Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Μάιος 201519-05-2015: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση με το Συνήγορο του Πολίτη

19-05-2015: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση με το Συνήγορο του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 19 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση με το Συνήγορο του Πολίτη

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκαν την Τρίτη, 19 Μαΐου 2015, με την Συνήγορο του Πολίτη, κυρία Καλλιόπη Σπανού, τον Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, κ. Βασίλη Καρύδη και τον Βοηθό Συνήγορο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, κ. Γιώργο Μόσχο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Προϊστάμενος του Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης και η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης του Αναπληρωτή Υπουργού ότι ο Συνήγορος του Πολίτη αποτελεί εταίρο του Υπουργείου, μαζί με θεσμούς όπως το CPT και το Human Rights Watch, στο πλαίσιο της συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής, που εφαρμόζει, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, ενώ υπήρξε διεξοδική συζήτηση επί των επισημάνσεων του Συνηγόρου του Πολίτη προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Επίσης, αναζητήθηκε κοινός τόπος και συγκλίσεις σε θέματα που απασχολούν και τις δύο πλευρές.

Η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί, ενώ με πρωτοβουλία του Συνηγόρου του Πολίτη αναμένεται ότι στο αμέσως προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθεί τριμερής σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προκειμένου να συζητηθούν θέματα κοινής ευθύνης.

Τελευταίες Αναρτήσεις