Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Ιούλιος 201529-07-2015: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος

29-07-2015: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 29 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, συναντήθηκε την Παρασκευή (17.7.2015) με την ηγεσία της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.

Παρόντες στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ήταν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ενώ από πλευράς κυνηγετικών οργανώσεων παρευρέθησαν ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Νίκος Παπαδόδημας, ο πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας, κ. Νίκος Σταθόπουλος αλλά και ομάδα ανδρών του σώματος της θηροφυλακής.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η διαμόρφωση συγκεκριμένου σχεδίου, με στόχο την αποτελεσματικότερη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής με τη Θηροφυλακή. Άλλωστε, οι θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, που πραγματοποιούν νυχθημερόν περιπολίες στην ύπαιθρο, έχουν ενταχθεί από τις 22 Ιουνίου 2015 στον αντιπυρικό σχεδιασμό, κατόπιν πρωτοβουλίας του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσου Μαυρόπουλου.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σημαντικό ρόλο των θηροφυλάκων στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και στην προστασία των δασών, ενώ απαραίτητη και καθοριστική είναι η συνεισφορά τους στο επίπεδο της πρόληψης, της έγκαιρης προειδοποίησης, αλλά και της καθοδήγησης των πυροσβεστικών δυνάμεων στον τόπο εκδήλωσης μιας δασικής πυρκαγιάς καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και όχι μόνο κατά την αντιπυρική περίοδο.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον Υμηττό, για την κατάσβεση της οποίας συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τόσο θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων, όσο και εθελοντικές ομάδες πυρόσβεσης από κυνηγετικούς συλλόγους της Αττικής.

Τελευταίες Αναρτήσεις