Δε 27 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Αύγουστος 201528-08-2015: Τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη από τον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό...

28-08-2015: Τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη από τον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Πανούση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 28 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή ανάληψης καθηκόντων του νέου Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνη Μακρυδημήτρη από τον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Πανούση

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης ανέλαβε σήμερα (28-08-2015) τα καθήκοντά του, στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη, από τον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γιάννη Πανούση, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Π. Μπακογιάννης» του Υπουργείου.

Στην έναρξη της τελετής, ο απερχόμενος Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, κατά την ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ, φίλε Αντώνη, Αρχηγοί, φίλες και φίλοι, πριν από επτά μήνες στην αντίστοιχη τελετή παράδοσης και παραλαβής, είχαμε υποσχεθεί ότι η Αστυνομία θα δώσει μαθήματα ηπιότητας, κοινωνικής προσφοράς, πρόληψης, μαθήματα δικαιότητας, ισότητας. Εσείς θα κρίνετε πού πετύχαμε και πού δεν πετύχαμε.

Τίποτα όμως το καλό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του Πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα στην Αστυνομία και στο πρόσωπό μου. Τίποτα το καλό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του Σώματος. Και θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω μέσα από τον Αρχηγό της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, όλους σας και να σφίξω το χέρι του καθενός εγκάρδια και ειλικρινά. Τις ίδιες ευχαριστίες χρωστώ και απευθύνω στο πολιτικό προσωπικό. Τίποτα το καλό δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την αμέριστη, καθημερινή, κοπιώδη, αγόγγυστη συμπαράσταση των συνεργατών μου. Του Βασίλη, του Δημήτρη, του Τάσου, του Τζανέτου και βέβαια του Γιάννη Ρουμπάτη. Στην ουσία σε αυτούς ανήκει, η εύφημος μνεία για τα πεπραγμένα μας. Τίποτα το καλό δεν θα μπορούσε να συμβεί, χωρίς τη συνδρομή της γραμματείας του Γραφείου μου, της Σίας και των άλλων -ας πούμε- όμορφων κοριτσιών.

Δεν θεωρώ σκόπιμο να αναλύσω εδώ όσα κάναμε, όσα σκεφτήκαμε, όσα μας ξεπέρασαν, αλλά τα πολεμήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Αυτά θα τα αξιολογήσει το Σώμα, η κοινωνία και ο ιστορικός του μέλλοντος. Θέλω όμως να πιστεύω ότι υπηρετήσαμε όλοι και με όλες τις δυνάμεις μας την αρχική μας στρατηγική της συμφιλίωσης της Αστυνομίας με την κοινωνία και της κοινωνίας με την Αστυνομία.

Θέλω και πάλι να σας ευχαριστήσω για το συναρπαστικό ταξίδι που κάναμε μαζί όλοι, αυτούς τους επτά μήνες. Εύχομαι ούριο άνεμο στον καθένα και πολλές επιτυχίες στην Αστυνομία και στο Πυροσβεστικό. Τύχη αγαθή, θα μου επιτρέψετε να πω, αγαθότερη δεν υπάρχει, να παραδίδω σε έναν διακεκριμένο συνάδελφο, φίλο – μου είπε να μη το πω, το λέω – και κυρίως ποιητή. Έχω παραπέμψει σε πολλά ποιήματα του Αντώνη Μακρυδημήτρη.

Κύριε Υπουργέ, σας παραδίδω ένα Υπουργείο με Αστυνομικούς και Πυροσβέστες, που παρά τις δυσκολίες – ατομικές και υπηρεσιακές – παραμένουν ενωμένοι, πιστοί στη Δημοκρατία. Εύχομαι να αποδείξουν και πάλι ότι υπηρετούν και προστατεύουν τους πολίτες και τον λαό, πάντα μέσα στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων. Καλή επιτυχία, θα είμαι πάντα στο πλευρό σας. Ευχαριστώ όλους σας.»

Ο νέος Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης, κατά την ομιλία του ανέφερε:

«Κύριε Υπουργέ, κύριοι Γενικοί Γραμματείς, Αρχηγοί, κύριε Διοικητά, κύριοι Ανώτατοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίες και κύριοι, είναι μεγάλη τιμή και για μένα και χαρά μου, που διαδέχομαι – εάν μπορεί κανείς κάτω από το φως του ήλιου και πάνω σε αυτή τη γη να διαδεχτεί – τον Γιάννη Πανούση.

Έχει ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά, έχει τόσο ευόρκως, επαξίως και με αγαθότατα αποτελέσματα επιτελέσει το καθήκον του, ώστε πολλοί στην κοινωνία μας λένε αν αυτοί οι επτά μήνες μπορούσαν να διαρκέσουν περισσότερο, ιδίως όσον αφορά στην θητεία του Υπουργού του κ. Πανούση, διακεκριμένου επιστήμονα, αλλά και πολύ αποτελεσματικού, όπως απεδείχθη, ηγήτορα αυτού του πολύ νευραλγικού Υπουργείου, που όπως έχει κατ’ επανάληψη πει ο ίδιος και αποτελεί και δική μου άποψη, είναι ένας από τους πυλώνες του κράτους μας. Το κράτος είναι βασική ανάγκη για να υπάρχει και η Δημοκρατία.

Κυρίες και κύριοι, όπως ξέρετε, είμαι μέλος μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης. Οι υπηρεσιακές κυβερνήσεις στο παρελθόν ονομάζονταν «άχρουν Υπουργείον». «Άχρουν» ως το νερό, όχι δύσοσμον ελπίζω και εύχομαι. Η Πρωθυπουργός, η κυρία Θάνου, με παρακάλεσε να σας διαβιβάσω τη βαθύτατη εκτίμηση της Κυβέρνησης προς το έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα. Σας εκφράζω την παράκλησή μου αλλά και την εντολή να συνεχίσετε να επιτελείτε τα καθήκοντά σας στον ύψιστο βαθμό.

Η στιγμή είναι κρίσιμη, το έργο το οποίο έχουμε να επιτελέσουμε στις τρεις αυτές εβδομάδες είναι να διεξαχθούν ομαλά, αδιάβλητα, δημοκρατικά οι εκλογές μας, μέσα από συνθήκες ασφάλειας, ηρεμίας – αν θέλετε – αρμονίας του πνεύματος του λαού μας με αυτόν τον τόπο στον οποίο όλοι οφείλουμε τα πάντα.

Ξέρω ότι οι προκλήσεις είναι πολύ μεγάλες, αλλά ο χρόνος είναι μικρός. “Ars longa, vita brevis” έλεγαν οι Λατίνοι, δηλαδή «η τέχνη είναι μεγάλη και μακρά», ο χρόνος μας είναι σύντομος. Όμως είναι τόσος, που πρέπει να δείξουμε τα καλύτερα δυνατά δείγματα γραφής. Τα προβλήματα του Υπουργείου σας τα ξέρετε καλύτερα από εμένα. Είμαι εδώ για να ακούσω, να συμβάλω όσο μπορώ στην εύρυθμη λειτουργία και την αντιμετώπισή τους. Δε χρειάζεται να αναφέρω το γνωστό πρόβλημα, το οποίο αυτόν τον καιρό ταλανίζει τον τόπο μας. Νομίζω όμως ότι η πατρίδα μας σχετικά ικανοποιητικά πορεύεται. Ελπίζω και εύχομαι να εξακολουθήσει να το κάνει στο μέλλον.

Θέλω να συγχαρώ όλους τους συνεργάτες του κυρίου Πανούση και να ευχαριστήσω τον Γιάννη τον Πανούση ως απλός πολίτης, αλλά και ως διάδοχος του στο Υπουργείο αυτό, να μπορέσω, ώστε παραδίδοντας εγώ αυτή τη σκυτάλη να πει ο διάδοχός μου αυτά τα λόγια που όλοι λέμε σήμερα για τον κύριο Πανούση.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ, προσβλέπω στη συνεργασία, ευχαριστώ ιδιαίτερα ξανά τον κύριο Πανούση και την ηγεσία των Σωμάτων, την οποία θα δω ευθύς αμέσως, ώστε να ενημερωθώ άμεσα, στο μέτρο του δυνατού για τα προβλήματα που υπάρχουν. Χίλια ευχαριστώ σε όλους για την θερμή αυτή υποδοχή. Ευχαριστώ πολύ.»

Στην τελετή παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, κ. Γιάννης Ρουμπάτης, ο Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Παντελής Παπαδάκης, η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη, η Φυσική Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου και ο κ. Βασίλειος Θεοφιλόπουλος, στέλεχος του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας.

Επίσης, παρέστησαν ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και στελέχη και προσωπικό των φορέων του Υπουργείου.

Στο πέρας της τελετής προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα στον απερχόμενο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Γιάννη Πανούση.

Τελευταίες Αναρτήσεις