Πε 28 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201612-02-2016: Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

12-02-2016: Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 201 6

Παρέμβαση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είπε τα παρακάτω σήμερα, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016, στη διάρκεια παρέμβασής του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στη διάρκεια της εκπομπής «Οι Αταίριαστοι» των δημοσιογράφων Γιάννη Ντσούνου και Χρήστου Κούτρα:

Δημοσιογράφος: Μας πήρε τηλέφωνο να κάνει μια παρέμβαση ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κύριος Τόσκας. Καλό μεσημέρι κύριε Υπουργέ.

Υπουργός: Καλό μεσημέρι κύριε Κούτρα.

Δημοσιογράφος : Νάστε καλά. Σας ακούμε.

Υπουργός: Κοιτάξτε, με αφορμή τα επεισόδια τα οποία γίνονται ειδικά στην περιοχή του Χαϊδαρίου, εγώ έχω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι το δημοκρατικό δικαίωμα της διαμαρτυρίας και της ειρηνικής συγκέντρωσης να το διαφυλάξουμε. Όμως δεν είναι ώρα να μασάμε τα λόγια μας. Προοδευτικά τα ακροδεξιά στοιχεία, τα χρυσαυγίτικα στοιχεία, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε αυτή την περιοχή προσπαθούν να προκαλέσουν σύγχυση, έκαναν καταστροφές, κατέστρεψαν περιπολικά, κυνήγησαν αστυνομικούς, τραυμάτισαν αστυνομικούς, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν από τις διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος και είμαι σίγουρος ότι οι δημοκράτες αγρότες θα σταθούν αντιμέτωποι και δε θα επιτρέψουν τέτοιες συμπεριφορές .

Δημοσιογράφος: Δεν είναι αγρότες δηλαδή κύριε Υπουργέ μας λέτε; Ακροδεξιά στοιχεία;

Υπουργός: Δε λέω ότι όλοι είναι ακροδεξιά στοιχεία. Πρωτοστατούν κάποια ακροδεξιά στοιχεία τα οποία προσπαθούν να παρασύρουν τους απλούς αγρότες, οι οποίοι έχουν τις διεκδικήσεις τους. Προσπαθούν να αποτρέψουν τη συγκέντρωση των αγροτών με τα αιτήματά τους

Δημοσιογράφος: Και για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κύριε Τόσκα; Το ίδιο ισχύει και για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κύριε Υπουργέ;

Υπουργός: Όχι δεν είναι ίδια περίπτωση. Την κάθε περίπτωση την εξετάζουμε ξεχωριστά. Είναι καταδικαστέα και αυτά τα επεισόδια τα οποία έγιναν το πρωί έξω από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, πλην όμως είναι ξεχωριστή περίπτωση ό,τι αφορά την πολιτική χροιά των ανθρώπων στο Χαϊδάρι.

Δημοσιογράφος: Είπατε ότι είναι Χρυσαυγίτες. Υποθέτω ότι δε θα αφήσετε το μπλόκο να περάσει λοιπόν από το Χαϊδάρι;

Υπουργός: Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε έκτροπα, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε αποπροσανατολισμό και εκτροπή των αγροτικών διεκδικήσεων σε άλλες κατευθύνσεις. Οι αγροτικές διεκδικήσεις είναι σεβαστές και αυτές θα τις διαφυλάξουμε.

Δημοσιογράφος: Σας ευχαριστούμε κύριε Υπουργέ. Καλό απόγευμα.

Τελευταίες Αναρτήσεις