Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Μάρτιος 201523-03-2015: Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση για την 25η Μαρτίου

23-03-2015: Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση για την 25η Μαρτίου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 23 Μαρτίου 2015

Μήνυμα του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση για την 25η Μαρτίου

Στο εσωτερικό της ιστορικής πραγματικότητας ζουν και αναπτύσσονται συμβολισμοί μοναδικής εθνικής αξίας.

Συμβολισμοί ελευθερίας, αγώνα και θυσίας που υπερβαίνουν τον πεπερασμένο χρόνο, που κατισχύουν των μύθων και αναγορεύονται σε ζωογόνο μνήμη του λαού.

Οντολογικό στοιχείο της Ελληνικής Ιστορίας και κρίσιμη πτυχή της ταυτότητας του Έθνους αποτελεί η Επανάσταση του 1821 η οποία καθιστά την 25η Μαρτίου μέρα ορόσημο, χρονολογία εισόδου του Ελληνικού Έθνους στη σύγχρονη Ιστορία.

Οι θρύλοι του Γένους των Ελλήνων γεννήθηκαν και διαδόθηκαν μέσα από αγώνες για εθνική κυριαρχία, ανεξαρτησία, αξιοπρέπεια, δικαιώματα, ισοελευθερία.

Τα εμβατήρια της εθνικής παλιγγενεσίας ηχούν και αντηχούν για να μας θυμίζουν ότι το μήνυμα του 1821 ήταν να εισέλθουμε στο μέλλον όρθιοι, περήφανοι και ενωμένοι.

Γι’ αυτό θυσιάστηκαν οι αγωνιστές και έτσι μόνον θα τους τιμήσουμε.

Ελληνικότητα – εθνική συνείδηση και Ελευθερία όλων των Ελλήνων. Αυτή είναι η παρακαταθήκη του Αγώνα, το εθνικό χρέος. Κι ας μη ξεχνάμε ότι η Ανεξαρτησία είναι μέρος της ταυτότητάς μας.

Αυτός είναι ο δρόμος και η μοίρα των Ελεύθερων Πολιορκημένων που πιστεύουν στον αγώνα και γι’ αυτό και στο τέλος πάντοτε νικούν.

Τελευταίες Αναρτήσεις