Σα 30 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Ιούνιος 201514-06-2015: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου

14-06-2015: Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου

«Συζητήσαμε για τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Δήμους. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην κοινή προσπάθεια να εδραιωθεί και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής», δήλωσε ο κ. Αναγνωστάκης

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, χθες και προχθές (12-13/06/2015), συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Γεώργιο Καραΐτση και τον Βοηθό Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο Δημήτριο Κοτσιάφτη, επισκέφθηκε περιοχές της Περιφέρειας Ηπείρου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποίησε σειρά επαφών και συναντήσεων με υπηρεσιακούς παράγοντες και τοπικούς φορείς, προκειμένου να ενημερωθεί διεξοδικά για θέματα αρμοδιότητάς του, που απασχολούν την τοπική κοινωνία.

Παρασκευή 12-06-2015

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, ο κ. Αναγνωστάκης μετέβη στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πρέβεζας, όπου τον υποδέχθηκαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Βόγλης, καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων. Κατά την παραμονή του στη Διεύθυνση, ο κ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε και με τον Βουλευτή Πρέβεζας, κ. Κωνσταντίνο Μπάρκα.

Επιπλέον, είχε συνάντηση και συζήτηση με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πρέβεζας και την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Υπηρεσίας Συνοριακής Φύλαξης του Νομού Πρέβεζας.

Ακολούθως, ο κ. Αναγνωστάκης πραγματοποίησε συνάντηση στο Δημαρχείο Πρέβεζας με τους Δημάρχους του Νομού και συγκεκριμένα, με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Χρήστο Μπαΐλη, το Δήμαρχο Ζηρού, κ. Νικόλαο Καλαντζή και τον Δήμαρχο Πάργας, κ. Αντώνιο Νάστα, ενώ παρευρέθηκε και ο Βουλευτής, κ. Μπάρκας.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε την Άρτα. Στη Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας τον υποδέχθηκε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αστυνομίας, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Σκούμας, καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων.

Επίσης, στη Διεύθυνση, ο κ. Αναγνωστάκης είχε συνάντηση με τους Βουλευτές Άρτας, κα Όλγα Γεροβασίλη και κ. Βασίλη Τσίκρα, καθώς και με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Άρτας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης μετέβη στο Δημαρχείο Άρτας και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Δημάρχους του Νομού και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο Άρτας, κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, με το Δήμαρχο Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Μαρίνο Γαρνέλη, με τον Δήμαρχο Γ. Καραισκάκη, κ. Περικλή Μίγδο και με τον Δήμαρχο Νικολάου Σκουφά, κ. Στάθη Γιαννούλη. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και οι προαναφερθέντες βουλευτές Άρτας, καθώς και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άρτας, Αντιπύραρχος Αθανάσιος Μικρούλης.

Στο τέλος της ημέρας, ο κ. Αναγνωστάκης αναχώρησε για τα Ιωάννινα. Συνοδευόμενος και από τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγο Δημήτριο Σοφιό, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Ιωαννίνων και συναντήθηκε με τους Βουλευτές Ιωαννίνων, κα Μερόπη Τζούφη και κ. Ιωάννη Στέφο, καθώς και με Δημάρχους του Νομού και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων, κ. Θωμά Μπέγκα, τον Δήμαρχο Δωδώνης, κ. Χρήστο Ντακαλέτση, τον Δήμαρχο Ζαγορίου, κ. Βασίλειο Σπύρου, τον Δήμαρχο Ζίτσας, κ. Μιχάλη Πλιάκο, τον Δήμαρχο Κόνιτσας, κ. Ανδρέα Παπασπύρου, τον Δήμαρχο Μετσόβου, κ. Κωνσταντίνο Τζαφέα και τον Δήμαρχο Πωγωνίου, κ. Κωνσταντίνο Καψάλη.

Σάββατο (13-06-2015)

Χθες το πρωί, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, συνοδευόμενος από τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, Αντιστράτηγο Δημήτριο Σοφιό, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ηπείρου, Υποστράτηγο Γεώργιο Καραΐτση και τον Βοηθό Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου, Ταξίαρχο Δημήτριο Κοτσιάφτη, συναντήθηκε στα Ιωάννινα με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Στη συνέχεια, μετέβη στην Ηγουμενίτσα, όπου επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Μπέλλος, καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων. Κατά την παραμονή του στην Αστυνομική Διεύθυνση, ο κ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε με τον Βουλευτή Θεσπρωτίας, κ. Μάριο Κατσή.

Επίσης, συνάντηση είχε και με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Θεσπρωτίας.

Ακολούθως, συναντήθηκε στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας με τους Δημάρχους του Νομού και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννη Λώλο, με την Δήμαρχο Σουλίου, κα Σταυρούλα Μπραϊμη-Μπότση και με τον Δήμαρχο Φιλιατών, κ. Σπύρο Παππά, ενώ στην ανωτέρω συνάντηση παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, κ. Μάριος Κατσής.

Το μεσημέρι, επέστρεψε στα Ιωάννινα, όπου μετέβη στο Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα. Εκεί, τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Πέτρος Μοσκοφίδης, καθώς και αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων. Επίσης, στο Καμπέρειο Πνευματικό Ίδρυμα παρευρέθησαν και οι Βουλευτές του Νομού Ιωαννίνων, κα Μερόπη Τζούφη, κ. Ιωάννης Στέφος και κ. Ιωάννης Καραγιάννης.

Τέλος, συναντήθηκε και με την Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου καθώς και με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού Ιωαννίνων.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του, ο κ. Αναγνωστάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής:

«Συζητήσαμε για τη συνεργασία της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Δήμους. Θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί στην κοινή προσπάθεια να εδραιωθεί και να ενισχυθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής.

Στο σχεδιασμό μας για την αναδιοργάνωση της ΕΛ.ΑΣ, προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε ανθρώπινους πόρους, να ενισχύσουμε κάποια αστυνομικά τμήματα, έτσι ώστε να έχουμε εμφανή και αποτελεσματική αστυνόμευση. Σε πολλές περιπτώσεις, σε τμήματα ή σταθμούς με μικρή στελέχωση, καταλήγουμε να φυλάμε το κτίριο ή την ταμπέλα, χωρίς να προσφέρουμε πραγματικά υπηρεσίες στους Έλληνες πολίτες. Βέβαια, θα υπάρξει αξιολόγηση και επεξεργασία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, αλλά είναι δέσμευση της Κυβέρνησης και του ίδιου του Υπουργού ότι το όποιο σχέδιο θα έρθει για διαβούλευση με τους τοπικούς φορείς. Δεν βιαζόμαστε, δεν είναι κάτι που μας πιέζει για να έχουμε κάποιο δημοσιονομικό όφελος γιατί, επαναλαμβάνω, αυτό που επιδιώκουμε είναι φύλαξη σε λιγότερα κτίρια και μεγαλύτερη και καλύτερη ασφάλεια στον πολίτη.

Ανοίγουμε τις σχολές Αστυφυλάκων σε Κομοτηνή, Διδυμότειχο, Ρέθυμνο για τα παιδιά που έχουν εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων το 2012-2013 και το 2013-2014. Ευελπιστώ ότι σε ένα διάστημα που δεν ξεπερνά το ένα έτος, θα τους έχουμε ως δόκιμους, ώστε να αντιμετωπίσουμε τις αυξημένες ανάγκες σε τουριστικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Πρέπει να οικοδομήσουμε μια σχέση συνεργασίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να εφαρμόσουμε μία συμμετοχική αντεγκληματική πολιτική. Στην προσπάθεια αυτή δεν είμαστε μόνοι μας, είμαστε μαζί με το λαό, για να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τα όποια προβλήματα. Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένα πολύτιμο σύμμαχο για την υπεράσπιση των συμφερόντων των τοπικών κοινωνιών».

Τελευταίες Αναρτήσεις