Πε 2 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201509-11-2015: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

09-11-2015: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Παρακολούθησε άσκηση Πολιτικής Προστασίας που πραγματοποιήθηκε με το συντονισμό της Περιφέρειας

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, επισκέφθηκε χθες (08-11-2015) την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Αρχικά μετέβη στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με τον επιχειρησιακό συντονιστή Βορείου Ελλάδος, Υποστράτηγο Δημοσθένη Αναγνωστάκη, τον Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχο Σεραφείμ Αθανασίου, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης, Αντιπύραρχο Γεώργιο Ρούτσια και το προσωπικό της Υπηρεσίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν τρέχοντα θέματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κοζάνης και ευρύτερα της Περιφέρειας Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας.

Στη συνέχεια, παρακολούθησε άσκηση Πολιτικής Προστασίας (σενάριο σεισμού υψηλής κλίμακας), που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε στο πρώην στρατόπεδο Ρωμανέλη, στο Δρέπανο Κοζάνης, με τη συμμετοχή εμπλεκόμενων φορέων και εθελοντικών οργανώσεων.

Σκοπός της άσκησης ήταν η ανάδειξη του υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συνεργασίας των Υπηρεσιών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ενώ την άσκηση παρακολούθησε και πλήθος κόσμου, που είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί σε θέματα προστασίας από σεισμούς.

Ο Γενικός Γραμματέας μετά το πέρας της άσκησης συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τους συνεργάτες του για την πρωτοβουλία τους, καθώς και όσους συνέβαλλαν στη διεξαγωγή της, δηλώνοντας ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνεργασία και το υψηλό επιχειρησιακό επίπεδο όλων των εμπλεκομένων.

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας μετέβη στις εγκαταστάσεις της πρώην Ανώνυμης Ελληνικής Βιομηχανίας Αζωτούχων Λιπασμάτων (Α.Ε.Β.Α.Λ.) και της πρώην Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης και παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρου Καρυπίδη, του εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηλία Κάτανα, του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης Παναγιώτη Πλακεντά, του Δήμαρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων, συζητήθηκε η πρόταση της Περιφέρειας για δημιουργία Διεθνούς Πολυθεματικού Πάρκου Πολιτικής Προστασίας, στις εγκαταστάσεις της πρώην ΑΕΒΑΛ στην Πτολεμαΐδα, καθώς και η λειτουργία Σχολής Πυροσβεστών στις εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Εκπαίδευσης Δημοτικής Αστυνομίας στην Πτολεμαΐδα.

Σε σχετικές δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας, εξήρε την Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή για την πρότασή τους και έκανε λόγο για εξαιρετικές εγκαταστάσεις οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν.

Τελευταίες Αναρτήσεις