Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Δεκέμβριος 201404-12-2014:Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Δανίας κας Mette Knudsen στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής

04-12-2014:Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Δανίας κας Mette Knudsen στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

04 Δεκεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη της Πρέσβειρας της Δανίας κας Mette Knudsen στην Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής

Την Πρέσβη της Δανίας στην Ελλάδα κ. Mette Knudsen υποδέχθηκε χθες στα γραφεία της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας κ. Παναγιώτης Νίκας.

Η Πρέσβης επισκέφθηκε την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες υποδοχής των παράνομα εισερχόμενων υπηκόων τρίτων χωρών καθώς και για θέματα που αφορούν τους αιτούντες άσυλο και τους ασυνόδευτους ανηλίκους. «Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών τους τελευταίους μήνες λόγω και της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία απασχολεί έντονα το κοινοβούλιο και ευρύτερα τη δημόσια συζήτηση στη Δανία», επεσήμανε μεταξύ άλλων η κ. Mette Knudsen .

Ο κ. Νίκας την ενημέρωσε για τις διαδικασίες και τις συνθήκες πρώτης υποδοχής καθώς και για τις προϋποθέσεις πρόσβασης σε παροχές, όπως οι υπηρεσίες υγείας, η εκπαίδευση, η στέγαση, κ.α. Τόνισε ιδιαίτερα ότι οι ασυνόδευτοι ανήλικοι αλλά και άτομα με ευαλωτότητα πρέπει να είναι επωφελούμενοι των παροχών, ανεξαρτήτως της υποβολής ή μη αιτήματος ασύλου. Από την πλευρά της η κ. Knudsen , σημείωσε τις διαφορές του συστήματος παροχών της χώρας της, όπου η υποβολή αιτήματος ασύλου συνιστά απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου ο μετανάστης να τύχει της κρατικής μέριμνας.

Περαιτέρω, ο κ. Νίκας αναφέρθηκε στον σχεδιασμό της Υπηρεσίας για τη δημιουργία άλλων δύο Κέντρων Πρώτης Υποδοχής και τη σύσταση τρίτης Κινητής Μονάδας Πρώτης Υποδοχής καθώς και για τη δημιουργία 1500 θέσεων φιλοξενίας σε ανοιχτές δομές.

Τελευταίες Αναρτήσεις