Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201521-12-2015: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που στελεχώνουν Υπηρεσίες...

21-12-2015: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης Δημήτρη Αναγνωστάκη με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που στελεχώνουν Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε σήμερα με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς που στελεχώνουν Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας

Πρόκειται για εφαρμογή ειδικού προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ., με συγχρηματοδότηση του Ε.Σ.Π.Α., για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών κοινωφελούς χαρακτήρα

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε σήμερα (21-12-2015) το μεσημέρι, στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου μας, με τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς, που στελεχώνουν Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρόκειται για προσωπικό που προσελήφθη για την κάλυψη έκτακτων κοινωνικών αναγκών, για ορισμένο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο ειδικού προγράμματος του Ο.Α.Ε.Δ, με συγχρηματοδότηση του Ε.Σ.Π.Α. Το πρόγραμμα αυτό, κοινωφελούς χαρακτήρα, αφορά συνολικά είκοσι επτά άτομα, που τοποθετούνται σε διάφορες αστυνομικές Υπηρεσίες.

Ειδικότερα, δέκα ψυχολόγοι και δέκα κοινωνικοί λειτουργοί τοποθετούνται σε δέκα Υπηρεσίες της Αττικής και συγκεκριμένα στα Αστυνομικά Τμήματα Αγίου Παντελεήμονα, Ακροπόλεως, Κυψέλης, Αμαρουσίου, Πεντέλης, Α΄Γλυφάδας, Δημοτικού Θεάτρου, Περάματος, Αγίας Βαρβάρας και Α΄Αχαρνών.

Αποστολή των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών είναι να υποστηρίζουν επιστημονικά και συμβουλευτικά τις παραπάνω αστυνομικές Υπηρεσίες, ιδίως κατά τη διαχείριση περιστατικών αυξημένης κοινωνικής ευαισθησίας και να παρέχουν αρωγή σε ειδικές κατηγορίες θυμάτων σε υποθέσεις όπως, κακοποίησης ανηλίκων, βιασμών, ενδοοικογενειακής βίας, εμπορίας ανθρώπων, εξάρτησης από ναρκωτικά κλπ.

Επίσης άλλα επτά άτομα ειδικότητας ΔΕ Διοικητικού τοποθετούνται στη Διεύθυνση Αλλοδαπών του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, για την ενίσχυση της γραμματειακής υποστήριξης των επιτροπών ασύλου.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, καλωσόρισε τους νεοπροσληφθέντες και επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στο έργο που καλούνται να προσφέρουν.

Τόνισε επιπλέον ότι η συμβολή τους στην επιστημονική και γενικότερη υποστήριξη των αστυνομικών Υπηρεσιών αποτελεί «ποιοτικό δείκτη», που θα αναβαθμίσει ουσιαστικά τις υπηρεσίες που παρέχουμε στους πολίτες. Τέλος τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του έργου τους, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Τελευταίες Αναρτήσεις