Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2016Δελτία Τύπου Φεβρουάριος 201610-02-2016:Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας»

10-02-2016:Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας»

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης» προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας αστυνόμευσης.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και από την πλευρά της εταιρείας ο Εμμανουήλ Βράιλας, Διευθύνων Σύμβουλος και ο Στυλιανός Πενθερουδάκης, Τεχνικός Διευθυντής.

Η συμφωνία αφορά στην παροχή αστυνόμευσης στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Aθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.), στο τμήμα του έργου παραχώρησης, από την Σκάρφεια έως τις Ράχες, μήκους 57 χιλιομέτρων καθώς και στα τμήματα του έργου παραχώρησης, στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).

Ειδικότερα προβλέπεται ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνουν την 24ωρη αστυνόμευση των παραπάνω τμημάτων αυτοκινητόδρομων, ιδίως στον τομέα της τροχονομικής αστυνόμευσης και της οδικής ασφάλειας.

Από την πλευρά της η εταιρεία αναλαμβάνει να εξασφαλίσει, με δικό της κόστος, τις εγκαταστάσεις αστυνόμευσης, ενώ θα προμηθεύσει τις Υπηρεσίες Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με οχήματα και εξοπλισμό. Επιπλέον καλύπτει τα έξοδα συντήρησης των οχημάτων, καθώς και την ανανέωσή τους κάθε πέντε χρόνια, ώστε ο στόλος να παραμένει λειτουργικός και αποτελεσματικός.

Αναλαμβάνει ακόμα την υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων που θα διαθέσει στην Ελληνική Αστυνομία, για περιπτώσεις αποκατάστασης ζημιών, καθώς και την αστική ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, έναντι τρίτων.

Σκοπός της συμφωνίας, που εκφράζει την κοινή βούληση των δυο πλευρών, είναι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίζονται οι ενδεδειγμένες συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και γενικότερα η ασφάλεια των χρηστών των αυτοκινητοδρόμων καθώς και των εργαζομένων σε αυτούς.

Αντίστοιχες συμφωνίες έχουν γίνει και στις προηγούμενες περιόδους με θετικό αποτέλεσμα.

Τελευταίες Αναρτήσεις