Σα 28 Ιανουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Ιούλιος 201522-07-2015: Προγραμματική συμφωνία υπεγράφη ανάμεσα στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς...

22-07-2015: Προγραμματική συμφωνία υπεγράφη ανάμεσα στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ.)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προγραμματική συμφωνία υπεγράφη ανάμεσα στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ.)

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του ΚΕ.ΜΕ.Α. ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Μιχαήλ Τσινισιζέλης και εκ μέρους της ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ., ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Βασιλειάδης

Υπεγράφη χθες Τρίτη (21-07-2015) προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και τη Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς (ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ.) με σκοπό την προώθηση της συνεργασίας ανάμεσα στους δύο Φορείς για την πρόληψη και αντιμετώπιση της διαφθοράς στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και για την αναβάθμιση της σχεδιαζόμενης και εφαρμοζόμενης πολιτικής με επιστημονική τεκμηρίωση και υποστήριξη.

Τη συμφωνία υπέγραψαν εκ μέρους του ΚΕ.ΜΕ.Α. ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΕ.ΜΕ.Α. κ. Μιχαήλ Τσινισιζέλης και εκ μέρους της ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ., ο Γενικός Γραμματέας κ. Γεώργιος Βασιλειάδης.

Αναλυτικότερα, η συνεργασία των δύο φορέων θα περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

  • Σχεδιασμό του πλαισίου συνεργασίας των φορών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα για το συντονισμό των δράσεων και τη βέλτιστη αξιοποίηση των εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών εργαλείων.
  • Σχεδιασμό, προετοιμασία και υλοποίηση μελετών και συμβουλευτικών δράσεων.
  • Σχεδιασμό και υποστήριξη δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων.
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.

Για το συντονισμό των μεταξύ τους σχέσεων, την προετοιμασία και την αποτελεσματικότερη εκπλήρωση της συνεργασίας των μερών συστήνεται ειδική επιτροπή, στην οποία ως μέλη θα συμμετάσχουν: ως εκπρόσωποι του ΚΕ.ΜΕ.Α. ο Διευθυντής κ. Βασίλειος Γκρίζης και ο επιστημονικός συνεργάτης κ. Τριαντάφυλλος Καρατράντος και ως εκπρόσωποι της ΓΕ.Γ.ΚΑ.Δ. οι κ.κ. Κωνσταντίνος Σαββίδης και Ηρακλής Μπαρογιάννης.

Τέλος, το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς εξέφρασαν τη θέλησή τους να συνεργαστούν με σκοπό την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και εμπειρίας του ΚΕ.Μ.Ε.Α. για την επεξεργασία και εξειδίκευση των κατάλληλων πολιτικών, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τα κοινού ενδιαφέροντος κοινωνικά και θεσμικά ζητήματα.

Τελευταίες Αναρτήσεις