας, της Φιλοπατρίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Όλοι οι Έλληνες, ενωμένοι, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Η πατρίδα μας έρχεται από μακριά και πρέπει να προχωρήσει μακρύτερα. Χρόνια πολλά σε όλους τους Ναυπλιώτες και τις Ναυπλιώτισσες. Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Τελευταίες Αναρτήσεις