Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201625-11-2016: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε με στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC)

25-11-2016: Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε με στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε με στελέχη της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού (ICRC)

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016, στο Γραφείο του στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με την Sari Nissi, Επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού για την Ελλάδα και τον Thierry Schreyer, Συντονιστή της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού για θέματα Προστασίας.

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Γρηγοράκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης, καθώς και στελέχη της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης διημερίδας (23-24/11/2016) μεταξύ στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και εμπειρογνωμόνων της Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρού Σταυρού, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε ανταλλαγή απόψεων και τεχνογνωσίας σχετικά με τη βελτιστοποίηση σε θέματα κράτησης, διαβίωσης και φιλοξενίας των μεταναστών – προσφύγων.

Τα θέματα που συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση, αφορούσαν σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη / Ελληνικής Αστυνομίας και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού σχετικά με το μεταναστευτικό – προσφυγικό ζήτημα.

Ειδικότερα, τονίστηκε η ανάγκη για συνέχιση της βελτίωσης των συνθηκών κράτησης για τους μετανάστες – πρόσφυγες, δίνοντας έμφαση στην πρόσβασή τους σε υπηρεσίες Υγείας και στη διαχείριση των ευπαθών ομάδων.

Τέλος, ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε θερμά για τη συνεργασία και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Διεθνής Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού στο πλαίσιο των κοινών δράσεων με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις