Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Ιούνιος 201523-06-2015:Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας με την...

23-06-2015:Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας

Το πρωτόκολλο συνυπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας, κ. Ισίδωρος Κούβελος

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, υπέγραψαν Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.), με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας και κοινών δράσεων για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας απέναντι στα παιδιά και την ενημέρωσή τους σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Το πρωτόκολλο συνεργασίας συνυπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας (ΕΘΝ.Ο.Α.), κ. Ισίδωρος Κούβελος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες (22-06-2015) στην Αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Στην εκδήλωση παρέστη ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, καθώς και ολυμπιονίκες – μέλη της ΕΘΝ.Ο.Α.

Με την αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, κρίνεται επιβεβλημένη η διεύρυνση της ενημέρωσης ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και η περαιτέρω ενημέρωση μεταξύ άλλων και του αθλητικού κόσμου. Στο πλαίσιο αυτό, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας από κοινού, θα υλοποιήσουν στοχευμένες ενημερωτικές δράσεις σε ένα πλαίσιο σύμπλευσης των αξιών του Ολυμπιακού Πνεύματος και της προστασία των πολιτών από τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο διαδίκτυο.

Στόχος των δράσεων αυτών είναι:

  • Η από κοινού συστηματική και επιστημονική μελέτη των θεμάτων και προβλημάτων που απασχολούν την σύγχρονη κοινωνία.
  • Η διαμόρφωση μιας κοινωνίας, όπου θα κυριαρχούν ο σεβασμός και η ευγενής άμιλλα, ενώ οι πολίτες έχοντας λάβει την κατάλληλη ενημέρωση, θα είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνεχώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση συνόλου καινοτόμων δράσεων με στόχο την ενημέρωση και κατάρτιση όσον αφορά όλο το εύρος χρήσης των ηλεκτρονικών υπολογιστών και τα προβλήματα που προκύπτουν μέσω αυτών.

Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου με αφορμή την «Παγκόσμια Ολυμπιακή Ημέρα 2015» που εορτάζεται σήμερα (23-6-2015), σηματοδοτεί την άμεση έναρξη κοινών δράσεων για την εκπαίδευση και ενημέρωση των παιδιών σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και την προώθηση του αθλητισμού στη νεολαία ως εργαλείο anti – bullying.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία θα βρεθούν σήμερα (23-06-2015) στην Καλαμάτα, κοντά σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του Resort Elite Hotel, όπου στεγάζεται το πρόγραμμα «Ολυμπιακή Κληρονομιά», το οποίο περιλαμβάνει το «Εργαστήρι Ολυμπισμού» της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης, θα πραγματοποιήσει διάλεξη, μαζί με εξειδικευμένους Αξιωματικούς της Υπηρεσίας, και θα μιλήσουν σε μικρούς και μεγάλους για τους κινδύνους και τους τρόπους αντιμετώπισης της διαδικτυακής βίας στα παιδιά.

Στην διάλεξη θα συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας κ. Ισίδωρος Κούβελος, ο οποίος θα μιλήσει για τους σκοπούς και τις δραστηριότητες της Παγκόσμιας Ολυμπιακής Ημέρας, η οποία γιορτάζεται ταυτόχρονα σε περισσότερα από 200 κράτη-μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Τελευταίες Αναρτήσεις