Τρ 21 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Ιούλιος 201414-07-2014:Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια με το Προεδρείο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

14-07-2014:Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια με το Προεδρείο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 14 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια με το Προεδρείο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής

Τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια επισκέφθηκε σήμερα (14/07/2014) ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας κ. Νίκος Σταθόπουλος και τα μέλη του Προεδρείου της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής. Στη συνάντηση παρέστη ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αποδοχής από το Υπουργείο της προσφοράς της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής για εθελοντική, υποστηρικτική συνδρομή των Θηροφυλάκων, σε θέματα επιτήρησης-φύλαξης χώρων και πυρασφάλειας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα, η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή με τα περίπου 300 οχήματα που διαθέτει ως στόλο, μεταξύ των οποίων 15 πυροσβεστικά οχήματα, 10 μηχανές και ένα σκάφος ανοικτής θαλάσσης, αναμένεται να ενισχύσει το έργο των περιπολιών του Πυροσβεστικού Σώματος τόσο στην Αττική, όσο και στην υπόλοιπη περιφέρεια.

Χαιρετίζοντας την προσπάθεια αυτή ο κ. Κικίλιας δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε την εθελοντική προσφορά της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, να ενισχύσει με τα μέσα και το έμψυχο δυναμικό της τις δυνάμεις ασφάλειας της χώρας κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο. Η προστασία του δασικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας. Και σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια συμμετέχουμε όλοι. Δεν περισσεύει κανείς. Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύ σπουδαία αυτή προσφορά σας».

Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες, εξομοιώνονται ως προς τα καθήκοντά τους και τις αρμοδιότητες τους με τους Θηροφύλακες του Δημοσίου. Είναι άοπλοι, εκπαιδευμένοι και ικανοί να προσφέρουν υπηρεσίες, όχι μόνο στη δίωξη της λαθροθηρίας, αλλά και στην προστασία και αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος.

Τελευταίες Αναρτήσεις