Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Μάιος 201409-05-2014: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια σε αστυνομικές και πυροσβεστικές Yπηρεσίες της...

09-05-2014: Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια σε αστυνομικές και πυροσβεστικές Yπηρεσίες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 9 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια σε αστυνομικές και πυροσβεστικές Y πηρεσίες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Δωδεκανήσου (Αστυπάλαια, Κάρπαθο, Κάσο) και των Κυκλάδων (Σαντορίνη).

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους συσκέψεις με τους Διοικητές των αστυνομικών και πυροσβεστικών υπηρεσιών, όπως και συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης με αντικείμενο τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου και την πυρόσβεση.

Αναλυτικότερα, το πρωί της Παρασκευής ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό της Αστυπάλαιας, ενώ συναντήθηκε και με εθελοντές πυροσβέστες του νησιού, παρουσία της Αντιδημάρχου, κας Μαρίας Καμπούρη.

Στη συνέχεια ο κ. Δένδιας μετέβη στην Κάρπαθο, όπου επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του νησιού, παρουσία του Διευθυντή της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, Ταξίαρχου Αντώνιου Βλαχάκη και του Αστυνομικού Διευθυντή Τάξης Δωδεκανήσου, Ταξίαρχου Φώτιου Νικολόπουλου.

Η επίσκεψη του κ. Υπουργού σε νησιά της Δωδεκανήσου ολοκληρώθηκε με την Κάσο, όπου επισκέφθηκε τον Αστυνομικό Σταθμό και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Δημήτριο Ερωτόκριτο και με τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Κουριαντάκη.

Κατά τις επισκέψεις του στις αστυνομικές υπηρεσίες των νησιών ο κ. Δένδιας ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στο κάθε ένα από αυτά και επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει για τον τουρισμό, όπως και για την τοπική ανάπτυξη γενικότερα, ο τομέας της δημόσιας ασφάλειας.

Ο κ. Υπουργός, μιλώντας στους πυροσβέστες της Καρπάθου, συνεχάρη το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο, ενώ αναφερόμενος στα αποτελέσματα της περσινής αντιπυρικής περιόδου σε ολόκληρη τη χώρα επισήμανε ότι οι καμένες εκτάσεις μειώθηκαν κατά περίπου 50%, χάρη στην τεράστια προσπάθεια του Πυροσβεστικού Σώματος και όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Ο κ. Δένδιας τόνισε επίσης ότι ο πήχης για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο έχει τοποθετηθεί ψηλά και ζήτησε από το προσωπικό να συνεχίσει να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο και κατά την τρέχουσα, κάνοντας ειδική αναφορά στη σημασία που έχουν η κατάλληλη οργάνωση και ο απαραίτητος συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτελεσματική διαχείριση και της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Τελευταίος προορισμός των σημερινών επισκέψεων του κ. Υπουργού ήταν η Σαντορίνη, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο – Νικόλαο Ζώρζο, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας και τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θήρας.

Σημειώνεται ότι η βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας είναι μέχρι τον Ιούλιο να έχει πραγματοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός επισκέψεων σε Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες ακριτικών περιοχών, προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις και κενά που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά την θερινή περίοδο και να υπάρξουν εγκαίρως βελτιωτικές ενέργειες.

Φωτογραφίες

Με την Αντιδήμαρχο Αστυπάλαιας Μαρία Καμπούρη

Με τους εθελοντές πυροσβέστες στην Αστυπάλαια

Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου

Στην Κάσο με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Β.Παπαγεωργίου.Υποδοχή στο αεροδρόμιο της Κάσου.

Μέ τον Δήμαρχο Θήρας Αναστάσιο Ζώρζο

Τελευταίες Αναρτήσεις