Κυ 5 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2015Δελτία Τύπου Ιανουάριος 201522-01-2015: Ενδιάμεση εκδήλωση - Παρουσίαση πορείας υλοποίησης Έργου "Ενίσχυση των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής"

22-01-2015: Ενδιάμεση εκδήλωση – Παρουσίαση πορείας υλοποίησης Έργου “Ενίσχυση των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής”

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Αθήνα, 22 /1/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενδιάμεση εκδήλωση – Παρουσίαση πορείας υλοποίησης Έργου "Ενίσχυση των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής"

Την Πέμπτη, 22/01/2015, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, πραγματοποίησε την ενδιάμεση εκδήλωση παρουσίασης της πορείας υλοποίησης του έργου για την ενίσχυση της λειτουργίας των Κινητών Μονάδων Πρώτης Υποδοχής. Η εν λόγω δράση συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε. και το Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων, εντάσσεται στις κατεπείγουσες δράσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στοχεύει στις περιοχές που βρίσκονται υπό υψηλή πίεση μεταναστευτικών ροών.

Στην εκδήλωση απέστειλε μήνυμα ο Υπουργός ΔΤΠΠ, κύριος Βασίλης Κικίλιας, τονίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλεται στην κατεύθυνση ενός ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου. Ο Υπουργός με το μήνυμά του αναφέρθηκε επίσης στην σημασία του έργου για τον τομέα της πρώτης υποδοχής αλλά και στις εξειδικευμένες πολιτικές που εφαρμόζονται για την πιο ευάλωτη ομάδα αυτών των ανθρώπων που φθάνουν στη χώρα μας, τα ασυνόδευτα παιδιά.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Ελλάδα κος Πάνος Καρβούνης , ο επικεφαλής του Γραφείου του Οργανισμού Διεθνούς Μετανάστευσης στην Ελλάδα κος Δανιήλ Εσδράς καθώς επίσης και ο προϊστάμενος Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων , Υποστράτηγος κ. Γεώργιος Νίτσας. Η εκδήλωση επικεντρώθηκε σε ζητήματα διαχείρισης ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ σχετικές παρουσιάσεις έγιναν από εκπροσώπους Διεθνών Οργανισμών, Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και από ακαδημαϊκούς. Οι θεατές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις αναφερόμενες παρουσιάσεις ενώ μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, καταδεικτική του ενδιαφέροντος που πάντοτε επισείει το ευαίσθητο θέμα των παιδιών και της προστασίας των δικαιωμάτων τους. Τέλος, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ. Παναγιώτης Νίκας τόνισε την σημασία της προστασίας της ευαλωτότητας και ειδικά της ευαλωτότητας των ασυνόδευτων ανηλίκων εν καιρώ ριζικής ανθρωπιστικής κρίσης καθώς επίσης και την σημασία διαμόρφωσης αξιόπιστων θεσμών και δομών στην κατεύθυνση διασφάλισης της συνέχειας καλής παράδοσης και καλών πρακτικών.

Τελευταίες Αναρτήσεις