Πε 9 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201506-11-2015: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

06-11-2015: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA

Πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο:

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Καλημέρα κύριε Υπουργέ

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Είχαμε καμία εξέλιξη το βράδυ εντοπίσατε τους δράστες του ξυλοδαρμού του βουλευτή;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Η έρευνα συνεχίζεται, έγιναν κάποιες προσαγωγές και εξετάστηκαν κάποια άτομα, αλλά συνεχίζεται η έρευνα και σε συγκεκριμένους γεωγραφικούς χώρους και φυσικά ψάχνουμε για κάποια άτομα, που κατά πάσα πιθανότητα θα εντοπιστούν, γιατί υπάρχουν καθαρές οι φωτογραφίες τους και ξέρουμε που κινούνται.

Δημοσιογράφος, Δημήτρης Καμπουράκης: Ξέρετε το όνομά τους;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είμαστε σε καλό δρόμο, η έρευνα συνεχίζεται από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά την αστυνομική έρευνα, που είναι σε εξέλιξη. Μίλησα με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας πριν από λίγο και αυτά ακριβώς μου είπε.

Δημοσιογράφος, Δημήτρης Καμπουράκης: Κύριε Υπουργέ κατά τη γνώμη σας, όπως είδατε και εσείς στα πλάνα, το ξέρω τα είδατε, η Αστυνομία έκανε όπως πρέπει τη δουλειά της;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κοιτάξτε η Αστυνομία έκανε τη δουλειά της, προστάτεψε τον κύριο Κουμουτσάκο, από εκεί και πέρα θα εξετάσουμε σήμερα όλες τις πτυχές για να δούμε αν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω και προφανώς το θέμα των συλλήψεων και εκεί αφήνω ένα ερωτηματικό.

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Παρόλα αυτά Υπουργέ προκαλεί εντύπωση, έγιναν επεισόδια και η αστυνομία δεν εμφανίστηκε, υπήρχαν εντολές, είχανε δοθεί εντολές να μην εκεί στον Άγνωστο Στρατιώτη μπροστά για λόγους ξέρετε..

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Όχι, όχι κάνετε λάθος σε αυτό , η Αστυνομία υπήρχε , υπήρχαν τέσσερις διμοιρίες στην ευρύτερη περιοχή, σε όλο το τετράγωνο και ήτανε φιλήσυχη συγκέντρωση, δεν περίμενε κανείς να ξεπεταχτούν αυτοί οι άθλιοι τύποι μέσα από την φιλήσυχη συγκέντρωση των Ποντίων και να κάνουν ότι έκαναν.

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Εντάξει αυτό πάντως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια ένας βουλευτής μπροστά στο Κοινοβούλιο έτσι, όχι κάπου ερημικά σε ένα δρομάκι;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μα φυσικά είναι καταδικαστέο, φυσικά εξοργιστήκαμε όλοι και φυσικά κοιτάζουμε να δούμε τι δεν πήγε καλά.

Δημοσιογράφος, Δημήτρης Καμπουράκης: Υπουργέ εσείς πιστοποιείτε ότι πρόκειται για πυρήνες της Χρυσής Αυγής ;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είναι σε εξέλιξη η έρευνα, κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για αυτό το πολιτικό χώρο, ανθρώπου αυτού του πολιτικού χώρου, έχουμε σοβαρές ενδείξεις.

Δημοσιογράφος, Δημήτρης Καμπουράκης: Μάλιστα έχετε σοβαρές ενδείξεις. Αυτοί τώρα και να τους βρείτε θα έχουνε κρυφτεί έτσι;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Μπορεί να γλιτώσουν το αυτόφωρο, αλλά από εκεί και πέρα η Δικαιοσύνη συνεχίζεται και μετά το αυτόφωρο.

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Πρόκειται να κάνετε κάτι άλλο για να μην επαναληφθούν τέτοια γεγονότα;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Φυσικά παίρνουμε τα διδάγματα από αυτή την ιστορία, προσπαθούμε να δούμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, αλλά ξέρετε; Σε μια συγκέντρωση, η οποία είναι ήσυχη κατά τα άλλα, για διάφορα εθνικά θέματα στη συγκεκριμένη περίπτωση, μπορεί να ξεπεταχτούν κάποιοι άθλιοι, μπορεί να γίνει σε οποιαδήποτε συγκέντρωση αυτό το αναπάντεχο και εκεί δεν είναι και τόσο εύκολα τα πράγματα να τους αντιμετωπίσεις, όμως το θέμα της πληροφόρησης μας απασχολεί.

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Κύριε Υπουργέ, είχανε απασχολήσει την Αστυνομία, οι δράστες, αν τους έχετε ταυτοποιήσει, που θα τους έχετε ταυτοποιήσει προφανώς, γιατί βλέπω καμιά πέντε έξι δέκα άτομα, τέλος πάντων τα οποία πρωταγωνιστούν. Κανένας από αυτούς σας είχε ξανά απασχολήσει;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Είναι σε εξέλιξη η έρευνα και γι’ αυτό δεν θα ήθελα να μιλήσω αυτή την στιγμή.

Δημοσιογράφος, Γιάννης Σαραντάκος: Κύριε Υπουργέ, μια ερώτηση. Έχετε κάποια χαρακτηριστικά των δραστών, δηλαδή, τους ξέρετε προφανώς. Μετέχουν σε κάποια οργάνωση, σε κάποιο χώρο κινούνται συγκεκριμένα, είναι ενταγμένοι σε κάποιο σύνολο πολιτικό ή κάτι άλλο;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Επειδή όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι είναι στον ακροδεξιό χώρο και αυτήν την στιγμή δεν θα ήθελα να πω τίποτα παραπάνω, γιατί γίνεται έρευνα, προκειμένου να εντοπιστούν και συλληφθούν.

Δημοσιογράφος, Γιάννης Σαραντάκος: Το ερώτημα μου είναι αν είναι οργανωμένα μέλη. Αυτό ρωτάω.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα δείξει η έρευνα. Πάντως είδατε με πόση μανία αυτοί οι άνθρωποι επιτέθηκαν και πώς ξεκόπηκαν και από την υπόλοιπη συγκέντρωση, έτσι;

Δημοσιογράφος, Δημήτρης Καμπουράκης: Υπουργέ, κάτι τελευταίο. Επειδή αυτά τα φαινόμενα δεν είναι καλά. Είναι δουλειά της Αστυνομίας κατά κύριο λόγο να τα σταματήσει πριν εξαλειφθούν. Δηλαδή γι’ αυτούς τους τύπους δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή. Αν σηκώσεις χέρι και χτυπήσεις, κατευθείαν ο αστυνομικός πρέπει να τον μπουζουριάζει. Δηλαδή είναι πολύ βασικό για να μην αρχίσουνε πάλι να κάνουνε πογκρόμ και να δέρνουνε, όπου βρούνε και όποιον βρούνε. Δηλαδή δώστε εντολές σε αυτό το πράγμα. Να φοβηθούνε πάλι λίγο ότι αμάν.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Θα δείτε ότι ανεκτικότητα σε τέτοια περιστατικά δεν πρόκειται να υπάρξει. Το έχω δηλώσει, το έχουμε δείξει σε όλες τις πλευρές και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα δείτε ότι τέτοια περιστατικά θα χτυπηθούν αμείλικτα.

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Μάλιστα. Να σας πω κάτι. Πριν από δύο χρόνια είχε γίνει ένα θέμα με ακροδεξιούς θύλακες, θυλάκους μέσα στην Αστυνομία εκεί και είχε γίνει μια συζήτηση και ένα μπάχαλο. Θεωρείτε ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Δεν έχουμε πρόβλημα πειθαρχίας και τήρησης των εντολών στην Ελληνική Αστυνομία, από κει και πέρα μπορεί να πιστεύει ο καθένας ότι θέλει.

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Μα πώς δεν έχετε, εδώ προχθές διαλύσατε τη ομάδα Δέλτα ακριβώς για αυτόν τον λόγο που δεν είχατε τον δημοκρατικό έλεγχο. Εσείς μας το είπατε.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Ναι ακριβώς, ήτανε θέμα δημοκρατικού ελέγχου σαν εσωτερική αποστολή, που είχε αυτή η ομάδα και δεν μας φταίνε βέβαια τα άτομα, φταίνε οι αποστολές που δίνονταν και η έλλειψη ελέγχου.

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Άρα δεν θεωρείτε ότι υπάρχει ζήτημα, ότι υπάρχουν κάποιες ομάδες μέσα στην Αστυνομία που δρουν.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αν είναι ανεξέλεγκτες. Όχι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

Δημοσιογράφος, Γιώργος Οικονομέας: Λοιπόν, καλημέρα Υπουργέ. Ευχαριστούμε. Καλημέρα.

Τελευταίες Αναρτήσεις