Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Νοέμβριος 201414-11-2014: Δήλωση Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

14-11-2014: Δήλωση Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2014

Δήλωση Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Mε αφορμή την αυριανή έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας δήλωσε:

Τρεις ημέρες πριν από την επέτειο του Πολυτεχνείου αισθάνομαι την ανάγκη να απευθυνθώ στους πολίτες και σε όλα ανεξαιρέτως τα πολιτικά κόμματα.

Η γιορτή του Πολυτεχνείου αποτελεί ορόσημο για τις δημοκρατικές κατακτήσεις του λαού μας, μετά από μία επταετή σκοτεινή περίοδο.

Αποτελεί τη γιορτή της Δημοκρατίας μας και το σύμβολο των αξιών της, δηλαδή της ελευθερίας, της πολυφωνίας, της ανεμπόδιστης διακίνησης ιδεών, αλλά και της προστασίας της ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας.

Η περαιτέρω προσπάθεια απoσυμβολισμού της με επεισόδια, καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, καταστροφές προσβάλλει βάναυσα τους πολίτες αυτής της χώρας και τη δημοκρατική μας πίστη, όπου έχουμε επενδύσει όλες τις ελπίδες μας για την προκοπή και την ευημερία μας.

Στη Δημοκρατία υπάρχουν δικαιώματα επειδή κάποιοι έχουν υποχρεώσεις, και συγκεκριμένα οι θεσμικοί φορείς της Πολιτείας που υποχρεούνται να διασφαλίσουν τα δικαιώματα όλων μας.

Ευθύνη όλων μας είναι να ξεπεράσουμε τις κακές συνήθειες του παρελθόντος και να τιμήσουμε τη γιορτή – όπως της αρμόζει- με ενότητα και σοβαρότητα, έχοντας κατά νου πρωτίστως τις υποχρεώσεις που αναλογούν στον καθένα μας για το σήμερα και για το αύριο.

Όλοι πλέον θα κριθούμε από το πόσο κατανοούμε και ανταποκρινόμαστε σε αυτές τις υποχρεώσεις.

Τελευταίες Αναρτήσεις