Πε 2 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201506-11-2015: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

06-11-2015: Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Πλήρες απομαγνητοφωνημένο κείμενο:

Γιώργος Παπαδάκης, Δημοσιογράφος: Έχουμε στην τηλεφωνική γραμμή τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον κ. Τόσκα. Κύριε Υπουργέ καλημέρα σας.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Καλημέρα κ. Παπαδάκη.

Γιώργος Παπαδάκης, Δημοσιογράφος: Χθες είχαμε αυτά τα θλιβερά γεγονότα έξω από τη Βουλή, μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Κύριε Υπουργέ έχει γίνει προσπάθεια να εντοπιστούν αυτά τα άτομα και να συλληφθούν;

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Κύριε Παπαδάκη μίλαγα το πρωί με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, οι έρευνες συνεχίζονται προσήχθησαν αρκετά άτομα το βράδυ, υπάρχουν αρκετά αρχεία για κάποιους, γιατί υπάρχουν και πεντακάθαρες φωτογραφίες τους, υπάρχουν φωτογραφίες, έχουμε προσανατολίσει την έρευνα σε συγκεκριμένους χώρους και έχουμε ενδείξεις για αυτό το λόγο και γεωγραφικούς και πολιτικούς και πιστεύουμε ότι θα έχουμε καλό αποτέλεσμα.

Γιώργος Παπαδάκης, Δημοσιογράφος: Υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποια άτομα όπου ανάμεσα σε αυτά είναι και αυτοί οι οποίοι πρωτοστατούσαν στα επεισόδια, είχαν φτάσει με δύο, τρία, τέσσερα πούλμαν από τα δυτικά προάστια.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Σωστό είναι αυτό που λέτε, υπήρχαν πόντιοι από τα δυτικά προάστια, οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά και ανάμεσα σε αυτή την ειρηνική διαδήλωση ξεπετάχθηκαν αυτοί οι άθλιοι και έκαναν ότι έκαναν, όπως καταλαβαίνετε είναι δύσκολο, όταν από μια ειρηνική εκδήλωση ξεπεταχθούν κάποια άτομα και κάνουν πράξεις τέτοιες να προβλεφθεί η κατάσταση.

Γιώργος Παπαδάκης, Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ κάποιοι λένε ότι ίσως δεν ήταν τόσο έντονη η αστυνομική παρουσία ή ότι δεν αποτελεσματική η παρέμβαση των αστυνομικών την ώρα της εκδήλωσης των άγριων επεισοδίων.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Αυτό σας είπα ότι έγινε, έγινε ξαφνικά η Αστυνομία έκανε προσπάθειες για να προστατεύσει τον κύριο Κουμουτσάκο, όμως έχω ερωτηματικά και τα οποία θα εξετάσουν σήμερα για το αν θα μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Γιώργος Παπαδάκης, Δημοσιογράφος: Αυτό σας τιμά που λέτε, γιατί λέτε ερωτηματικά και δεν μπορώ αυτή τη στιγμή εάν δεν διερευνήσω την υπόθεση, να έχω κάποια συγκεκριμένη απάντηση να σας δώσω. Δηλαδή και εσείς λέτε ότι, θα μπορούσαν άραγε να τον προφυλάξουν; Ξέρετε υπήρξε εγώ θα είμαι ευθύς κ. Υπουργέ υπήρχε μια χαλάρωση τον προηγούμενο διάστημα έξω από τη Βουλή. Θυμόμαστε εγώ δεν θέλω να κατηγορήσω την κ. Κωνσταντοπούλου την οποία σέβομαι εκτιμώ, αλλά υπήρχε μια άποψη ότι ξέρετε κάτι αυτό το χώρο τον ,ελέγχω εγώ και θα πρέπει να υπάρχει η άδεια η δική μου για τις επεμβάσεις τις οποίες γίνονται και πως γίνονται αυτές οι επεμβάσεις.

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Απόδειξη ότι δεν πρέπει να χαλαρώνουμε σε κανένα χώρο, γιατί βεβήλωσαν, αν θέλετε ακόμα και αυτό τον ιερό χώρο του μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη. Δεν χτύπησαν και δεν προσέβαλαν μόνο τον κ. Κουμουτσάκο αλλά βεβήλωσαν και αυτό το χώρο. Αυτοί οι οποίοι τάχα μου κόπτονται για τα εθνικά θέματα. Αυτοί που έκαναν αυτές τις πράξεις, δε λέω το σύνολο των ανθρώπων που διαδήλωνε εκεί φυσικά έτσι.

Γιώργος Παπαδάκης, Δημοσιογράφος: Να σας ευχαριστήσω κ. Υπουργέ και ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για μένα να μιλήσω μαζί σας. Θα πρέπει να πω ότι με τον κ. Υπουργό με τον Στρατηγό με συνδέουν πάρα πολλά πράγματα, είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος, τον οποίο γνωρίζω από τα μαθητικά μας χρόνια, μικρότερος ένα χρόνο από μένα, από τα μαθητικά μας χρόνια στο Γυμνάσιο Χαλανδρίου, που τότε ήταν ένα υπέροχο παιδί και τώρα ένας υπέροχος άνθρωπος στρατηγός με λαμπρή πορεία. Ήταν χαρά ιδιαίτερη που από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του είναι πρώτη φορά που μιλάω μαζί του.

Τελευταίες Αναρτήσεις