Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Ιούνιος 201628-06-2016: Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με την Πρέσβη της Σλοβενίας

28-06-2016: Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με την Πρέσβη της Σλοβενίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με την Πρέσβη της Σλοβενίας

Αθήνα, Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Σλοβενίας, Αnita PIPAN συναντήθηκε χτες (28/6/2016) ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη σημαντική προσφορά της Σλοβενίας σε ανθρωπιστική βοήθεια προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο της 2ης ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε στην Πρέσβη τις ευχαριστίες εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, τονίζοντας την εξαιρετική συνεργασία με την ομόλογη Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας στην Λουμπλιάνα. Γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την άφιξη της Σλοβενικής αποστολής την κατάλληλη στιγμή και στο σωστό μέρος, τη Θεσσαλονίκη, για να διανεμηθεί στις πλησιέστερες δομές, στις οποίες φιλοξενήθηκαν στη συνέχεια οι πρόσφυγες της Ειδομένης.

Η Πρέσβης της Σλοβενίας μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα την ικανοποίηση της Κυβέρνησης της Σλοβενίας για τη διαχείριση, που ασκεί η Ελλάδα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην περίθαλψη και φιλοξενία των ανθρώπων. Υπογράμμισε δε, ότι η Σλοβενία παρακολουθεί τις εξελίξεις και πιστεύει πως η αλληλεγγύη των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να εκφράζεται σε όλους τους τομείς, με έμφαση στην τήρηση του σχεδίου των μετεγκαταστάσεων.

Τελευταίες Αναρτήσεις