Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Μάιος 201618-05-2016: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη με...

18-05-2016: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη με τον Συνήγορο του Πολίτη Βασίλη Καρύδη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 18 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη με τον Συνήγορο του Πολίτη Βασίλη Καρύδη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκαν σήμερα με τον Συνήγορο του Πολίτη Βασίλη Καρύδη.

Η συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεργασιών με Φορείς και της δέσμευσης του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ότι ο Συνήγορος του Πολίτη αποτελεί εταίρο του Υπουργείου στη συμμετοχική αντεγκληματική πολιτική που εφαρμόζει, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ υπήρξε διεξοδική συζήτηση επί των επισημάνσεων του Συνηγόρου του Πολίτη προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στο χρόνο και στις συνθήκες κράτησης, στην αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας, στο Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας καθώς και θέματα νομοθετικών πρωτοβουλιών, που αφορούν στις αρμοδιότητες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί, ενώ με πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη αναμένεται στο προσεχές διάστημα να πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συζητηθούν θέματα κοινής ευθύνης.

Τελευταίες Αναρτήσεις