Πε 30 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Ιούλιος 201620-07-2016: Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τον Πρέσβη της Σλοβακίας

20-07-2016: Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τον Πρέσβη της Σλοβακίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αθήνα, 20 Ιουλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τον Πρέσβη της Σλοβακίας

Με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβακίας, Peter Michalko συναντήθηκε σήμερα (20/7/2016) ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη προσφορά της Σλοβακίας σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Χώρα μας, στο πλαίσιο της 2ης ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε και εκ μέρους του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, τον Πρέσβη για την απρόσκοπτη ανταπόκριση της Σλοβακίας στο ελληνικό αίτημα, εστίασε δε ιδιαίτερα στην εξαιρετική συνεργασία που παραδοσιακά διακρίνει τις σχέσεις μεταξύ των Εθνικών Αρχών πολιτικής προστασίας, Ελλάδας και Σλοβακίας.

Με τη σειρά του ο Πρέσβης της Σλοβακίας, χώρα η οποία κατέχει για το τρέχον εξάμηνο την Προεδρεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), αναφέρθηκε στην άρτια οργάνωση και συντονισμό των αποστολών ανθρωπιστικής βοήθειας, εκ μέρους της Ελλάδας, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει την ετοιμότητα της χώρας του σε περαιτέρω υποστήριξη και συνδρομή αν χρειαστεί, για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την πεποίθηση πως μια επιτυχής προσπάθεια διευθέτησης του ζητήματος μπορεί να αναπτυχθεί μόνο εντός ευρωπαϊκού πλαισίου και με κύριο γνώμονα την έμπρακτη στήριξη και αλληλέγγυα στάση μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης.

Τελευταίες Αναρτήσεις