Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Οκτώβριος 201427-10-2014: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια στις ΗΠΑ

27-10-2014: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια στις ΗΠΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια στις ΗΠΑ

Στην Ουάσιγκτον μετέβη χθες (26-10-2014) ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Υπουργού ξεκινάει σήμερα, Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014, με την επίσκεψη στην Κεντρική Υπηρεσία της CIA, όπου θα συναντηθεί με επικεφαλης μονάδων της CIA . Στη συνέχεια ο κ. Κικίλιας θα συναντηθεί, με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Πληροφοριών ( Director of National Intelligence ) Αντιστράτηγο κ. James R. Clapper, ενώ θα έχει επαφές με επικεφαλής Μονάδων της Υπηρεσίας Πληροφοριών και ενημέρωση για θέματα ασφαλείας.

T ην Τρίτη 28 Οκτωβρίου, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα έχει συναντήσεις με τον Διευθυντή της CIA κ. John O . Brennan , τον Διευθυντή του FBI κ. James Comey , του Γενικούς Διευθυντές του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας ( National Security Council ) κ. Charlie Cupchin , αρμόδιου για την Ευρώπη και κ. Avery Alpha , αρμόδιου για θέματα Αντιτρομοκρατίας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο κ. Υπουργός θα συναντηθεί με τη Συντονίστρια θεμάτων Αντιτρομοκρατίας στο State Department , Πρέσβυ κα Tina Kaidanow .

Ο κ. Κικίλιας θα μεταβεί την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014 στο Σικάγο, όπου θα παραστεί στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν το American Jewish Committee του Σικάγου και το Hellenic American Leadership Council για την «Ημέρα του Όχι».

Επίσης, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργανώνει το Fletcher School / Tufts University σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Καραμανλής, την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014.

Την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, ο κ. Υπουργός θα συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή κ. Robert Menedez.

Τελευταίες Αναρτήσεις