Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Ιούνιος 201522-06-2015: Συνάντηση Aναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Οργανισμού FRONTEX,...

22-06-2015: Συνάντηση Aναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Οργανισμού FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri (Βαρσοβία, 18/06/2015)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 22 Ιουνίου 2015

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση Aναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου με τον Εκτελεστικό Διευθυντή Οργανισμού FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri (Βαρσοβία, 18/06/2015)

Ολοκληρώθηκε την 18η Ιουνίου 2015, η συνάντηση του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτου Φιλιππάκου, με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri. Η συνάντηση επικεντρώθηκε στην εκρηκτική μεταναστευτική πίεση που δέχεται η χώρα μας στα νησιά του Βoρειο-ανατολικού Αιγαίου και στην ανάγκη ενδυνάμωσης της επιχείρησης του FRONTEX στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η ενίσχυση της θαλάσσιας επιχείρησης του FRONTEX «Ποσειδών – Θαλάσσια Σύνορα» («Poseidon Sea») στα νησιά του Αιγαίου ως απάντηση στις αυξημένες μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία. Ο Οργανισμός του FRONTEX, στο πλαίσιο συνεργασίας και υποβοήθησης του έργου των ελληνικών Αρχών Επιβολής του Νόμου (Ελληνική Αστυνομία – Λιμενικό Σώμα), έκανε αποδεκτές τις ελληνικές προτάσεις και παράλληλα αναγνώρισε την αναγκαιότητα συνδρομής του.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Οργανισμού του FRONTEX, κ. Fabrice Leggeri, υιοθέτησε τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, για ανάγκη ολοκληρωμένης διαχείρισης μικτών μεταναστευτικών ροών στο Βoρειο-ανατολικό Αιγαίο, με άμεση εφαρμογή.

Ο συνολικός σχεδιασμός περιλαμβάνει δραστηριότητες τόσο στο θαλάσσιο πεδίο, όσο και στο πεδίο της διαχείρισης των μεταναστών στα νησιά μας, με άμεση προτεραιότητα και εφαρμογή στη Μυτιλήνη.

Για το σκοπό αυτό, ο Οργανισμός του FRONTEX θα υποστηρίξει οικονομικά τις ανάγκες ενίσχυσης με προσωπικό και τεχνικά μέσα της κοινής επιχείρησης «Ποσειδώνας – Θαλάσσια Σύνορα 2015». Ομοίως, η Ελληνική Αστυνομία θα συνδράμει με προσωπικό και τεχνικά μέσα την όλη προσπάθεια, στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης.

Τελευταίες Αναρτήσεις