Κυ 4 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201506-10-2015:Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αναπλ.Γεν.Γραμ.Υπουργείου Εσωτ. και Διοικ.Ανασυγκρότησης, κ.Τζανέτου Φιλιππάκου και του Εκτελεστικού Διευθυντη του FRONTEX κ.Fabrice Leggeri, για...

06-10-2015:Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αναπλ.Γεν.Γραμ.Υπουργείου Εσωτ. και Διοικ.Ανασυγκρότησης, κ.Τζανέτου Φιλιππάκου και του Εκτελεστικού Διευθυντη του FRONTEX κ.Fabrice Leggeri, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλεδιάσκεψη με τον FRONTEX για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο Αιγαίο

Πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου και του Εκτελεστικού Διευθυντή του FRONTEX , κ. Fabrice Leggeri

Ανακοινώθηκε η επιπρόσθετη ενίσχυση με τουλάχιστον (600) εμπειρογνώμονες στην Ελλάδα, που θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης-καταγραφής μεταναστών

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες (05-10-2015) μεταξύ του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου και του Εκτελεστικού Διευθυντή του FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri, στο Κέντρο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης (Κ.Ο.ΔΙ.Σ.ΜΕ.) του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στο κεντρικό και ανατολικό Αιγαίο.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε η πρόσφατη πρόσκληση που απηύθυνε ο FRONTEX στα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάθεση (775) συνολικά συνοριοφυλάκων στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ένωσης (κυρίως στην Ελλάδα και την Ιταλία) για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη Μεσόγειο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ανακοινώθηκε από τον FRONTEX η επιπρόσθετη διάθεση τουλάχιστον (600) εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, που θα αξιοποιηθούν σε θέματα ελέγχου εξωτερικών συνόρων και διαχείρισης – καταγραφής των εισερχομένων μεταναστών.

Ο κ. Φιλιππάκος καλωσόρισε την απόφαση του FRONTEX και ευχαρίστησε για την μέχρι τώρα συνεργασία. Ειδικότερα, τόνισε μεταξύ άλλων την αναγκαιότητα για αυξημένο πλέον συντονισμό των δράσεων τόσο σε θέματα ελέγχου των εξωτερικών συνόρων, όσο και σε θέματα διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών.

Ο κ. Leggeri δήλωσε από πλευράς του πως πρόκειται για μια ιστορική στιγμή, καθ’ όσον πρώτη φορά, από συστάσεως του Οργανισμού, διατίθεται ενίσχυση αυτού του μεγέθους σε ανθρώπινο δυναμικό. Επιπλέον, ευχαρίστησε με τη σειρά του τη χώρα μας για τα υψηλά επίπεδα συνεργασίας και επαλήθευσε την ανάγκη συντονισμού δράσεων και επιχειρήσεων σε νέα βάση.

Στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν και θέματα συνεργασίας στο πλαίσιο υλοποίησης του μηχανισμού των Κομβικών Σημείων ( Hot Spot ), ως και ο ρόλος του Γραφείου Συνδέσμου FRONTEX στην Ελλάδα με έδρα στον Πειραιά.

Η τηλεδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με συνοπτική συζήτηση σχετικά με τεχνικά ζητήματα για την προαναφερόμενη ενίσχυση του FRONTEX , στο πλαίσιο αξιοποίησης της στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό.

Τελευταίες Αναρτήσεις