Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήASYLOANAKOINWSEIS30-09-2014:Με την εκπρόσωπο του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ανδριάνα Αλεβίζου συναντήθηκε ο Διευθυντής της...

30-09-2014:Με την εκπρόσωπο του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ανδριάνα Αλεβίζου συναντήθηκε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ. Παναγιώτης Νίκας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ YΠΟΔΟΧΗΣ

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την εκπρόσωπο του Δημάρχου Ιλίου κ. Νίκου Ζενέτου, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ανδριάνα Αλεβίζου συναντήθηκε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής κ. Παναγιώτης Νίκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την αφορμή της δημιουργίας από την Υπηρεσία μίας Ανοιχτής Δομής Φιλοξενίας για ασυνόδευτους ανηλίκους στα όρια του Δήμου.

Ο κ. Νίκας παρουσίασε τον σχεδιασμό της Υπηρεσίας και αναφέρθηκε στις συνθήκες λειτουργίας της Δομής, που θα ακολουθούν τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Επίσης, αναφέρθηκε στην χρηματοδότηση της λειτουργίας της δομής που είναι εξασφαλισμένη από ευρωπαϊκούς πόρους και έδωσε έμφαση στον αναπτυξιακό αλλά και κοινωνικό χαρακτήρα της δράσης.

Η κ. Αλεβίζου επεσήμανε πως είναι εξαιρετικά σημαντικό για τον Δήμο να εξασφαλιστούν οι κατάλληλες συνθήκες φιλοξενίας των ανηλίκων και τόνισε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα παρέχουν στήριξη όπου χρειαστεί, αλλά θα έχουν και πρόσβαση στον χώρο για να παρακολουθούν την τήρηση των όρων λειτουργίας και του εσωτερικού κανονισμού της Δομής.

Συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ υπηρεσίας και δήμου να συνεχιστεί και ενδεχομένως να επεκταθεί. Κλείνοντας ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τόσο την Αντιδήμαρχο, όσο και τον κ. Δήμαρχο για την φιλοξενία της δομής που αποδεικνύει έμπρακτα την υπεύθυνη στάση της Αρχής απέναντι στις ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας.

Τελευταίες Αναρτήσεις