Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Ιούνιος 201526-06-2015: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση και η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής...

26-06-2015: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση και η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.ΚΕ.Α.)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συνεδρίαση και η συγκρότηση σε σώμα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.ΚΕ.Α.)

Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα του πλαισίου δράσης του διοικητικού οργάνου και αναλύθηκαν βασικές παράμετροι χάραξης στρατηγικής

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.ΚΕ.Α.) συγκροτήθηκε σήμερα (26-06-2015) σε σώμα, στο πλαίσιο της πρώτης του συνεδρίασης, που έλαβε χώρα στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, συζητώντας θέματα σύστασης του διοικητικού οργάνου και αναλύοντας βασικές παραμέτρους σχετικά με τη χάραξη στρατηγικής.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία είχε ανακοινωθεί σε σχετική εκδήλωση για την παρουσίαση του ΠΟ.ΚΕ.Α. από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση (σχετ. το από 11-06-2015 δελτίο τύπου), έχει ως εξής:

  • Γρίβας Κωνσταντίνος, Διδάκτωρ Γεωπολιτικής, Πρόεδρος
  • Λούλος Κωνσταντίνος, Καθηγητής Διδάκτωρ Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αντιπρόεδρος
  • Αντιστράτηγος Τσουβάλας Κωνσταντίνος, Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος
  • Αντιστράτηγος ε.α. Αναγνώστου Γρηγόριος, επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, μέλος
  • Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιος Πιστολής, μέλος

Χρέη γραμματέα εκτέλεσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Αναστάσιος Μανιάτης, Διευθυντής της Δ/νσης Τεχνικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την πρώτη συνεδρίαση, συζητήθηκε εκτενώς το πλαίσιο δράσης του Δ.Σ. και οι ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, σε μέσα και προσωπικό, ώστε να καταστεί εφικτή άμεσα η λειτουργία του Κέντρου.

Επίσης, αναλύθηκαν γενικά θέματα στρατηγικής για την επίτευξη των σκοπών του ΠΟ.ΚΕ.Α., που περιλαμβάνουν την ανάδειξη και προβολή της ιστορίας και του έργου των Αστυνομικών Σωμάτων, τη συγκέντρωση, διάσωση, συντήρηση και έκθεση κειμηλίων και αρχειακού υλικού που αναφέρονται στην ιστορική εξέλιξη του αστυνομικού θεσμού στην Ελλάδα, καθώς και την ανάπτυξη συνεργασιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο .

Τελευταίες Αναρτήσεις