Τρ 31 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201506-11-2015: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

06-11-2015: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο:

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος : Καλημέρα κύριε Υπουργέ.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Καλημέρα, τι κάνετε;

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος : Πρώτα από όλα να μας πείτε λίγο τις ειδήσεις. Έχουν ταυτοποιηθεί όλα αυτά τα άτομα, είστε στη φάση αναζήτησης, που βρισκόμαστε;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Είμαστε στη φάση αναζήτησης, το βράδυ έγιναν κάποιες προσαγωγές, ψάχνουμε πρωί -πρωί με τον αρχηγό της αστυνομίας, ψάχνουμε κάποια άτομα, είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί οι έρευνες.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος : Έχετε συλλάβει κάποιους ήδη ή όχι;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Όχι δεν έχουμε συλλάβει, έγιναν προσαγωγές, αλλά δεν έχει σύλληψη.

Βασίλης Λυριτζής, Δημοσιογράφος : Ισχύει κύριε Υπουργέ ότι ορισμένοι από του μετέχοντες είναι στελέχη της Χρυσής Αυγής;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Η έρευνα γίνεται σε αυτό τον κύκλο, γιατί οι ενδείξεις εκεί μας οδηγούν.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος : Τους γνωρίζεται πάντως με όνομα και επώνυμο;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Δεν θέλω να προχωρήσω αυτή τη στιγμή σε λεπτομέρειες, γιατί είναι σε εξέλιξη η έρευνα και αναζητούνται.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος : Είναι θέμα χρόνου να τους βρείτε και να τους συλλάβετε κύριε Υπουργέ; Τι λέτε;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Κοιτάξτε αυτά τα πράγματα δεν γίνονται με τη πίεση του ρολογιού, θέλει μέθοδο προκειμένου να τεκμηριωθούν οι συνεργοί αυτής της κατηγορίας. Δεν γίνεται με τηλεοπτικό χρόνο.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος : Καταθέσεις υπάρχουν όμως σε βάρος αυτών των ανθρώπων εκτός από τις εικόνες; Καταθέσεις έχετε;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Υπάρχουν πεντακάθαρες εικόνες από ότι ξέρει όλος ο κόσμος και είμαστε σε καλό δρόμο.

Βασίλης Λυριτζής, Δημοσιογράφος : Κύριε Υπουργέ να σας ρωτήσω κάτι. Υπήρχε μία κριτική προς τις αστυνομικές δυνάμεις για το γεγονός ότι δεν έδρασε. Θέλω να σας ρωτήσω ευθέως εάν έχετε μία εκτίμηση ότι αυτή η αργοπορημένη ας τη χαρακτηρίσω έτσι αντίδραση μπορεί να συνδέεται και με αυτό που πολλές φορές έχει ειπωθεί στο παρελθόν, η διασύνδεση κύκλων της αστυνομίας με τη χρυσή αυγή.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Όχι δεν έχει σχέση, το γεγονός δεν έχει καμία σχέση με τέτοιες εκδοχές. Η αστυνομία έπραξε ότι μπορούσε για την προστασία του κυρίου Κουμουτσάκου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ερωτηματικά στο αν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος : Αιφνιδιάστηκαν κατά τη γνώμη σας οι δυνάμεις που ήτανε εκεί;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Αιφνιδιάστηκε όλος ο κόσμος γιατί δεν περίμεναν από μια ειρηνική εκδήλωση να ξεπεταχτούν αυτά τα άτομα και να κάνουν αυτό που έκαναν.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος : Ναι αλλά είχαμε δει όλοι ότι ήταν … της Χρυσής Αυγής μπροστά και είχαμε δει, και γνωρίζαμε τουλάχιστον εμείς δημοσιογραφικά ότι είχαν έρθει 4-5 πούλμαν με διάφορα τέτοια στοιχεία από κάποια σημεία της Αττικής. Δεν το ‘ξέρε η αστυνομία; Δεν μπορεί να μην το ‘ξέρε η αστυνομία.

Έλλη Τριανταφύλλου, Δημοσιογράφος : Δεν ήταν ένα λεπτό, δεν ήταν ένα δευτερόλεπτο. Δεν ήτανε μια γροθιά. Κράτησε κάποια ώρα.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη : Υπήρχαν οι πληροφορίες αυτές, εκεί υπάρχουν τα ερωτηματικά στο αν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω Στο θέμα του κυρίου Κουμουτσάκου και νομίζω είμαι ξεκάθαρος έγινε ότι μπορούσε να γίνει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πάντα από μια ειρηνική διαδήλωση να ξεπεταχτούν κάποια άτομα και να κάνουν αυτό το πράγμα.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος : Θέμα Ε.Δ.Ε. υπάρχει για την αστυνομία; Για κάποια στελέχη; Υπάρχει θέμα Ε.Δ.Ε.;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Πάμε βήμα βήμα. Υπάρχουν τα ερωτηματικά σας είπα θα τα δούμε σήμερα και θα δούμε τι χρειάζεται να γίνει.

Βασίλης Λυριτζής, Δημοσιογράφος: Μια τελευταία ερώτηση. Θέλω να μου πείτε και εσείς, παλιότεροι υπουργοί το είχαν πει, αν θεωρείται και εσείς ό,τι χρειάζεται με ένα προσεκτικό και οργανωμένο τρόπο να προχωρήσει αυτό που από πολλές πλευρές είχε ονομαστεί. Ο εκδημοκρατισμός της ελληνικής αστυνομίας. Θα το κάνετε;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Τα στελέχη της αστυνομίας κάνουν ότι χρειάζεται, υπάρχει πειθαρχία υπάρχει έλεγχος, από εκεί και πέρα καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει αλλά μέσα στο πλαίσιο της λειτουργίας, που επιβάλλουν οι κανονισμοί.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος: Σκέφτεστε επανασχεδιασμό των μέτρων φύλαξης του κοινοβουλίου και ευρύτερα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ό,τι χρειαστεί θα γίνει και σε αυτό τον τομέα χωρίς υπερβολές αλλά με μέθοδο και σχεδιασμό σωστό.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος Βασίλης Λυριτζής, Δημοσιογράφος: Ευχαριστούμε πολύ, κύριε Υπουργέ.

Δημήτρης Οικονόμου, Δημοσιογράφος: Ο συγκεκριμένος υπουργός έχει γνώση των πραγμάτων, κινείται πολύ προσεκτικά το βλέπω εγώ, αλλά έχει σχέδιο.

Τελευταίες Αναρτήσεις