Πα 2 Δεκεμβρίου 22
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2014Δελτία Τύπου Απρίλιος 201410-04-2014:O Βρετανός Πρέσβης Τζων Κίττμερ στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Έβρου

10-04-2014:O Βρετανός Πρέσβης Τζων Κίττμερ στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Έβρου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Αθήνα, 10 Απριλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

O Βρετανός Πρέσβης Τζων Κίττμερ στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Φυλακίου Έβρου

Την Δευτέρα 7 Απριλίου ο Βρετανός Πρέσβης Τζων Κίττμερ στο πλαίσιο επίσκεψής του στον Έβρο για θέματα μετανάστευσης, επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης υποδοχής στο Φυλάκιο.

Ο Βρετανός πρέσβης ενημερώθηκε διεξοδικά για το έργο της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε ό,τι αφορά τις μικτές μεταναστευτικές ροές, τη λειτουργία του ΚΕ.Π.Υ. και τις διαδικασίες που ακολουθούνται αναφορικά με την καταγραφή, την ταυτοποίηση, την παροχή προστασίας και ενημέρωσης καθώς και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ψυχοκοινωνική υποστήριξη των υπηκόων τρίτων χωρών που διαμένουν στο Κέντρο.

Στο τέλος της επίσκεψής του ο Βρετανός Πρέσβης δήλωσε :

“Ελπίζω η πρόοδος που έχει σημειωθεί πρόσφατα στο Κέντρο Υποδοχής μεταναστών στο Φυλάκιο, να αποτελέσει το παράδειγμα που θα ακολουθήσουν και άλλες αντίστοιχες εγκαταστάσεις που λειτουργούν στην Ελληνική επικράτεια. Στο Φυλάκιο, είχα την δυνατότητα να επισκεφθώ τον χώρο υποδοχής μεταναστών, τους χώρους αναγνώρισης – ταυτοποίησης καθώς και τους χώρους διαμονής. Είχα επίσης την ευκαιρία να δω τα μέτρα που έχουν ληφθεί έτσι ώστε οι συνθήκες κράτησης να είναι ανθρώπινες και ο σεβασμός του δικαιώματός στην αξιοπρέπεια να διασφαλίζεται.”

Τελευταίες Αναρτήσεις