Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201627-10-2016:Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

27-10-2016:Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Η εθνική μας εορτή της 28ης Οκτωβρίου συμβολίζει τη μεγαλειώδη αντίσταση του ελληνικού λαού απέναντι στο φασισμό και το ναζισμό. Είναι η κορυφαία πατριωτική μάχη των Ελλήνων, ο αγώνας μας υπέρ βωμών και εστιών, σε μια περίοδο που ο λαός μας, μαζί με άλλους λαούς, πολεμούσε χύνοντας το αίμα του για την αποτροπή της κυριαρχίας των δυνάμεων του Άξονα στην Ευρώπη. Ο λαός μας πολέμησε τον εχθρό που ήταν ταυτόχρονα εισβολέας και φασίστας.

Η δημοκρατική αντίληψη και η πατριωτική συνείδηση αποτελούν τα βασικά θεμέλια για την οικοδόμηση μιας χώρας που θα ατενίζει περήφανη και ελεύθερη το μέλλον των πολιτών της. Οι αγώνες του ’40 μπορεί να δόθηκαν σε περασμένες εποχές, αλλά το μήνυμα παραμένει ακόμα επίκαιρο σε μια Ευρώπη όπου φασίζουσες αντιλήψεις, ρατσισμός και μισαλλοδοξία, με δόλιους τρόπους και μεθόδους επιχειρούν να ανακτήσουν χαμένα εδάφη. Ο ολοκληρωτισμός δεν έχει θέση στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Και η αντίσταση σε κάθε μορφής ολοκληρωτισμό, αποτελεί τη μεγαλύτερη σύγχρονη πρόκληση για το λαό μας, για αυτή καθαυτή την αξιοπρέπεια της εθνικής του υπόστασης.

Τελευταίες Αναρτήσεις