Τε 1 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Μάιος 201627-05-2016: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα ispmedia.gr

27-05-2016: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα ispmedia.gr

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα ispmedia.gr

O Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας παραχώρησε χθες, 26 Μαΐου 2016, συνέντευξη στη web tv της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας ispmedia.gr και στον δημοσιογράφο Σπύρο Παπαδάκη.

Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνέντευξης:

Δημοσιογράφος: Λοιπόν κύριε Υπουργέ πρώτα από όλα σας ευχαριστώ πάρα πολύ γι’ αυτήν την συνέντευξη γιατί γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι είναι πάρα πολύ κρίσιμα τα εικοσιτετράωρα αυτά.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Και εγώ σας ευχαριστώ.

Δημοσιογράφος: Οι Κασσάνδρες προς το παρόν έχουν διαψευστεί. Η επιχείρηση…

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αρκετά.

Δημοσιογράφος: Η επιχείρηση στην Ειδομένη γίνεται χωρίς να έχει υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα. Το ερώτημα είναι, φεύγοντας όλοι αυτοί από εκεί, πρώτα απ’ όλα πόσοι ήταν τελικά οι πρόσφυγες που είχαν καταλάβει το σημείο εκείνο της Ειδομένης στα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το τελευταίο διάστημα, γιατί φυσικά υπήρχαν διακυμάνσεις, ήταν γύρω στις 9.000 άτομα συν αυτά τα άτομα, κάποια άτομα που υπάρχουν στην περιφέρεια αυτού του χώρου. Γύρω στις 13.000 κόσμος συνολικά.

Δημοσιογράφος: Γύρω στις 13.000 κόσμος. Πού θα πανε όλοι αυτοί; Έφυγαν από την Ειδομένη. Ωραία. Τελειώνει, φεύγει το πρόβλημα από εκεί, από την περιοχή. Ξανάνοιξε η γραμμή. Επίσης πάρα πολύ σημαντικό. Η σιδηροδρομική γραμμή. Πού θα πάνε όλοι αυτοί; Ποιο είναι το σχέδιο, ή επόμενη μέρα για τους πρόσφυγες που βρίσκονταν στην Ειδομένη;

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε, σε συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Υπουργείων, του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν κατασκευαστεί χώροι στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στην περιοχή του Κιλκίς και στην ευρύτερη περιοχή και συνεχίζουν να κατασκευάζονται. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε διευθετούνται χώροι, κατασκευάζονται χώροι από την αρχή προκειμένου να υποδεχθούν αυτούς τους ανθρώπους.

Οι χώροι αυτοί θα ολοκληρωθούν την Κυριακή και ίσως και τις επόμενες μέρες και εκεί πηγαίνουν ήδη αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν καταλάβει ότι είναι προτιμότερο να ζουν σε οργανωμένους χώρους πρώτον γιατί οι συνθήκες είναι πολύ καλύτερες από το λασπότοπο της Ειδομένης και τις σιδηροδρομικές γραμμές της Ειδομένης και δεύτερον γιατί πείστηκαν ότι η ελπίδα τους για να πάνε σε χώρες της Ευρώπης, στις χώρες προορισμού, μπορούν να υλοποιηθούν μόνο αν καταγραφούν και πάρουν σειρά στους χώρους τους οργανωμένους και όχι στον άτυπο χώρο της Ειδομένης όπου και αυτοί είχαν προβλήματα και δημιουργούσαν πολύ μεγάλα προβλήματα και στο κράτος μας.

Δημοσιογράφος: Φαίνεται αυτό το πρόβλημα, το προσφυγικό, που έχει πέσει κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος πάνω σας λόγω της αρμοδιότητάς σας ουσιαστικά ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη να είναι ένας γρίφος για πάρα πολύ δυνατούς λύτες. Μονίμως, μα μονίμως ο μέσος όρος των προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι εκεί 50-55 χιλιάδες ψυχές που ουσιαστικά δεν ξέρουν τι να κάνουν.

Εσείς προσπαθείτε να τους τοποθετήσετε και να τους μεταφέρετε σε σημεία που υπάρχουν οργανωμένες δομές. Αυτοί προσπαθούν να φύγουν από τα σύνορα, να φύγουν από την Ελλάδα, να πάνε κάπου αλλού. Εκεί λοιπόν δημιουργούνται πάρα πολλά προβλήματα. Έξαρση της εγκληματικότητας, μικροομάδες και μεγαλύτερα δίκτυα, πλαστά διαβατήρια, smugglers , οι οποίοι προσπαθούν να τους περάσουν παράνομα από τα σύνορα. Πολύ δουλειά. Πολλά προβλήματα. Και ευήκοα ώτα όχι ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Έτσι είναι. Η Ευρώπη, ένα μέρος της Ευρώπης αφού έχτισε φράχτες νόμιζε ότι έτσι αντιμετωπίζεται το πρόβλημα. Οι μεγάλες ροές ανθρώπων και μεταναστών δεν ανακόπτονται, ιστορικά, με τέτοιους πρόχειρους και επιπόλαιους τρόπους.

Παρόλα αυτά, αυτή τη στιγμή έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κατάσταση όπου ο ελληνικός ρεαλισμός πρέπει να προέχει σε αυτές τις περιπτώσεις των όποιων ιδεολογικών αντιλήψεων. Όλοι σεβόμαστε τον ανθρωπισμό και όλοι σεβόμαστε την ταλαιπωρία και τον κατατρεγμό αυτών των ανθρώπων. Όμως εδώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση.

Πρέπει να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες και για αυτούς τους ανθρώπους αλλά και το κράτος μας πρέπει να λειτουργήσει. Πρέπει επιπλέον να πειστεί η υπόλοιπη Ευρώπη ότι δεν μπορεί εμείς να γίνουμε η μαύρη τρύπα των κατατρεγμένων του απανταχού της γης κατατρεγμένων. Και γι αυτό το λόγο πρέπει να λυθούν τα προβλήματα στις εμπόλεμες περιοχές. Η λύση, η οριστική λύση, η σωστή λύση, είναι ακριβώς να σταματήσει ο πόλεμος σε αυτές τις περιοχές και αυτοί οι άνθρωποι να ξαναγυρίσουν στις γειτονιές τους και στις δουλειές τους.

Γιατί να περιφέρονται ανά την Ευρώπη κάποια εκατομμύρια προσφύγων δεν είναι η λύση ούτε για αυτούς αλλά ούτε και για τους πληθυσμούς των ευρωπαϊκών κρατών. Εάν δεν αντιμετωπιστεί το θέμα των πολέμων, που ξέρουμε καλά πως ξεκίνησαν και η χώρα μας φυσικά δεν ευθύνεται για κανέναν από αυτούς τους πολέμους, θα υπάρχει πρόβλημα μια στην Ελλάδα, μια στην Ιταλία, και μια στην Ισπανία, χωρίς να μπορούν αποτελεσματικά να αντιμετωπιστούν αυτές οι ροές.

Άρα χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο, ευρωπαϊκό σχέδιο, όπου καμία χώρα δεν θα κοιτάζει να βγάλει την ουρά της από έξω. Γιατί όλοι οφείλουμε να διατηρήσουμε και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και τις ανθρωπιστικές αξίες τις ευρωπαϊκές αλλά και να αντιμετωπίσουμε τα τοπικά προβλήματα γιατί δεν μπορεί να βλέπουμε, ο καθένας να βλέπει, τη δική του την αυλή και να πετάει το πρόβλημα στην γειτονιά του άλλου.

Δημοσιογράφος: Το έχουν καταλάβει οι Ευρωπαίοι, θα το καταλάβουν ποτέ ότι πρέπει να υπάρξει μια συνολική λύση στο προσφυγικό; Έχω την αίσθηση διαβάζοντας, βλέποντας τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν ότι ουσιαστικά λένε ότι ‘’εντάξει δώσαμε λεφτά στην Τουρκία δώσαμε λεφτά σε εσάς, θα δώσουμε και άλλα λεφτά αν χρειαστεί. Κρατήστε τους εκεί, μην μας πολυζαλίζετε, αρκετούς πήραμε κοιτάξτε τι θα κάνετε με αυτούς και ας ελπίσουμε ότι θα σταματήσει η ροή’’ . Αυτή την αίσθηση έχω, δεν ξέρω αν είναι λανθασμένη η αίσθηση μου.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το πρόβλημα το προσφυγικό δεν λύνεται μόνο με χρήματα και δεν λύνεται ο καθένας κοιτάζοντας την αυλή του. Όπως είπα πριν χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο, το οποίο θα πρέπει να αποδεχτούν όλες οι χώρες. Να μοιραστούν όλες οι χώρες το βάρος ανάλογα με τις δυνατότητες τους, την οικονομική τους δυνατότητα, τον αριθμό των κατοίκων, τον πληθυσμό τους.

Δημοσιογράφος: Ναι αλλά είναι διατεθειμένοι σε ένα συνολικό σχέδιο;

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν είναι διατεθειμένοι, προφανώς δεν είναι διατεθειμένοι. Ελάχιστες χώρες δέχονται να πάρουν ένα μικρό μέρος τους προβλήματος και κάποιες χώρες κάνουν εύκολα κριτική χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα πρόσφυγα. Και εδώ είναι το αντιφατικό και το παράδοξο. Οι χώρες οι οποίες δεν έχουν πάρει ούτε ένα πρόσφυγα, να έχουν τη σκληρότερη αντιμεταναστευτική πολιτική για να μην πω φασιστική πολιτική.

Αυτά θα πρέπει να αλλάξουν εάν θέλουμε ξαναλέω να διατηρηθεί ο ευρωπαϊκός πολιτισμός. Αλλιώς θα είναι μόνο λόγια και θα είναι και μια πολιτική η οποία κοιτάζει το σήμερα αλλά αδιαφορεί για το αύριο. Εάν θέλουμε πολιτική του αύριο, πολιτική με αξίες, πολιτική με ανθρωπισμό αλλά και πολιτική με πολιτισμό θα πρέπει να πάρουμε τις ευθύνες όλοι. Και προπαντός θα πρέπει να βοηθήσουμε στη επίλυση των προβλημάτων εκεί που είπα, δηλαδή στις περιοχές τις εμπόλεμες.

Δημοσιογράφος: Να σας πάω λίγο στην Τουρκία. Πως είναι τα πράγματα στην συνεργασία με την Τουρκία; Έχει με το NATO στο Αιγαίο, υποτίθεται ότι έχει κάποιες υποχρεώσεις η Τουρκία που πρέπει να εκπληρώσει.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτή τη στιγμή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας δουλεύει σε ότι αφορά την μείωση των ροών προς την Ελλάδα. Οι ροές είναι πάρα πολύ μικρές, μερικές μέρες είναι κοντά στο μηδέν, από εκεί και πέρα βέβαια αυτό θα πρέπει να διατηρηθεί. Η Τουρκία θα πρέπει να σεβαστεί την υπογραφή που έβαλε στην συμφωνία στις 18 Μαρτίου και από κει και πέρα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι άλλες διαδικασίες της συμφωνίας όπως είναι το relocation, δηλαδή η μετακίνηση των προσφύγων από την Ελλάδα προς τις ευρωπαϊκές χώρες όπως είναι τώρα resented, δηλαδή μεταφορά από την Τουρκία προς τις χώρες της Ευρώπης. Η επιστροφή των οικονομικών μεταναστών οι οποίοι δεν θα πάρουν άσυλο γιατί δεν έχουν ανάγκη προστασίας.

Δημοσιογράφος: Θα επιμείνω στο θέμα της Τουρκίας επειδή ξέρω ότι έχετε συνεχείς επαφές και με τους ευρωπαίους ομολόγους σας αλλά και με τον Τούρκο ομόλογό σας η νοοτροπία αυτού του συνεχόμενου «γαυγίσματος» από τη μεριά του Ερντογάν «δώστε μας το κομμάτι για τη βίζα αλλιώς θα ακυρώσουμε τη συμφωνία», «λύστε μας το κυπριακό ο αλλιώς θα ακυρώσουμε τη συμφωνία», πόσο εύκολα μπορεί να είναι όταν έχεις απέναντί σου έναν τέτοιον άνθρωπο μία τέτοια πολιτική να βρεις μία λύση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που είναι το προσφυγικό και οι προσφυγικές ροές.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Το θέμα έχει δύο σκέλη. Πρώτον οι σχέσεις της Τουρκίας με την ευρωπαϊκή ένωση και αυτό έχει σχέση με την συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και αγγίξατε βέβαια κάποια θέματα ελληνοτουρκικών σχέσεων όπου διαχρονικά υπάρχουν προβλήματα.

Αλλά ξέρετε ο πολιτικός ρεαλισμός επιβάλλει να προσπαθείς να συνεννοείσαι ακόμη και με αυτούς με τους οποίους διαφωνείς ή που δεν σου αρέσουν, κάποια στοιχεία της πολιτικής της οποίας εφαρμόζουν στη χώρα τους. Εμείς θα πρέπει να δούμε τα συμφέροντα της χώρας μας αλλά θα πρέπει να δούμε και τα γενικότερα συμφέροντα της Ευρώπης και για αυτό το λόγο κοιτάζουμε να βρούμε λύσεις γιατί δεν μπορείς να βρεις έναν γείτονα με τον οποίο θα ταυτίζεται απόλυτα ειδικά στην περιοχή μας και ειδικά με την Τουρκία όπου υπάρχουν οι παραδοσιακές διαφορές και διεκδικήσεις από τη μεριά της Τουρκίας και φυσικά εμείς είμαστε αντίθετοι.

Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι και είμαστε και αποφασισμένοι να διατηρήσουμε το εθνικό μας συμφέρον και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Εχουμε διαφορές, έχουμε στρατεύματα κατοχής, υπάρχουν στην Κύπρο τεράστιες διαφορές, αλλά παρόλα αυτά πρέπει να συζητάμε. Πρέπει να προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Ειδικά τώρα στο θέμα μεταναστευτικό-προσφυγικό υπάρχουν αν θέλετε και κοινά συμφέροντα με την Τουρκία και άρα μπορούμε να βρούμε λύσεις που συμφέρουν όλους και λύσεις που διατηρούν και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και λύσεις που δεν έχουν σχέση με υπερβολές που δεν στηρίζονται μόνο στα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και στα γενικότερα συμφέροντα της χώρας μας, γιατί ξέρετε ανθρωπισμός χωρίς χώρα δεν μπορεί να υπάρξει. Ο ανθρωπισμός κάθεται πάνω σε μία χώρα γιατί αυτή τη στιγμή μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι στη Λιβύη και στη Συρία που ουσιαστικά αυτές οι χώρες έχουν διαλυθεί υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα.

Εκεί που δεν υπάρχει κράτος δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα. Ας μου δείξει κάποιος κάποιο χώρο στον κόσμο που υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς κράτος. Το κράτος διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και επομένως πρέπει να στηρίξουμε κυρίως το κράτος και μέσα σε αυτό το κυριαρχικό χώρο θα διασφαλιστούν και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Δημοσιογράφος: Θα κλείσω με δυο θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας. Όχι ότι το προσφυγικό δεν άπτεται της εσωτερικής επικαιρότητας αλλά έχει και πολύ περισσότερες πτυχές. Νέα Δημοκρατία, Αξιωματική αντιπολίτευση. Σας χτυπούσε όλες τις προηγούμενες ημέρες, εβδομάδες ότι δεν κάνετε τίποτα για την Ειδομένη.

Έγινε η επιχείρηση στην Ειδομένη, ορίστε να η αστυνομοκρατούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Βγαίνει ο κ. Βαρβιτσιώτης και λέει ότι εμένα που είχαν χαρακτηρίσει φασίστα οι Συριζαίοι θα πρέπει να μου ζητήσουν δημόσια συγνώμη, επειδή είχα ζητήσει η αστυνομία να μεταφέρει η αστυνομία τους πρόσφυγες από την Ειδομένη.

Κι όλα αυτά γίνονται χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών. Αλήθεια για ποιο λόγο λήφθηκε αυτή η απόφαση να μην υπάρχουν δημοσιογράφοι; Σας πάω τώρα από το ένα θέμα στο άλλο.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ακριβώς , αλλά θα σας απαντήσω. Πρώτον το θέμα της ΝΔ. Κάπου υπάρχει και τσίπα. Δεν μπορεί ο κ. Βαρβιτσιώτης να βγαίνει και να το παίζει Ρομπέν των Δασών και υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί ο καθένας μας σε αυτόν τον τόπο έχει την ιστορία του και το έργο το οποίο έχει επιτελέσει ή που δεν έχει επιτελέσει, ή που άφησε τα πράγματα να οδηγηθούν σε αδιέξοδα γιατί δεν έκανε τίποτα..

Δημοσιογράφος: Εννοείτε ως υπουργός….

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι, ακριβώς. Να μιλούν και να κάνουν κριτική όλοι καμιά αντίρρηση αλλά ιδιαίτερα αυτοί που έχουν δείξει και κάποιο έργο. Επομένως εμείς έχουμε δείξει έργο τέτοιο που συνδυάζει και το σεβασμό στον πολίτη και το ενδιαφέρον για την ασφάλεια και την τάξη, και είδαμε ότι η Αριστερά μπορεί και συνδυάζει την δημοκρατία και την ασφάλεια μια χαρά, παρά το ότι κάποιοι θεωρούσαν ότι η Αριστερά δεν θα μπορεί να διατηρήσει αυτές τις ισορροπίες.

Μια χαρά διατηρήσαμε αυτές τις ισορροπίες, σεβόμαστε τον πολίτη και παράλληλα διασφαλίζουμε και την τάξη και διασφαλίζουμε και πολύ καλύτερη τάξη και πολύ καλύτερη ασφάλεια, με ήπιους τρόπους αλλά με κόκκινες γραμμές από τις τακτικές που εφάρμοζαν παλιότερα, που ήταν απλά καταστολή και τίποτα παραπάνω.

Τώρα στο δεύτερο σκέλος της ερώτησης, στην Ειδομένη. Σε κάθε αστυνομική επιχείρηση στον κόσμο, ειδικά μαζική αστυνομική επιχείρηση όπως έγινε αυτή, αν και δεν ήταν αποκλειστικά αστυνομική επιχείρηση, αλλά τέλος πάντων είχε ισχυρό στοιχείο αστυνομικής παρουσίας, δεν μπορούν να υπάρχουν δημοσιογράφοι μέσα στα πόδια των αστυνομικών για λόγους ασφαλείας, για να διασφαλιστεί και η ασφάλεια των ίδιων των δημοσιογράφων αλλά και να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα των προσφύγων.

Είδατε υπήρχε και υπάρχει συνεργείο της ΕΡΤ και του ΑΠΕ τα οποία αναμετέδιδαν τις όποιες εικόνες και τις όποιες ειδήσεις. Από εκεί και πέρα ξέρουν όλοι ότι αυτή η επιχείρηση άρχισε, γίνεται αυτή τη στιγμή και πιστεύω ότι θα ολοκληρωθεί χωρίς καμία χρήση βίας γιατί προηγήθηκε ένα διάστημα μεγάλων προσπαθειών για να πειστούν οι πρόσφυγες ότι το συμφέρον τους είναι στο να φύγουν από αυτόν τον τόπο και να πάνε στους οργανωμένους καταυλισμούς.

Έπιασαν τόπο αυτές οι προσπάθειες και πλέον σαν ώριμο φρούτο ήρθε και κατέληξε το αποτέλεσμα αυτής της επιχείρησης χωρίς να χρειαστεί βία. Ερώτηση: Θα μπορούσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις να κάνουν αυτήν την επιχείρηση;

Γιατί αν θυμάστε στην Ηγουμενίτσα γύρω στα πέντε χρόνια προσπαθούσαν να διώξουν τους πρόσφυγες από το λιμάνι, που ήταν πολύ μικρότερος αριθμός. Το ίδιο και στην Πάτρα. Άρα δεν έχουν να επιδείξουν τέτοιο έργο και καλύτερα οι μικρόψυχες αντιδράσεις να είναι πιο περιορισμένες την στιγμή που το αποτέλεσμα είχε και σεβασμό στους ανθρώπους αυτούς και καμιά χρήση βίας και αποτελεσματικότητα.

Δημοσιογράφος: Κλείνω με την τελευταία ψηφοφορία της Κυριακής, πόσο δύσκολο ήταν για τον Νίκο τον Τόσκα να σηκώσει το χέρι και να πει ναι σε όλα πόσο αναγκαίο ήταν κύριε Υπουργέ; Η ερώτηση είναι ρητορική δημοσιογραφικά είμαι υποχρεωμένος να σας την κάνω διότι ακούστηκαν πάρα πολλά πριν από αυτήν την ψηφοφορία και είχατε και μία αποχώρηση από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. γενικότερα από την Βουλή της κυρίας Κατριβάνου είναι τελικά μεγάλη η πίεση που αισθάνεται ένας βουλευτής όταν πρέπει να ψηφίσει μέτρα τα οποία δεν είναι καλά για τον Ελληνικό λαό.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κανένας βουλευτής και ειδικά βουλευτής της αριστεράς δεν μπορεί να ψηφίσει μέτρα που να μειώνουν το εισόδημα, να αυξάνουν την φορολογία και να είναι ευχαριστημένος, δεν γίνεται αυτός ο συνδυασμός πλην όμως είναι εξίσου λάθος να βλέπεις μόνο το ένα νομοσχέδιο, να βλέπεις μόνο το ένα δέντρο και να μη βλέπεις το δάσος να μην βλέπεις την συνολική προσπάθεια η οποία γίνεται προκειμένου να σταθεροποιηθεί η χώρα, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγικότητα να υπάρξει ανάπτυξη και να βγούμε από αυτό το τέλμα.

Έχουμε μπροστά μας το δίλημμα ή βγαίνουμε από το τέλμα με θυσίες ή διατηρούμε την αγνότητα μας και την ιερότητα των σκοπών μας και πάμε στην κορυφή του βουνού για να αγιάσουμε. Δεν είναι λύση ρεαλιστική αυτή. Διατηρείς τον εγωισμό σου, διατηρείς εντός εισαγωγικών την όποια αγνότητα , αλλά το θέμα δεν είναι να φανείς καλός εσύ σε αυτόν τον κόσμο, αλλά όταν τελειώνεις την προσπάθεια να πουν ότι έκανες το καλό, ότι έκανες το καλό στην συνολική προσπάθεια. Εκεί βέβαια υπάρχουν ταλαντεύσεις, υπάρχουν διλήμματα, υπάρχουν συγκρούσεις και εσωτερικές και εξωτερικές, αλλά πρέπει να βλέπουμε την συνολική προσπάθεια και όχι την μεμονωμένη περίπτωση.

Δημοσιογράφος: Είναι δυνατός ο Αλέξης Τσίπρας; Η Ν.Δ. σας αναφέρω τις τελευταίες ανακοινώσεις ουσιαστικά, την τελευταία ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ότι ο Τσίπρας η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Νομίζω ότι έχει φανεί και δεν λέω τώρα λόγια προσπαθώντας να κάνω τον καλό σε κανέναν, αλλά και η χαρισματική προσωπικότητα του πρωθυπουργού και οι δυνατότητες του σε ότι αφορά τον συντονισμό, την κατεύθυνση την συνολική της προσπάθειας εξόδου από την κρίση και γι’ αυτό ο λαός μας παρά τα προβλήματα παρά ότι αγκομαχάει κάτω από το βάρος των προβλημάτων στηρίζει την προσπάθεια της κυβέρνησης.

Περιμένει όμως από εμάς να βγάλουμε την χώρα από το αδιέξοδο και εκεί θα κριθούμε και προφανώς θυσίες χωρίς διέξοδο δεν έχουν κανένα νόημα. Επομένως πολύ γρήγορα απαιτεί ο Ελληνικός λαός και σωστά απαιτεί να κάνουμε πρώτον την καθημερινή δουλειά μας και να την κάνουμε σωστά και δεύτερον να ανοίξουμε καινούριους δρόμους, όχι με μεθόδους παλιάς κοπής αλλά με μεθόδους που χρειάζονται οι καιροί μας προκειμένου να οδηγήσουμε την χώρα σε έξοδο από το τέλμα.

Χρειάζονται καινούρια σχέδια, χρειάζονται προσπάθειες χρειάζεται εντιμότητα και χρειάζεται και συνεργασία όλων των δυνάμεων των χαρισματικών δυνάμεων αυτού του τόπου που ευτυχώς είναι πολλές. Είναι μια νεολαία με πολλά πτυχία, είναι κόσμος με πολλές ικανότητες και το στοίχημα το μεγάλο είναι πως θα συνδυάσουμε όλες αυτές τις δυνάμεις ώστε η συνισταμένη να είναι θετική.

Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ θέλω να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ, να σας ευχαριστήσω διπλά διότι ουσιαστικά είσαστε η πρεμιέρα στα πολιτικά πρόσωπα στο ISPMEDIA . GR είναι η πρώτη ουσιαστικά συνέντευξη που πραγματικά είναι πολύ μεγάλη τιμή για εμάς που ουσιαστικά ανοίγετε όλο αυτό το ταξίδι το οποίο έχουμε αποφασίσει να κάνουμε πολλοί συντελεστές και πολλοί δημοσιογράφοι σε αυτή την διαδικτυακή πλατφόρμα και η στήριξη σας πραγματικά μας τιμά.

Αν. Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Εγώ σας ευχαριστώ και εύχομαι το ταξίδι να είναι παραγωγικό, να είναι δυναμικό και μακράς διάρκειας. Όλα καλά να πάνε.

Τελευταίες Αναρτήσεις