Κυ 2 Απριλίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Μάιος 201507-05-2015: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Human Rights Watch

07-05-2015: Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Human Rights Watch

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 7 Μαΐου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με αντιπροσωπεία της Οργάνωσης Human Rights Watch

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης συνάντησε αντιπροσωπεία της Μ.Κ.Ο. Human Rights Watch (H.R.W.) (Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), την Τρίτη, 5 Μαΐου 2015.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη χώρα μας, συζητήθηκαν θέματα ρατσιστικής βίας και ξενοφοβίας, λίγο πριν τη δημοσίευση της έκθεσης του Παρατηρητηρίου, για την οποία προηγήθηκε έρευνα το διάστημα Μαΐου-Σεπτεμβρίου 2014.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει από την ανάληψη των καθηκόντων του στα συγκεκριμένα πλαίσια, επισημαίνοντας ότι οι πρωτοβουλίες αυτές εντάσσονται στο συνταγματικό πλαίσιο της νομιμότητας και του Κράτους Δικαίου, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοβουλία για τη στελέχωση του Γραφείου Αυθαιρεσίας, καθώς και στην πρότασή του για συγκρότηση Μόνιμης Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Δημοκρατικού Ελέγχου της Αστυνόμευσης. Επιπλέον, ζήτησε πολιτικό χρόνο για να εφαρμοστούν και να λειτουργήσουν οι πρωτοβουλίες αυτές.

Υπογραμμίζεται ότι ο Αναπληρωτής Υπουργός γνωστοποίησε στην αντιπροσωπεία του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη, με τον οποίο θα υπάρξει συνάντηση εργασίας στις 19 Μαΐου 2015, για να συζητηθούν κοινές λύσεις για τα θέματα της ρατσιστικής βίας και της ξενοφοβίας.

Τελευταίες Αναρτήσεις