Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Απρίλιος 201619-04-2016: Παράδοση κινητών ιατρικών μονάδων από την Ολλανδία στο ΕΚΕΠΥ

19-04-2016: Παράδοση κινητών ιατρικών μονάδων από την Ολλανδία στο ΕΚΕΠΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Αθήνα, Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παράδοση κινητών ιατρικών μονάδων από την Ολλανδία στο ΕΚΕΠΥ

Παραδόθηκαν σήμερα, 19 Απριλίου 2016, στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) οι δεκαοχτώ κινητές ιατρικές μονάδες από την Ολλανδία, οι οποίες προσφέρθηκαν στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ) για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος.

Τις ιατρικές μονάδες παρέλαβε από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη, ο Διοικητής του Κέντρου Νικόλαος Παπαευσταθίου, με την ταυτόχρονη παρουσία του Πρέσβη του Βασιλείου της Ολλανδίας Caspar Veldkamp, στη διάρκεια τελετής, η οποία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αποθήκη του Υπουργείου Υγείας στον Ταύρο.

Οι κινητές ιατρικές μονάδες, σύμφωνα με το σχεδιασμό του Διοικητή του ΕΚΕΠΥ, πρόκειται να είναι έτοιμες προς χρήση μέσα σε μία εβδομάδα, οπότε και θα διατεθούν σε δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων ανά την Επικράτεια, με την ευθύνη διαχείρισής τους από τον ίδιο τον φορέα.

Ο κ. Veldkamp εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλήρη αξιοποίηση της βοήθειας που έχει αποσταλεί στην Ελλάδα μέσω και των δύο ενεργοποιήσεων του ΕΜΠΠ. Επεσήμανε δε ότι είναι πολύ σημαντικό για τα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να συνδράμουν σε αυτή τη συγκυρία την χώρα μας με ανθρωπιστική βοήθεια.

Τελευταίες Αναρτήσεις