Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Μάιος 201615-05-2016: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου

15-05-2016: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 15 Μαΐου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Δημήτρη Αναγνωστάκη, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης επισκέφτηκε τη Ζάκυνθο, προκειμένου να παραβρεθεί στο 32ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι. P.A.), που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Αναγνωστάκης αφού συνεχάρη τους αστυνομικούς για το καθημερινό έργο που επιτελούν, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να καταπολεμηθεί η εγκληματικότητα και να εδραιωθεί το αίσθημα ασφαλείας στους Έλληνες πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε τις δράσεις εξωστρέφειας που επιχειρήθηκαν και υλοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, όπως ο θεσμός του Αστυνομικού της γειτονιάς, οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), ο θεσμός της αστυνόμευσης με ποδήλατα, το Γραφείο Εξυπηρέτησης Επισκεπτών και τα Γραφεία Τουριστικής Αστυνομίας σε αεροδρόμια της χώρας.

Κατά την σύντομη παραμονή του στο νησί, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης συναντήθηκε με εκπροσώπους της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων Ζακύνθου, με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ζακύνθου, Αστυνομικό Διευθυντή Τριαντάφυλλο Πανώριο και λοιπά στελέχη.

Στη συνέχεια, επισκέφτηκε το αεροδρόμιο της Ζακύνθου καθώς και τα Αστυνομικά Τμήματα Λαγανά και Αλυκών, συνομίλησε με τους υπηρετούντες αστυνομικούς και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω περιοχές, λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αναγνωστάκης δεσμεύτηκε για την άμεση ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, εν όψει της τουριστικής περιόδου, με ικανό προσωπικό, προκειμένου να υποστηριχθεί και να υλοποιηθεί το Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο στο νησί.

Τελευταίες Αναρτήσεις