Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Ιούνιος 201519-06-2015: Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών Πυροσβεστικού Σώματος

19-06-2015: Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών Πυροσβεστικού Σώματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελετή Αποφοίτησης Νέων Ανθυποπυραγών Πυροσβεστικού Σώματος

Παρουσία της αυτού εξοχότητος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.κ. Προκοπίου Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 18 Ιουνίου, η Τελετή Αποφοίτησης των 57 νέων Ανθυποπυραγών της 40ης Εκπαιδευτικής σειράς στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καθηγητής κ. Γιάννης Πανούσης, ο Εκπρόσωπος της Μείζονος Αντιπολίτευσης κ. Δημήτριος Κυριαζίδης, οι Εκπρόσωποι των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, από ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ο κ. Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, από το Κ.Κ.Ε. ο κ. Χρήστος Κατσώτης, και από τους ΑΝ.ΕΛ. η κα. Σταυρούλα Ξουλίδου, o ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος Βουλής κ. Σπυρίδων Λυκούδης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Αρχηγός Γ.Ε.Ν. Αντιναύαρχος Π.Ν. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, εκπρόσωποι των Αρχηγών του Γ.Ε.Σ., του Γ.Ε.Α. και του Λ.Σ., οι Γενικοί Γραμματείς Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Τάξης κ. Αναστάσιος Μαυρόπουλος και κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος, ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων Αντιστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Καρατζιάς, ο Συντονιστής Υποστήριξης Υποστράτηγος ΠΣ Στέφανος Σπανέας, οι Συντονιστές Επιχειρήσεων Υποστράτηγοι ΠΣ Φλόκας Βασίλειος, Δημοσθένης Αναγνωστάκης, και Νικολακόπουλος Νικόλαος, ο Διοικητής ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής Υποστράτηγος ΠΣ Αθανάσιος Σερεντέλλος, ο Διοικητής του Ε.Σ.Κ.Ε. Υποστράτηγος ΠΣ Θεοδόσιος Δημακογιάννης, o Δντης Υγειονομικής Υπηρεσίας Π.Σ. Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί του Π.Σ., Διευθυντές Διευθύνσεων του Α.Π.Σ., επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Π.Σ., η Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κα. Ιωάννα Τσούπρα, ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Γεώργιος Θωμάκος, εκπρόσωποι τοπικών φορέων, αντιπροσωπείες των Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, καθηγητές και καθηγήτριες της Ακαδημίας, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων Ανθυποπυραγών.

Στην τελετή χοροστάτησαν, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κηφισιάς Αμαρουσίου και Ωροπού Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος καθώς και ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κοροντζής απευθυνόμενος στους νέους Αξιωματικούς του Σώματος, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Διατηρείστε άσβεστη τη φλόγα της μάθησης, ώστε να προάγετε το Πυροσβεστικό Σώμα, σε μια καινοτόμο πορεία προσφοράς.

Μια πορεία που τιμά τη μνήμη όλων των συναδέλφων που έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.

Οι ευθύνες που αναλαμβάνετε είναι τεράστιες και το έργο που καλείστε να φέρετε εις πέρας, είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά οπωσδήποτε κοινωνικό, συναρπαστικό και σπουδαίο, με μεγάλη κοινωνική προσφορά και αναγνώριση.

Για να επιτύχετε στη δύσκολη αυτή αποστολή σας, δεν πρέπει να λησμονείτε ότι οι μάχες στο πυροσβεστικό μέτωπο, κερδίζονται με θάρρος, δύναμη, τόλμη, γενναιότητα, αποφασιστικότητα, αρίστη φυσική κατάσταση και άρτια εκπαίδευση».

Τελευταίες Αναρτήσεις