Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Ιούνιος 201602-06-2016: Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκής...

02-06-2016: Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, Robert de Groot

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 02 Ιουνίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτου Φιλιππάκου με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, Robert de Groot

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2016 με τον Γενικό Διευθυντή Ευρωπαϊκής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας, Robert de Groot και τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή για θέματα Διεθνούς Μετανάστευσης της Ολλανδίας, Jan Willem Beaujean, στο πλαίσιο συναντήσεων της τρέχουσας Ολλανδικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συζητήθηκαν θέματα διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, ενώ ειδικότερα οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις εξελίξεις σχετικά με τα συμφωνηθέντα της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 και στον τρόπο της απρόσκοπτης υλοποίησης της.

Επιπλέον, τονίστηκε από τους συμμετέχοντες ότι τα Κράτη-Μέλη της Ε.Ε. πρέπει να υλοποιήσουν τις δεσμεύσεις τους ως προς την εσωτερική μετεγκατάσταση (relocation).

Από την πλευρά τους οι Ολλανδοί Αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν να υποστηρίξουν την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO) στο έργο που επιτελεί στην Ελλάδα, αναφορικά με την εξέταση των αιτημάτων ασύλου υπηκόων τρίτων χωρών.

Οι κ.κ. de Groot και Beaujean εξέφρασαν την ικανοποίηση τους στον κ. Φιλιππάκο, τόσο για την πρόσφατη επιτυχή επιχείρηση μετακίνησης προσφύγων-μεταναστών από την Ειδομένη εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, όσο και για τη συνολικότερη διαχείριση των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Αιγαίου και την ενδοχώρα.

Τελευταίες Αναρτήσεις