Κυ 27 Νοεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Απρίλιος 201417-04-2014:Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια για τον εορτασμό του Πάσχα προς το...

17-04-2014:Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια για τον εορτασμό του Πάσχα προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

Αθήνα, 17 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια για τον εορτασμό του Πάσχα προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος

Οι άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, μας προτρέπουν να αναλογισθούμε το νόημα της θυσίας του Κυρίου, αλλά και να σταθούμε δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο, ενισχύοντας τις δράσεις αλληλεγγύης.

Το Πάσχα είναι ένα πέρασμα. Και είναι ευτύχημα ότι φέτος η μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης β ρίσκει τη χώρα μας να πραγματοποιεί ένα μεγάλο πέρασμα στην ομαλότητα, ύστερα από τις σκληρές δοκιμασίες που έθεσαν σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή. Η Ελλάδα έμεινε όρθια, διαψεύδοντας κάθε απαισιόδοξη πρόβλεψη, παρότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Η διατήρηση της ομαλότητας όμως δεν οφείλεται μόνο στα δημοσιονομικά μεγέθη που ανέκαμψαν. Οφείλεται σε σημαντικό βαθμό και στις γυναίκες και στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι κατάφεραν εν μέσω δυσχερειών να πετύχουν σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της καταπολέμησης της εγκληματικότητας και σε μία σειρά από άλλους τομείς. Όπως επίσης πολύ σημαντικά είναι τα αποτελέσματα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών, χάρη στην αυτοθυσία των Πυροσβεστών μας, παρά τα γνωστά και σε αυτή την περίπτωση προβλήματα.

Για όλα αυτά τα σπουδαία που πετύχατε, σας εκφράζω με την αφορμή της κορυφαίας εορτής της Ορθοδοξίας τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου, όπως και την ευγνωμοσύνη της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Όλους μας, μάς ενώνει η κοινή ευθύνη απέναντι στην ελληνική κοινωνία. Ενωμένοι θα βγούμε ισχυρότεροι από την βαθύτατη κρίση.

Με αυτές τις σκέψεις, σας παρακαλώ θερμά να δεχθείτε, μαζί με τις ευχαριστίες μου, τις ευχές μου προς εσάς και τις οικογένειές σας για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Τελευταίες Αναρτήσεις