Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Μάρτιος 201520-03-2015: Ανακοίνωση - απάντηση του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πρόσφατες Ανακοινώσεις και αιτιάσεις πολιτικών κομμάτων

20-03-2015: Ανακοίνωση – απάντηση του Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη σε πρόσφατες Ανακοινώσεις και αιτιάσεις πολιτικών κομμάτων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 20 Μαρτίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι πρόσφατες ανακοινώσεις και αιτιάσεις των κομμάτων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε μία σειρά θεμάτων, που απασχολούν τον πολιτικό και κοινωνικό βίο, επί σειρά ετών, όπως οι καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, η πλατεία των Εξαρχείων, η φρούρηση γραφείων κομμάτων και πολιτικών προσώπων, επιβεβαιώνουν για άλλη μία φορά την προσήλωσή τους στο δόγμα «μηδενική ανοχή».

Σύμφωνα με τις βασικές αρχές της πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τα θέματα που αφορούν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και γενικότερα τις κοινωνικές διεργασίες ακολουθούνται διαδικασίες διαμεσολάβησης και συνεννόησης και όχι ιδεοληπτικοί δογματισμοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί.

Στα πρόσφατα γεγονότα η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επέδειξαν ψύχραιμη και υπεύθυνη στάση. Η στάθμιση των κινδύνων, μέσα στο κλίμα ανομίας που κληρονομήσαμε, συνιστά κρίσιμο παράγοντα επέμβασης ή μη.

Καλούμε τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑ.ΣΟ.Κ. να ανατρέξουν σε πληθώρα περιστατικών της δικής τους περιόδου. Είναι ευκαιρία να αντιληφθούν τα στείρα αποτελέσματα της μηδενικής ανοχής και των μηχανισμών βίαιης καταστολής που οι ίδιοι είχαν επιβάλει.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία των παρελθόντων ετών, που επιβεβαιώνουν την αναποτελεσματικότητα των προηγουμένων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και στον τομέα αυτό.

Ερωτάται, λοιπόν, είναι στις προθέσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να δώσουν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία επί των ημερών τους;

Θα δημοσιοποιούσαν άραγε στοιχεία για τον αριθμό των Αστυνομικών, που είχαν διατεθεί υποτίθεται στη φρούρηση γραφείων τους, ενώ απασχολούνταν σε «αλλότρια» καθήκοντα, προκειμένου να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός;

Εμείς υλοποιούμε τη δέσμευσή μας. Ήδη αποδεσμεύσαμε αστυνομικούς από κόμματα και πολιτικά πρόσωπα και ένας μεγάλος αριθμός είναι πλέον στη διάθεση της αστυνόμευσης, της προστασίας και της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Αυτό το κρίσιμο σημείο, τα πολιτικά κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. το αποσιωπούν, προβάλλοντας προσχηματικά δήθεν, έλλειμμα φρούρησης γραφείων και πολιτικών προσώπων.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε κάθε περίπτωση θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα την πολιτική που έχει σχεδιάσει, με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το όφελος των πολιτών, προκειμένου να διαμορφωθούν συνθήκες κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, που είναι απαραίτητες για τη νέα πορεία της χώρας μας.

Τελευταίες Αναρτήσεις